reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

cześć dziewczyny!!!!

właśnie nadrobiłam wszystko,

ja wczoraj padłam o 21, a prędzej bylismy pół dnia w parku na imprezce, Maja spała pomimo głośnej muzyki, wrócilismy obładowani róznymi duperelami ze straganów, balony, wiatraczki, i inne :)

wczoraj podaczas kąpieli Maja pływała :) ja jej wlewam mało wody, tak żeby do szyjki sięgała jak leży na brzuszku i wtedy ona ma największą radochę, a ja jeszcze większą :)

Mija jak Maja mi sie budzi co 2 godzinki to ja troche woda przegotowaną lub soczkim oszukuję i jak troszkę popije to jest spokój

reklama
cześć czołem
u mnie dzis ciężka nocka była niunia obudziła sie przed 12 w nocy i do drugiej nie mogła zasnąć w tym czasie wypiła ok 300ml mleka i jeszcze100 soku.w końcu ją ciut ubrałam troszke pobiegała po pokoju i kuchni i jakoś zasneła ok 2 ,więc pomyślałam sobie że do 9 pośpi, ale o 7 chciałam ja przykryć i zaraz się obudziła :mad: no to się wyspałam :mad:
to wszystko chyba od ciasta drożdżowego którego  u ciotki zjadła więcej niż zwykle :(

Mija a ja proponuje ci konwersacje z pediatra na temat Nonka zachowania .Razem napewno dojdziecie do jakiegos konsensusu .Jeśli dziecko jest głodne <a to prawdopodobne według mnie po twoim opisie .dziecko rosnie a z nim rosna jego wymagania co do mleka :( > to spróbuj podac mu mleko sztuczne < ale tylko po konsultacji z pediatra > podaj raz i obserwuj jego zachowanie .Jak sie uspokoi i bedzie ładniej spał to masz odpowiedz .

Ja uwazam że trzeba spróbować aby sie przekonać .A dokarmianie sztucznym mlekiem wcale nieoznacza całkowitego przejsca malucha na sztuczne .Wiele kobiet dokarmia dwa razy sztucznym dziennie i swiat sie niezawalił .Maluch je i te i te mleko i jest szczesliwy .Ważne zeby był najedzony bo najedzone dziecko ...to usmiechniete dziecko .Wiem to po moim szkrabie .

oj, chyba mi sie dostalo za to moje radzenie............

ale powiem Wam, ze naprawde tak sie dzieje, ze laktacja zanika po wprowadzeniu mleka sztucznego.................zreszta tak mnie uczylu na wykladach z pediatrii!!!

ale najwazniejsze jest dobro dziecka, wiec skonsultowanie sie z lekarzem bedzie najlepszym rozwiazaniem!!!

Mija jak bys juz miała podac Nonkowi na spróbowanie te mleko modyfikowane to PAMIETAJ : kup jako pierwsze mleko specjalne do przejsca z piersi na sztuczne .na naszym rynku to jest Bebilon i bebiko Omneo . To sa mleka tak skonstruowane aby wyeliminowac kolki po wprowadzeniu do jelitek noewgo mleka .

niewiem natomiast jak jest z Naną ..musisz sie spytac Sorbka bo ona podaje Majutkowi własnie nane a tez najpierw karmiła piersia .

reklama
My jestesmy na bebiku i Macio nie miał zadnych kolek. Ale to zalezy od dziecka. Zapytaj sie pediatry o mleczko jakie by maluszkowi poleciła.

Do góry