Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie wiem jakie są wskazania medyczne, ale mój lekarz zleca wszystkim swoim pacjentkom 75 g. Mówił, że z 50 g często wychodziły mu fałszywe wyniki. Więc ja miałam 75 g glukozy i pobranie krwi po 2 godzinach.Witajcie:-)
mam pytanie od czego jest zalezne to ile glukozy wypija sie przed badaniem? 50 g lub 75 g za tydzien mam wizyte wiec pewnie gin zleci mi konkretna dawke ale ciekawi mnie ta roznica.
Pozdrawiam
hej dziewczynki !!!
Wróciłam właśnie, wyniki badań nie za rewelacyjne oprucz krzywej, ktora wyszła na czczo-65, po 1h-85, po 2h-60 .
Natomiast morfologia- poniżej normy Erytocyty, hemoglobina,hematokryt- anemia :-(
Najgorszy mocz-wystopiło białko -w min.ilościach,leukocyty podwyzszone do 15, poza tym nabłonki płaskie -liczne wpw.nabłąki okrągłe0-2 wpw, bakterie -b.liczne wpw, i jeszcze jakieś kryształki szczaw. wapnia -liczne w preparacie sie pryplątały heh
Kuracja furaginowa 3x dziennie po 2 tabletki aż, żelazo z kwasem foliowym-2x1, i jeszcze nospa forte 2x1.
Prawdopodobnie dzidzia uciska na pecherz ktory sie nie wypróżnia jak powinien i stąd te bóle w okolicy nerek, za dwa tygodnie do kontroli mam sie stawić- w aptece 70 zł trzeba było zostawić :-( mam nadzieje ,że pomoże ta kuracja furaginem. Nie jestem w dobrym dzis nastroju heh.
Ale sie rozpisałyście wieczorkiem postaram sie nadrobić buziaczki i papatki
waży 940 g serduszko 150 udeżeń i płeć potwierdzona na 200% jak pani doktor powiedziała o pomyłce nie ma mowy:-):-):-),dla odróżnienia tym razem ułożone pośladkowo i ma główke między swoimi nóżkami
pani dr śmiała się jak ten mój skarb się powiginał ,a najważniejsze że łożysko się troszke podciągneło
wydaje mi sie za tak juz zostanie...Kasia a ty co nosisz pod serduszkiem???piszesz ze plec potwierdzona czyli...???Ostatnio lekarz jak widzial mala tez powiedzial ze o pomylce nie ma mowy zrobil nawet zdjecia narzadu damskiego bylo tak wyrazne ze nawet ja wiedzialam co to jest jezeli chodzi o USG i go odczytywanie nie jestem dobra
Gratulacje kobitki jeszcze raz....
to bedzie 28tydzien