reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jakoś tak sennie tu, chyba same lunatyczki zostały, czego jestem śpiącym przykładem, hihi.
Dobranoc dziewczyny, będe jutro późnym popołudniem, czy nawet wieczorkiem.

reklama
przeczytsłam wszystko od ciebie anabubka z tej strony ministerstwa i na podstawie tego kumam że do rodzinnego i wychowawczego będzie brany dochód za pierwszy i ostatni przepracowany miesiąc u jednego pracodawcy tj za marzec i czerwiec i za pierwszy i ostatni u drugiego pracodawcy tj za lipiec i październik:dry:bo to jest podstawa do rodzinnego i wychowawczego albo ja to źle czytam.najgorsze jest w tym to że skoro kja im wysłałam papiery we wrześniu i one były nie kompletne to moim zdaniem oni powinni w ciągu 2-3 tygodni od ich otrzymania rządać uzupełnienia dokumentacji a nie na chwilę przed godziną W:wściekła/y::wściekła/y:
dzwoniłam do ex byłego pracodawcy i wytłumaczyłam mu co i jak jest mi potrzebne na wczoraj świadectwo jego pracy ma ,pit 11 ex musi mieć no bo przecież jakoś się ze skarbówką rozliczał a te zaświadczenia o dochodach "postara" się dziś od księgowej wziąść i ex dostarczyc oby to była prawda to jeszcze zdążę:blink::blink::blink:dziewczyny proszę o mocne kciukasy żeby się udało wszystko dostarczyć i bym w listopadzie na koncie miała kasę:tak::tak::tak::tak:
ale nadal nie wiem po co to zaswiadczenie z ostatniego miesiaca pracy.skor maja w pit to uwzglednione

Malina &&&&

Ach, Anabuba, Helenka od rana z młotkiem gania :szok::-D:-D:-D:rofl::rofl::rofl:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
trafilam z prezentem:tak::tak::tak::tak:
szkoda ze nie anice:-)

To chyba tylko moje sa tak cienko ubierane:szok::szok::szok:One tylko maja pod kurtka body z dlugim rekawkiem,wiadomo rajstopki,spodnie i buty:-)Dzisiaj chciala Im zalozyc jakies bluzeczki na body to nie chcialay i zalozyly tylko takie kamizeleczki dosyc cienkie:no:No ale widocznie nie jest Im zimno skoro nie marudza i nie choruja
]

moja ma podkoszulke z krotkim rekaem,na to bluzeczka i kurtka taka srednio ciepla.szalik,czapka rekawiczki.na nogi rajstopki i spodnie i zimowe buty ale poki co takie na polarku.i na tokocyk jak siedzi w wozku

Kochana,ok bedzie to 800zl wiecej:-)Ale licz sie z tym ze mal dziecko ma duuuze potrzeby i z wlasnego doswiadczenia wiem ze duzo sie wtedy wydaje:tak::tak::tak:Wiec sie zastanow czy z tych 800zl wystarczy na potrzeby niemowlaczka plus na cos innego jeszcze;-):-)

A co ja mam powiedziec hihi:-);-)Ale nie narzekam,siedze w domku i jest ok:tak::tak::tak:

Bede trzymala kciuki:tak::tak::tak:
800zl na jedno dziecko???????az tyle?
ja po oplatach wszelkich i kredytach itd to mam jakis 1tys na 4 osoby:szok::szok::szok::szok:
moze teraz po zmninie racy bedzie ciut elpiej,ale to trzeba debet w banku spalacic

Moja Helenka na dwór nosi, podkoszulkę na ramiączka, na to bluzka z długim rekawem. Golfik zamiast szalika. Rajstopy i spodenki. Kurtka zimowa, czapka, kozaki jeszcze jesienne. :tak: Jak złapie mróz zakładam dodatkowo sweterek :tak:

ja na mroz zakladam spodnie od kombinezonu takie z karczkiem oi do tego cipelejsza kurtka
poza tym czy to -5 czy -15 to juz sie nie odczuwa tak tej roznicy jak nie ma wiatru

no moi cieła nie lubią po mamusi zreszta bo ja tez koszulka bluza i bez kurtki jeszcze :confused:bo dla mnie bluza rozpinana to jak kurtka:-D:-D
czeka mnie romans z żelazkiem taki godzinny:confused:
a jutro mam gości to tajemnica dla dzieciaków moi rodzice przyjadą mama po raz pierwszy no i oczywiście ona pod nieobecność pietruszki ale zawsze to jakiś krok do przodu:-)

super:tak::tak::tak:

Wpadałam tylko napisać dobranoc, paDAM NA PYSK :no: od 6 na nogach, anika dziaj spała po 5 min :wściekła/y: Jestem wykończona, a M jeszcze nie wrocił do domu :no:

Dobranoc :tak:

widacurok tylko na jeden dzien zadzialal:-D:-D:-D:-D
wez ja tym mlotkiem:-p:-p:-p:-p:-p:-p

No i doczekalam sie wynikow i lekarza :tak:Wyniki z krwi sa ok Ale lekarka woli jej zrobic jeszcze kilka innych badan w szpitalu :sorry:
Ale bedziemy tak jakies 2-3 dni tak babka powiedziala Maja jej zrobic USG pobrac jesczez raz krew :-(Laryngolog I 24 godzin kontrolowac mocz Przed 24 h pod cewnikiem i:sorry2:
Jutro rano mam do niej dzwonic Bo juz sa zaklepane terminy i miejsca do szpitala Ale ona tam pracuje i postara sie nas jak najszybciej wsadzic Moze uda sie na jutro Ja bym wolala jak najszybciej :tak:Wiec jutro dzwonie i sie dowiem czy jutro Czy w poatek czy w inny dzien
Jak jutro mi rano powie abysmy przyjechaly to pojedzie z nami moja orzyjaciolka Bo G w pracy bedzie On po pracy postara sie do nas przyjechac Dobrze ze nie bede tam dlugo Bo to jest szpital w innym miescie Dosc daleko od nas A my niet samochodu G do pracy Roznie konczy i nie wiem kiedy mialby przyjezdzac Gosci tez niet bo kazdy z tad a szpital w katowicachWiec bede tam z Oli sama Ale ja juz chce tam isc i upewnic sie ze bedzie ok

Po tych dzisiajszych wynikach jestem dobrej mysli ze bedzie dobrze :tak:

bedzie dobrze zobaczysz!!!!!!!!

Oj szkoda :tak::tak::-( a wiecie ze przy @ tez sie seksowac można :-p:-p:-p:-p:sorry::sorry::sorry2::sorry2:ja sprawdziłam i jest dobrze
No a teraz fotki
taaaaaaaaaakkkkkkkkkkkk???????????????????????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D
kobieto ja ti juz wiele mozliwosci wyprobowalam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no ale jestem troch e strasza i mam wieksze doswiadzcenie na pewno:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

OLIWKA ŚPI :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-)

jakie swietne to uczucie jak dziecko usypia o takiej porze a nie jak zawsze mi usypiała o 22.00 albo i póxniej.

rewelacja ,teraz mam czas już tylko dla siebie.

Właczam sobie Barwwy szczęścia :-):-):-):-):-):-)

moja jak wstaje o 9 to juz w dzien nie spi bo nie poszlaby spac wczesniej jak o 16,a to oznaczaloy siedzenie do polnocy.i dzis poszla spac przed 21:-):-):-):-)
od razy zasnela sama:-D

No mówię Wam, masakra, ja wszystko przez mgłę pamiętam, ale pamiętam, straszne rzeżycie dla mnie.

Zastanawiam się ile to 3 miesiące różnicy w mowie u takiego dziecka. Mam wrażenie, że gdyby nie te szczepionki mała gadałaby teraz jak najęta. A tak, wszytko od początku szło.
]ehhhhh.
nic juz nie mow

witajcie wieczorkiem

mały już śpi. dziewczyny poradźcie jak nauczyć małego zasypiania w łóżeczku. jak on mi się wierci po całym łóżeczku i jęczy. nie wiem już czy mam siedzieć przy nim aż zaśnie i nie ruszać czy wyjmować go, ponosić i znowu odkładać. kiedyś ładnie spał, leżał sobie grzecznie, rozglądał się, aż sam usnął. Od czasu jak zaczął ząbkować M zaczął nosić go na rękach (szybciej mu usypiał). wczoraj był naprawdę zmęczony i położyłam go do łóżeczka bez problemu, zasnął w 5 minut, a dzisiaj nie chciał.:no:

Agnes śliczna dziewczynka
Wiki fajne zakupy
Luna coś Ty zrobiła biednemu kotkowi.
Dorota myśl pozytywnie z Oliwką będzie dobrze

kladz go do lozeczka.
lepie posiedziec przy lozeczku nic go na rekachusypiac.mozesz go glaskac po glowce i cos nucic

No nie tylko Malina da Ci wciry, tu cholero jedna, zachudziłaś się na szkapę, cyce nic ci nie spadły, odstrzelona, wypindrzona i jeszce śmie cos tu kwestionować nasze zdanie-poczekaj, bo napuszcze na ciebie miotłe Anabubki!!!

oja nalje!!!!!!!!!!!

]

Witam nocną porą,nie nadrobię:no::sorry:,bo coś głowa boli:dry::-(.
Dzięki za kciukasy,na 4 zdających tylko jeden z placu nie wyjechał a M zdał:tak::cool::cool2::happy2::happy2:.W formularzu z egzaminu miał tylko jeden negatyw - wyprzedzał i przekroczył prędkość 62/50:zawstydzona/y:.
W pracy tak sobie,Julu wywieziony na "służbę " do chrzestnej,bo na 9-tą mam z Olkiem alergologa i na rano do pracy nie muszę:no::cool: tylko potem na 14:30 do18-ej.
M wyjeżdża jutro o 7:14,więc do wtorku Słomianka znowu jestem:tak:.

gartylacje!!!!!!!!!!
moj za 2tygodnie ma testy:sorry2:
tez trzymajcie ocno kciuki

my sie docieramy juz od roku :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
a małżeństwem jesteśmy ponad półtora roku a razem jesteśmy już 6 lat (minie 6 listopada :tak::tak::tak::tak:)
i cały czas sie docieramy, naprawde:tak::tak::tak::tak:
czasem tez siadam i mysle sobie ze go nie kocham i ze wogole ja go nie interesuje i ze on jest do dupy albo na odwrot i baaaaaaardzo czesto mysle ze nie powinnismy byc razem, ale potem przychodzi takie tąpnięcie kur** co ty pier****** on cie kocha a ty bez niego zyc nie mozesz no i on przyjezdza i w koło macieju...

j

my w sumie razem 11 lat i tez bywa bardzo ciezko

laski a mama takie pytanie przy jakim switle zasypiaja wasze dzieci?czy przy lampce czy w ciemnosci?czy w calkowitej ciszy czy w halasie tez?

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
laski a mama takie pytanie przy jakim switle zasypiaja wasze dzieci?czy przy lampce czy w ciemnosci?czy w calkowitej ciszy czy w halasie tez?
ja mam taka lame solną 25 wat wiec malo pradu a przy okazji jod wydziela wiec jest zdrowo przy tej lampce zawsze maly zasypia i ja też :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D:-D:-D
tak wiec cala noc sie ta nasza lampeczka pali

druga:-):-):-);-)
witajcie
wpadłam się tylko przywitać.
młody mi właśnie wstał, lecę dać mu jeść i może jeszcze przyśnie.
nocka przespana

Co myslicie o takich czapach:confused:Mysle o tej bialej z jasnym rozem:tak::tak::tak:Lub sa jeszcze takie kroliczki i mi podoba sie tez biala z jasnym rozem lub ewentualnie biala z fioletem
ODJECHANA czapka MYSZKA bardzo ciepła polecam!!! (801316576) - Aukcje internetowe Allegro

hmmmm nie w moim stylu:no:

Witam nocną porą,nie nadrobię:no::sorry:,bo coś głowa boli:dry::-(.
Dzięki za kciukasy,na 4 zdających tylko jeden z placu nie wyjechał a M zdał:tak::cool::cool2::happy2::happy2:.W formularzu z egzaminu miał tylko jeden negatyw - wyprzedzał i przekroczył prędkość 62/50:zawstydzona/y:.

Marta gratulacje dla M

u mnie we wtorek mama zdała prawko:tak:. będzie miał kto dodatkowo nas wozić:-)

zajrzę później

reklama
Do góry