reklama

Mamy majowe 2009

aga- wcale ci sie nie dziwie. wiesz co mi 7 maja powiedzial ze niby mala wazy 3,5 kg spojrzal na moj brzuch po czym zasmial sie i zapytal gdzie ja mieszcze takiego klopsa:-D, mam nadzieje, ze w rzeczywistosci nie okaze sie takim pulpecikiem bo jak donosze do terminu czyli 25 maja to moze wazyc juz 4,5 kg :szok:

patusiaaaa85- a wizelas tylko raz?? bo sheeppy 6 dni przed terminem wziela az 3 lyzeczki czyli co godzine jedna i jej sie ruszylo, moze tez tak sporobuj :confused:

reklama
a ja juz tam przestałam wierzyc ze ruch cos daje. Wczesniej polegiwałam i szyjka mi sie skróciła sama. Potem zaczełam latac jak glupia, myłam okna, meble co tylko sie dało, spacery i te sprawy. Poszłam na wizyte i co sie dowiedziałam ze moja szyjka ani nie drgeneła jak sie skróciła tak została. To chyba bardzo duzo zalezy od organizmu.

ankzoc wziełam 2 łyzeczki odrazu. Tak mysle sprobowac 2 raz ale musze to jakos pokryjomu zrobic bo mi w domu truja zebym tego nie brała bo jeszcze dostane jakiegos rozwolnienia i sie odwodnie i takiem tam.*AgA* a mozesz sie zapytac tej twojej kolezanki pielengniarki czy mozna brac 2 raz ten olejek? Niechce przesadzic z jego braniem tym bardziej ze pisze na nim ze w czasie ciazy nie stosowac.

Ostatnia edycja:
a ja nie będe piła ani olejku ani herbaty z liści malin! Jak Iza nie chce wyjść, to pewnie ma jakiś ważny powód! Trzeba uszanowac wole dziecka!

a tak poważnie, to mam lekkie obawy przed tym... jakos tak, sprzątanie, sex, schody, spacery i inne wydają mi się sposobami nie tak bardzo ingerencyjnymi... ale ja dziwna jestem!

co do przyśpieszenia porodu... to u mnie w sumie nic nie zadziałało :-( przyśpieszyło tylko skurcze (choć może to była oznaka zbliżającego się porodu ;-)). herbatki z liści malin - nie piłam. olejek rycynowy - wypiłam na raz 3łyżeczki - przeczyściło mnie po 12 godz od zażycia - dodam że to było 7 godz po porodzie :szok: aż dziw że się nie posrłam podczas porodu :sorry2:. spacery - nic. mycie okien - większe skurcze..

aga- wcale ci sie nie dziwie. wiesz co mi 7 maja powiedzial ze niby mala wazy 3,5 kg spojrzal na moj brzuch po czym zasmial sie i zapytal gdzie ja mieszcze takiego klopsa:-D, mam nadzieje, ze w rzeczywistosci nie okaze sie takim pulpecikiem bo jak donosze do terminu czyli 25 maja to moze wazyc juz 4,5 kg :szok:
no no żebyś się nie zdziwiła :-p :cool2:
ja miałam usg w 38 tc - mały ważył 3240, poród był w 39tc+4d i ważył 4400 :-D
choć tak poważnie to stawiam na pomyłkę w usg :tak: chociaż z drugiej strony to by tłumaczyło dlaczego w ostatnicj tyg ciąży tyłam 1,5kg na tydzień :sorry2:

barmanka79- kochana nie strasz mnie błagam ja tez przytyłam ostatnio :szok:, ciekawe po kim moja niunia mialaby byc taka kluseczka:confused:, no ale robi to dla tatusia chyba bo moj maz uwielbia takie klopsik małe :cool2::-D jak ty kochana dałas rade??

To i ja sie pochwale :) 12.05 na swiat przyszla nasza coreczka Ola. Wazyla 3200 i dl. 53 cm 10/10 ptk. Jest kochana, ale sporo przy niej prazy :) Poki co chodzimy troche zmeczeni ale dajemy rade.Mala jest zastrzykiem energii ktory pomaga przezwyciezyc trud dnia powszedniego.

Gratulacje dla wszytskich rozpakowanych mamus i powodzenia tym nierozpakowanym.

PS. jak macie mozliwosc bierzcie znieczulenie. Mnie pomoglo, porod nic nie bolal. Bola teraz tylko szwy po nacieciu. Ale to pewnie nic w porownaniu z bolem porodowym. Na szczescie ja tego bolu nie znam :)

anulinka , K.M, nina2003 wielkie gratulacje !!!
anulinka ja nie mam szans na zzo niestety, położna na szkole rodzenia nie ukrywała z,e albo brakuje anestezjologów albo jak jakis jest w szpitalu to nie podejdzie bo potrzeby rodzacej są na ostatnim miejscu :baffled:
takze ja już jestem psychicznie przygotowana na poród bez znieczulenia....a Dolarganu nie pozwole sobie podać bo chce się cieszyc porodem a nie go przespać . Inna sprawa jest taak z,e u nas bez 1000 złotych nie podchodź a my nie mamy takiej kasy...trudno się mówi :-(

reklama
confi- kochana u nas tez nie mam co liczyc na znieczulenie no chyba ze zaplace sporo kaski, ale to i tak nie powiedziane ze bedzie jakis anestezjolog no jedynie moga podac dolargan- ale ja tez go nie chce!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry