reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Magda straszna historia :-( :-(
Moja ma na coś uczulenie i chyba na mandarynki ,bo całkowicie je wyeliminowałam ,i prawie plamka na buzi jej zeszła i w zgięciach kolan ,tez jej się robiło takie swedzące strupki,lekarz oczywiście stwierdził ze to alergia na mleko ,ale ja uznałam że to niemożliwe i chyba miałam rację :eek: :happy:

Ja poprosze troche śniegu ,może być na jutro rano :tak: :-D będe wdzięczna

reklama
My juz kilka godzin po wizycie u pediatry. Erik dostal szczypionki na MMR i ospe. Dostal ja w raczke i nawet nie pisnal:tak: :laugh2: nawet nie zauwazyl jak byla robiona:laugh2: :laugh2: Smielismy sie, ze lekarz moze sobie wbil ta igle,a nie Erikowi:tak: ;-) Mierzyli go i wazyli. Mierzy 77,5cm i wazy 10.320g. Wiec wszystko super i w normie, choc nalezy do raczej wysokich dzieci:tak: Pozatym dostal ksiazeczki jeszcze od naszego pediatry, bo takie rozporzadzenie prezydenta weszlo i bardzo fajnie.:tak:

Brrr u mnie w nocy ma byc -14:baffled: :baffled: :baffled: Moje dziecko spi juz slodko:tak:
aga to rzeczywiscie duzy chlopak:tak: moja Vanesska ma ponizej 80cm,gdzies tak 78 chyba a wazy kolo 11 :tak: kilo.My mamy w przyszlym tygodniu szczepienie:tak:
Dzis zauwazylam u mojej corki ze robi sie jej sucha plama tak jak kiedys jak byla alergia.:dry: mam nadzieje ze jednak to nie bedzie to :no: bacznie obserwuje.Niby nic nowego nie dalam jej do jedzenia

WITAM WSZYSTKIE MAMY

NA SAMYM POCZATKU ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ROCZKU DLA EMILKI ORAZ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA VIKTORKA Z OKAZJI 10-CIU MIESIECY
A OTO DLA WAS KWIATEK

Załączniki

• glitt46.gif
    glitt46.gif
    68,6 KB · Wyświetleń: 31
  • 080105birthday_22[1].gif
    080105birthday_22[1].gif
    25 KB · Wyświetleń: 67
Agnieszka też ma takie zaczerwienione, suche policzki. Wygląda na uczulenie. Tak jakby skaza. Nie wiem tylko na co. Na pewno po czekoladzie jest gorzej. Myślę też, że przesadzamy z nabiałem. Ale Aga najchętniej je jogurty i serki. Byłam nawet u lekarki, ale okazało się że moja jest na zwolnieniu. Trochę się denerwuje o moją księżniczkę.

Spadam do wyrka. Trochę późno się zrobiło. Kolorowych snów!

czesc dziewczyny dawno tu nie zagladalam :zawstydzona/y: :-)
ale chcialam cos dodac o alergii i mamnadzieje ze sie nie obrazicie :-)
a wiec chodzi mi o to ze niektore alergie to niestety wina nas czyli mam
moja Lenka tez podobno

wydaje mi sie ze niektore mamy za wczesnie wprowadzaja niektore produkty a szczegolnie mowie tu o tych ktore sa najsilniejszymi alergenami :tak: i przed ktorymi przestrzegaja lekarze by nie wprowadzac ich do diety dziecka zbyt wczesni i sa to np. jajko, mleko i przetwory, miod, czekolada, kakao, orzechy, ryby, cytrusy, pomidory i gluten
ja osobiscie nie rozumiem mam ktore chwala sie ze ich dziecko w wieku np 11 czy 12 miesiecy je juz mandarynki czy czekolade :szok: dla mnie to jet glupota a juz w ogole jet to lekkomyslne gdy np dziecko w okresie kilku miesiecy po urodzeniu mialo jakies wysypki czy inne objawy wskazujaca na alergie lub w bliskiej rodzinie jest ktos alergikiem
ja jestem bardzo ostrozna przy wprowadzaniu nowych produktow i tak jak kazal lekarz robie to w zgodzie z kalendarzem zywienia uniakajac silnych alergenow a nowy produkt wprowadzam raz na kilka dni by szybko wyeliminowac potencjalny alergen - wiem moze jestem zbyt wrazliwa ale ajk to powiedzial pediatra Lenki - objawy mogly byc w pierwsych miesiacach pozniej moga zaniknac lub sie zmniejszyc by po jakims czasie powrocic pod postacie atopowego zapalenia skory (potocznie czesto w tym wieku zwanego skaza a tak naprawde zmiany w zgieciach konczyn to atopowe zapalenie) lub przejsc tzw marsz alergiczny i stac sie astma
ale sie rozpisalam :zawstydzona/y: :-)

Hej:-)
U nas dzisiaj chłodniej (ok.0 stopni) i ponuro:baffled:. A mój maluch szaleje od 6.30 i strasznie jest dzisiaj rozbrykany i rozgadany:szok::-D.
Kasiulla - zgadzam się z tobą niestety, chociaż czasem nawet jak coś się później wprowadzi, to też dziecko ma alergię. W takich czasach żyjemy, zanieczyszczenia, przetworzona żywność, konserwanty, wszystko to robi swoje:-(.
Ostatnio jak byłam z małym w przychodni była tam mama z 4,5 m-c bobasem (który ważył już ponad 9 kg) i też przechwalała się, że ona już daje dużo rzeczy ze słoiczków. Też się ma czym chwalić:baffled:.
Aga - to mój Kuba też z tych wysokich, bo ostatnio jak byliśmy mierzył 78 cm:tak:. Tylko waga mniej pokazywała niż u was;-).

reklama
wiecie co sie narobiło mało brakowała a na urodzinkach córci by mnie nie bylo
wylądowałam w sobote w szpitalu na kardiologi kurna przeciez ja mam dopiero 27 lat a serducho mi nawaliło tzn niby mam jakas tam arytmie prze co mam czestoskurcze az mi sie słabo robilo :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

ale najlepsze jest to ze oni nie wiedza dlaczogo to mi sie zrobiło:-:)-:)szok::szok:
najwazniejsze ze z małym ok jemu nic sie nie stało i mu nic niegrozi no ale brac leki na serce musze brac a i wypłukał mi sie potas wiec biore konska dawke no duzo magne b6
Robert to mało sam ze strachu o mnie bo pogotowie mnie zabrało nie zszedł
chłop mi sie popłakał :-:)-:)-:)-:)-(
chcieli mnie jeszcze potrzymac ale jak juz w niedziele od 14tej juz nie miałam tych skokow a leki to umiem sobie sama podac a poza tym robert musi isc do pracy a przy bablu to nie ma kto nam pomoc bo tesciowa ponad 200km a moja mama to nawet jak by była zdrowa to bym jej dziecka nie powierzyła

no ale teraz juz jestem w domu i czuje sie zdecydowanie lepiej:happy::tak:

Do góry