reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

do 30tyg to chyba tych ruchow ma byc 10 ale na dobe:tak:

Sara- ja tez wlasnie czuje sie strasznie pelna i napieta jakbym miala w sobie sama wode:-(, ale mi powiedzieli ze mimo wszystko mam normalnie pic i np ewno nie ograniczac plynow:zawstydzona/y: wiec nie wiem moze zasiegnijj eszcze rady jakiegos lekarza:-(

reklama
patusia- moze jeszczcze się odwróci mała Emilcia, ja jak byłam na usg to lekarz mi powiedział, że mała jest ułożona główkowo, ale mówił, że teraz to nie ma znaczenia bo jeszcze jest troche czasu, żeby mogła się dobrze ułozyć. Także może teraz lezy dobrze, a póxniej sie przekreci mój mały uparciuch :p, zauwazyłam , że lubi wszytsko robić na odwrót!

okruszku- trzymam kciuki za twoje dzisiejsze badania

m@dzi@- wydaje mi się to bzdurą, moja mała np całymi dniami sypia, a jej ruchy czuję dopiero jak się położe wieczorem albo w ciagu dnia czsami kiedy odpoczywam, byłam u lekarza i powiedział, że dzidzia rozwija się prawidłowo, także ktoś napisał jakies bzdurki! Czytałam w książce, że jesli w ciągu 24 godzin nie poczujesz ruchów dziecka to nalezy zgłosić się do lekarza, czyli moze byc tak ze maluszek da znać o sobie raz w ciągu doby. A pozatym teraz ma coraz mniej miejsca , więc jest mu ciężko fikac tak jak wczesniej :) Także nie denerwuj się

katarzynak83- oj kochana współczuję ci tego siedzenia w pracy, a co do wgai nie przejmuj się każdy ma inna budowe ciała i inaczej tyje, sa takie dziewczyny co przez ciąże potrafią przytyć po ponad 20 kg a inne tylko 7.

aga_k_m- powodzonka na badaniu, no i żeby dzidzius nie był takim wstydzioszkiem

imagination- wiesz kochana mi jakoś się dzidzia ptrzestała snić, ale za to mój mąż to prawie codziennie mówi, sniła mi się nasz córeczka...

a ja od wczoraj jakoś się zle czuję, boli mnie gardło.... w koncu i mnie to dopadło,ale nie mam gorączki, chcociaz całą noc nie mogłam spać ehhhh

Cześć Majóweczki ;-)
Ale mam za sobą tydzień, normalnie aż tyle tu do was nie zaglądałam :-( zaczeło się oczywiście od badań krwi i moczu i no picia tego świństwa wyniki wyszły rewelacyjnie jednak po wizycie zbiło mnie z nóg.......... skraca mi się szyjka dostałam lekarstwa 3x1 no-spa 3x2 magnez z wit B6 i macmiror........... cały week mam słabe ciśnienie 112/63 109/68 a dzisiaj 99/67...............:-(​

justa_b- uwazaj na siebie, a co do cisnienia to ja mam i 70/50, takze dla mnie takie niskie to standart i zyje;-)

Cześc dziewczynki !!!
Niedawno wróciłam z badań- morfoloia, mocz,krzywa cukrowa. Masakra !!!Siedziałam dwie godziny !!!:szok: Najpierw na czczo , potem po 1h, a potem po 2h znowu pobierali mi krew !!!
Mam trzy siniorce po wkłuciach-heh:crazy:
Kurcze myślałam ,że jak ma sie 50g. glukozy siedzi sie godzinke a tu takie nie miłe zaskoczenie, ale na szczęscie już mam za sobą to badanie.:tak:

ankzoc, dzięki Kochana. ja tak bardzo waga sie nie martwie wiem ze dam raze zrzucic zbedne kg po porodzie:tak:
apropos właśnie tradycyjnie ksiegowa w mojej firmie powiedziała do mnie "cześć grubasku!" jak miło :confused2: Pocieszam sie że sama w ciąży przytyła 20 kg :-D
Kochana, a Ty trzymaj sie dzielnie i nie choruj!

Wiece co mam juz dosc pracy!:sorry::zawstydzona/y: Mała chyba też bo wierci sie... chyba jej nie wygodnie tyle czasu w siedzacej pozycji... no i w dzinsach :baffled: Przyznam sie mi też :-( odzwyczaiłam sie od chodzenia na codzień w dzinsach, w domku swobodnie chodze w spodniach dresowych ;-)

patusia- ja na badania krzywej cukrowej wybieram się w przyszlym tyg, idziemy razem ze szwagierka wiec bedzie nam razniej, a pozniej mamy przyjsc do tesciow na sniadanko, kochanych mamy tesciow hahah

katarzynak83- ja też w domku chodze w dresach, przed ciaza ciagle smigałam w dzinsach a teraz uwielbiam sukienki, spodniczki a dzinsów nie zakładam w ogole! tak mi się poprzekrecalo :p A co do wiercenia maluszka to czytałam wlasnie ze jesli dzidziusiowi jest nie wygodnie czyli np zgniatasz brzuszek, to potrafi to sygnalizowac wlasnie kopaniem i ruchami :)

katarzynak83- ja też w domku chodze w dresach, przed ciaza ciagle smigałam w dzinsach a teraz uwielbiam sukienki, spodniczki a dzinsów nie zakładam w ogole! tak mi się poprzekrecalo :p A co do wiercenia maluszka to czytałam wlasnie ze jesli dzidziusiowi jest nie wygodnie czyli np zgniatasz brzuszek, to potrafi to sygnalizowac wlasnie kopaniem i ruchami :)
Tak mi sie wydawało, że jest jej niewygodnie :sorry2:

M@dz1@- myślę ,że to średnia tylko, dzidzia ma chwile ruchliwości jak i ma czas na sen takze nie przejmuj sie tym za nadto. Jak wyczuwasz jak dzidzia kopie o okreslonych przez nią porach dnia - to wszystko jest oki :-)
Katarzynak- ja tez mam okolo5 na plusie teraz -uważam to za bardzo mało !!!
W poprzedniej ciąży tyłam podobnie i na finishu miałam 9 na plusie. Nie przytyjesz juz dużo, w ostatnie miesiące sie juz nie tyje duzo tyle tylko co dzidzia przybiera- ja naprzykład czułam sie jak słoń poza tym jadłam malymi porcjami posiłki bo raz, czułam sie pełna, dwa zgaga mnie męczyła. Radzę ograniczyc spożycie soli do min. by uniknąć zatrzymywania sie wody w organizmie- a bedziemy znacznie wiecej pic bo bedzie ciepło juz w maju :-)
A swojej koleżance powiedz,ze sie nie mozesz doczekac jej w ciązy i jak ona bedzie tyła !!!
Poza tym szybko zrzuca sie po porodzie kilogramy. Każda z nas jest inna !!! A takie dogadywanki to normalnie podburzają mi krew w żyłach !!!- chyba przed oddaniem krwi mogłabym sie nasłuchać ich i wtedy na 100% by ta krew wkoncu leciała by przy pobieraniu :-)
Imagination- całkiem możliwe że bedzie blondynek/czka ja tez nie mam jasnych włosków mąż też nie a Oli jest blondynkiem jasnym. Ja jak byłam mała też miałam jasne włoski a potem mi ściemniały.
Sara- myślę ,że ograniczenie spożycia soli pomoże, na te przypadłość. Jutro idę na kontrol z wynikami to sie zapytam czy są jakieś inne sposoby by wod sie nie zatrzymywałama w organizmnie :-)
Ankzoc- tez mam nadzieje ,że dzidziulek sie odwroci mi jak trzeba głowką w dól :-)

reklama
jutro z rana mąż mi odbiera wyniki i na 14 idę do lekarza z nimi- mocz morfologia, krzywa, grupa krwi nazbierało sie troszku ciekawe czy bakterie czasem nie wróciły i czy anemia sie nie przyplątała:-) idę sie położżżćbuziulki dla was i glaski dla dzidziulków
Papatki

Do góry