reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wykorzystałam dzisiejszy piękny dzień i byliśmy poszaleć na dworzu:-) Dzieciaki się wytarzały w liściach a przy okazji poszliśmy na cmentarz to powyrzucali znicze:tak:Ależ miałam pomocników:happy2:Teraz Madzia pisze list do Mikołaja:-DA jutro wyślemy go tyleże do taty w Szwecji:-DBędzie miał co robić po pracy:-DA lista prezentów mojej córy jest ogromniasta:szok:
Elisabeth owocnego szukania pracy. Mnie to czeka w połowie przyszłego roku bo wtedy renta mi wygasa a raczej już nie przedłużą
Bodzinka ja też mam pralkę takiego typu i kiedyś też zalałam a teraz wciskam program wypompowania wody najpierw i dopiero odkręcam filtr:tak::-D
Sewa to dzisiaj musisz kogoś wynająć żeby ci łóżko ogrzał w nocy;-)Z drugiej strony to te wszystkie awarie są zawsze na zimę jak ludziom jest potrzebne ciepło. Nie mogą się wziąć za robotę w innym okresie tylko czekają aż wszystko samo się porozwala:no:
Ania gratuluję wygranej licytacji. Za taką cenę się opłacało:tak:
Iwonac28 rozprawcie się ostro z tą babą;-):-D

reklama
U nas już wodę włączyli po 15 i teraz robię pranie ale psa już nie wykąpię bo za późno.
A ja powiem Wam szczerze że nie wyobrażam sobie żebym miała iść do pracy i zostawić dzieci z kimś :no:, za nic. Dobrze że mój chłop taki robotny i możemy sobie na to pozwolić :tak:, naprawdę mam szczęście.
No wiem że to była okazja tylko jak powiedzieć o tym mężowi bo on haruje od rana do nocy a ja na allegro kasę wydaję, wole nie liczyć ile już wydałam :no::cool2:.

Czy ja Wam mówiłam że Mariusz mi jakiś czas temu powiedział że jak widzi jak ja sobie radzę z dwójką dzieci to on chce jeszcze jedno ( nie za 5 -7 lat tylko najpóźniej za 2 ), to było miłe :yes:. Na co ja mu że jak ja widzę jak on sobie nie radzi to jestem skłonna oddać dzieci do adopcji ;-):-D:-D.

Oj będę, będę pamiętała :tak::-) A za avatarek.... dzięki za przysłodzenie ;-) to z zoo. Obok nas pływa hipopotam. Słabo go widać, ale pływa :tak::-D.
Mi też bardzo podoba się avatarek, a hipcia widać ma otwarty pysk, prawda?

Ewcia a jak Twoja sukienka co na Allegro kupiłaś nawet się nam w niej nie pokazałaś.
ania hehe z tą adopcją,ale zagięłąs meża:-D:-D:-D
A moja sukienka oki,i zdjecia Aniu juz wkleiłamw czesniej,hehee...nie patrzyłas,,hmmm...weź cofnij sie do około 24 wrzesnia czy jakoś tak...
a ta mikołajowa--super,,mojemu tez by sie podobało:tak::-)

Ania138 tak to jest moje dziecko jak mialo dwa miesiace:-)A stroj Mikolajowej bomba-bardzo by sie podobal mojemu R. On by mnie ciagle chcial ubierac w jakies mini szmatki:zawstydzona/y::-D:-D:-D:-D:-D:-D
śliczna vanesska,,poprostu super fota,,,

BODZINKA całe szczescie ze sąsiadów na dole nie zalało, bo to by była afera...
ANIA śliczna tunika, hehe, przyda sie równiez podczas kolejnej ciazy ;))) Ty sobie radzisz świetnie z dwójką dzieci, ja nie daje rady z jednym... :baffled::baffled:
IWONA.C masz racje, niesłownośc wychowawczyni córki jest godna potępienia!

u mnie chyba dziś powtorka z rozrywki... mały płakał juz pare godzin... jedyny czas jaki spał to spacer na dworzu... widze ze jest spiący, ziewa, zasypia na rekach, ale jak go kłade i pośpi 10 minut to budzi sie z płaczem... a ja nie wiem co go boli i szlak mnie trafia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mąz teraz chwile sie nim zajął... boje sie myslec co bedzie gdy mały nie zaśnie w nocy, a wszystko na to wskazuje... niby kolka trwa pare godzin - u niego jest to parenaście... nie wiem czemu tak długo... :confused::confused::confused::confused:

żegnam sie na dziś bo wątpie ze dam rade coś napisac... buziaki...

Ja tam też nie musiałabym pracować bo mój mężuś też zaradny i kasa jest ale ja potrzebuję pracy dla siebie, dla kariery bo nie po to tyle lat studiowałam żeby teraz siedzieć w domu no i oczywiście miałabym kasę na większe wydatki na siebie i dzieci;-)No i same poczucie niezależności że w razie czego ja dam radę utrzymać dom itp a także dla przyszłej emerytury bo nie wiadomo jak to będzie kiedyś i czy ktoś na starość mnie utrzyma:tak:

Reniferku moi znajomi mają córeczkę i ona kolki miała przez całe 6 miesięcy i było tak że poprostu non stop córe nosili na rękach bo ona spała tylko 15 min a pozostały czas płakała:tak:To było straszne i wykończyło ich ale do pomocy zaangażowali całą rodzinę żeby mama tej dziewczynki mogła odpocząć :shocked2:I nic nie pomagało ale jak samo przyszło tak samo poszło:tak:Także musisz uzbroić się w cierpliwość chociaż wiem że to ciężkie i jak maleństwo płacze to się próbuje różnych sposobów żeby mu pomóc a jak nie skutkuje to załamujemy się i płaczemy:-(Na pocieszenie mogę ci powiedzieć że nie jesteś sama bo wiele rodzin przez to przechodziło:tak:Dacie radę:tak:

Reniferku nie nerwuj sie,,każde dziecko inaczej przechodzi,,nie zawze jest tak smao jak u innych,dasz rade,jestęś przeciez wspanialą matka dla syneczka pamiętaj o tym!!!

Renifer wiem co przezywasz :-( tez to miałam , u nas trwało to około 1,5 m-ca, oj przykre to :no::-( jeszcze teraz jak mi sie przypomina, to ryczec mi się chce, Majce pomógł Debridat, ale jak dobrze pamietam, to wy już macie ten lek?

reklama
A wiecie co moje dziecko dzis zrobilo....byla bez pampka ale w pizamce .Ja cos w lazience robilam a ona w miedzy czasie sie bawila w pokoju i nagle patrze a ona cos rozciera noga na podlodze..Dobrze ze byla w kapciach bo to byla jej kupa :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: myslalam ze wyjde z siebie:baffled:

Do góry