reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Brenda Jula nutramigenu nie jadla bo cycolila a teraz podawalam jej Nan 2ha a od prawei 2tyg bebilon pepti i raczej to od mleka nie jest tylko rozpedzilam sie i jadla dosc duzo rzeczy tak mi sie wydaje no chyba ze to te roztocza:-( .dzis kupimy to mleko nan2ha i wrocimy do niego.Na tym mleku daje Juli kaszki na kolacje.
Kurcze ona caly czas charcze przez ten nosek.Wpuszczam sterimar ale to nie pomaga.dzis kupimy jeszcze euforbion i zobaczymy.
Brenda a po wapnie nie mieliscie problemow z kupka tzn z zatwardzeniem bo wapno wlasnie ma ten "efekt uboczny"ze tu pomaga a tam szkodzi tzn utrudnia zalatwianie.

reklama
Witaj Klara_m!!!!!

Iwonka ale masz super tesciowa i ze jedziecie na gotowca:tak: .
Jula posiada takiego szczeniaczka uczniaczka ale na razie jest na etapie co wezmie do raczki do zabawy to szybko sie tym nudzi wiec piesek lezy sobie w lozeczku ale jak jezdzimy gdzies dalej samochodem to wtedy ma zabawe na dluzej.

JoannaMK No wiesz,sama zaproponowala to i sama robi ale do pomocy ma siostre mojego Roberta czyli chrzestna Vanesski i jej przypadlo jeszcze dmuchanie balonow......
I ja ciekawa jestem jak bedzie z tym szczeniaczkiem bo znajac zycie to go tez rzuci w kąt.Ale stolikiem chicco sie bawi co rusz.

Tak sie zastanawiam nad tym uczuleniem bo dalam niedawno Juli serek topiony na buleczce i moze to wlasnie to.Kurcze gdybam i gdybam.A te krostki wcale nie znikaja tylko jakby wiecej ich sie pojawia.

Iwonka ale masz fajnie.Nic sie nie stanie chrzestnej jak troszke balonikow nadmucha..;-)

KLARA no niestety wrucilismy do nutramigenu i mały go je poniewaz wprowadzałam codziennie o 20ml wiecej wiec przyzwyczajał sie od nowa do tego smaku
JOANNA niemielismy i niemamy kłopotow z załatwianiem sie od wapna
a na katar to ja stosuje Otrivin i oczywiscie sol morska

kurcze udało sie Iwonka dzieki:-D
moj mały jak dostawał nutramigen to jadł wszystko jogurty,danonki itp i nic mu nie było jak zaczoł dostawac nan to zaczeły sie problemy

Ach ten katar....U nas nic nie pomoglo tzn co moglam to dawalam ale jak pisalam wczesniej i tak prawie dwa tygodnie sie meczylismy.Ja juz uciekam.Milego weekendu.
brenda sliczny synek!

dzieki heksa.na razie stosujemy to co nam pediatra dala plus dzis kupie euforbion a do lepszego oddychania nie musze stosowac poniewaz JUla ztym problemow nie ma bo oddycha buziakiem.

Iwonka udanek imprezki:-)

Brenda moze nam szkodzi bebilon pepti kurcze najlepiej by bylo wrocic tylko do cycunia i wprowadzac po kolei nowosci ale jestesmy na drodze zakonczenia cycolenia wiec to odpada.Moze i katar od uczulenia byc przeciez.Zobaczymy co w poniedzialek nam pediatra powie.
Brenda masz urodziwego syneczka:-) :tak: :-D

Jula wlasnie zasnela a ja zmykam do garow upichcic obiadek bo mezulo zaraz wraca.

udanej soboty wszystkim zycze:-) :-) :-) :-)

reklama
Witaj Klara-m!!!

Iwonka udanej balangi. Mała nie będzie pewnie spać dzisiaj z wrażenia. A jak wczoraj? Poszłyście spać przed 24.00? Co do długości włosów, to właśnie ścięłam prawie na zapałkę. Tylko myje raz-dwa, przetrę ręcznikiem i gotowe.

JoannaMK oby to uczulenie nie było na kurz, bo tego nie da się uniknąć. To tak samo jak z pyłkami. Dobrze wiem, bo sama mam udczulenie na roztocza. To już z dwojga złego lepiej żeby Jula miała lergie pokarmową, bo drogą eliminacji można do niej nie dopuścić. Powodzenia w leczeniu!!!

Do góry