reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Madzik29 witam!
Ja muszę przyznać ze nie narzekam ze siedzę w domu, przynajmniej nie muszę sie nigdzie spieszyć bo powolutku wszystko zrobię. Choć narzekam na brak kasy.

reklama
Kunda u mnie z kasą też krucho....
ale męczy mnie ta monotonia i brak kontaktu z ludźmi....wcześniej prowadziłam bardzo aktywny tryb życia.......pracowałam jako przedstawiciel handlowy i dziennie miałam 15 wizyt u klientów i jeździłam po 150-200km.........a teraz taki spokój i cisza i nic się nie dzieje ::) więc z tąd ten mój dołek

czesc laseczki ;) Witamy przyjmujemy w nasze szeregi nowe mamy domowe ;D ;D ;D ;D ;D

Qrcze ale dzisiaj miałam ciezki poranek ...byłam z Jasiem na szczepieniu :( było strasznie :( niedośc ze niedał sie zbadac pani doktor to darł sie w niebo głosy a jak miał podawane szczepionki to mi sie ryczec chciało bo on mial takie smutne oczka ....ah ...co my musimy mamy przechodzić :( Mam jakiegos doła teraz ....
Nastepnym razem wysle tatusia ...niech on idzie i musi to przechodzić .Bo ja niepisze sie na kolejną szczepionke za 6 tyg .

A tak pozaty to gdzie Kalinka ??? Pewnie sie zamkneła w kuchni i piecze te swoje pysznosći ::) :p

L4dY-bIrd no tak szczepienie nie jest miłe..........My narazie mamy spokój przez pół roku....następna szczepionka będzie jak Maciek skończy rok :laugh:
Ale chodzimy co miesiąc albo co półtora do lekarza na sprawdzenie wagi i ogólnego stanu zdrowia...Maciek ma skazę białkową więc chodzimy też po recepty na mleko i muszę przyznać że moje dziecko chyba nigdy się nie przyzwyczai do pani doktor...a jest bardzo miła...a Maciek jak tylko przekroczy próg gabinetu to w rykkkk i to przeraźliwy :mad:zawsze chodzę z mężem albo z mamą bo nie mogę spokojnie porozmawiać z lekarką...no ale co ja mu poradzę...może kiedyś się przyzwyczai ::)

L4dY-bIrd pisze:
Halcia...z pivem  ??? qrcze pierwszy raz słysze  :) a jak to smakuje ? czuć gorycz piva , czy jak  ???

qrcze niemam piva w domu ...wiec z babki nici  :( a do sklepu niem,am kogo posłać :( ::)
Nic a nic nie czuc piwem poprostu piwo daje to ze ta babka tak szybko nie wysycha i nawet pare dni po upieczeniu jest tak dobra jak swieza.

U mnie to jedna dziennie idzie jak przyjda meza siostrzenice to cala zjedza na dzien dobry.

Naprawde polecam ta babke. Jak zjecie to wam napewno zasmakuje.

Ja duzo gotuje - lubie eksperymentowac. Juz wszystkie ksiazki kucharskie przewertowane :) Jeszcze musze isc do szwagra bo podono ma nowa jaka ksiazke :):) POZDRAWIAM

No tak...wiedziałam, że wam sie spodoba!
Madzik, witam, rozgośc sie na łączach i pisz. Ja też mam synka Maćka...
m6mv.jpg

Też mial nietolerancję na krowie mleczko, ale wyrósł po 3 latach samorzutnie.

noelia pisze:
Ale potem biorę moją niunie do swojego łóżka daję jej butlę z mlekiem na której widok niunia cieszy się strasznie .. i wtedy przypominam sobie po co jestem mamą domową.
Noelia, ładnie napisałaś. JA też musze sobie czasem przypominać po co jestem mamą domową...to prawda, że codziennym kołowrotku zapominamy...Dziś bylismy z rodzinką na Narnii w kinie, bejbusia babcia pilnowała. Maciek chcial i męża wyciągnęłam z pracy..Doskonaly film. czułam sie jak dziecko, co znów uwierzylo w bajki...

Witam Magdalenkę. Mniam, mniam, lubie magdalenki, te z Prousta oczywiscie, podawane do kawy. Masz smakowity nick.
Lady-bird, gdzie to ja byłam? W domu kochana głównie, ale mąz komputer okupowal i nie dopuścił. teraz sprzedałam mu malego do noszenia...a zresztą maturzystki dwie na korepetycjach miałam...Mroczna strona duszy czlowieka, taki temat...Zbrodnia i kara, Mistrz i Małgorzata...tez z tego maturę pisałam. A co do pyszności to częstujcie się! ;D
images4tc.jpg

To za 200 stronę, żeby dotrwać!Prosze wyrabiac normę i to już!

Halcia pisze:
L4dY-bIrd pisze:
Halcia...z pivem ??? qrcze pierwszy raz słysze :) a jak to smakuje ? czuć gorycz piva , czy jak ???

qrcze niemam piva w domu ...wiec z babki nici :( a do sklepu niem,am kogo posłać :( ::)
Nic a nic nie czuc piwem poprostu piwo daje to ze ta babka tak szybko nie wysycha i nawet pare dni po upieczeniu jest tak dobra jak swieza.

U mnie to jedna dziennie idzie jak przyjda meza siostrzenice to cala zjedza na dzien dobry.

Naprawde polecam ta babke. Jak zjecie to wam napewno zasmakuje.

Ja duzo gotuje - lubie eksperymentowac. Juz wszystkie ksiazki kucharskie przewertowane :) Jeszcze musze isc do szwagra bo podono ma nowa jaka ksiazke :):) POZDRAWIAM

no to upieke ....na bank jutro ;D i naskrobie ci jak wyszła mi ;)

kalinka aaaaaaaaaaaaaaleeeeeeeeeeeeeee masz synka .........śliczny i bardzo przystojny jak na swoje latka.Normalnie ....facet jak sie patrzy !!!!!! 8)

A ja juz myslałam ze zginełaś ;) .
Co do maturyy to miałam temat "Dom " i pamietam ze oprucz lektur to podsunełam pod ten temat reality show ;) Big Bradera :p 8) i załam na 5 O0

.....Ja staram sie dzienną norme wyrabiać .Co chwilke sprawdzam czy coś piszecie :p :p :p :p

reklama
Czesc - u mnie tydzien zlecial szybciutko - praca dosc monotonna ale ciekawa - typowo papierkowa - nawet nie sadzilam ze biurokracja jest az tak rozwinieta ...

w ciagu calego tygodnia nie mam ani chwili na siedzenie przed kompem ... o 16:10 w domku - szybko obiad zaraz juz EWE trzeba kapac ... sama sie wykapie - naszykuje ciuchy .... i juz 21 ... a pozniej to juz ani ochoty anie sil nie ma ... wiec dopiero teraz mam chwilke zeby cokolwiek napisac ....

pozdrawiam was serdecznie Tusia

- ps. nie zapominajcie o mnie :)

Do góry