reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

przepis danie meksykanskie
ja chodze na zakupy do Lidla tam jest taka mrozonka Mexico Mix za 4.99zł ale moze byc rowniez z innej firmy co sie dostanie w innych sklepach ;-)i nazywa sie sałatka meksykańska (mrozonka )
zawartosc torebki bez rozmrazania wrzócam na gorący olej do dosc wysokiego garnka i dusze jakies 10 min pod przykryciem od czasu do czasu mieszajac potem dodaje kiełbase ( krązek) pokrojona w kostke i dodaje 2 torebki ryzu i podlewam woda wszystko dusze i co jakis czas mieszam az do miekkiego ryzu :tak:Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy najlepiej jest z pudliszki albo z łowicza ;-):tak:i doprawiam do smaku :tak:Zycze smaczego :tak::-D

reklama
Leika mój Kubuś niedawno przechodził trzydniówkę... a obiawy? przez trzy dni miał gorączkę, powyżej 37-38 stopni, a po tym gorączka tak sobie zniknęła i pojawiła się wysypka na pleckach i brzuszku. Synek musiał gdzies się zarazić, ale na szczęście to przechodzi się raz w życiu.

Synuś mi się pochorował :( Ma gorączkę... :-(
Kto z Waszych maluchow miał trzydniówkę? Jak to się objawia?
Moja mała mieła trzydniówkę zaczęło sie nagle miała 38 - 39 gorączki przez 3 dni bez zadnych innych objawów po tych trzech dniach dostała czerwonej wysypki na całym ciele która trwała 2 dni i sama zniknęła i gorączka i wysypka Po tych pięci dniach wszystko wróciło do normy Mam nadzięje ze twoj synus szybko wróci do zdrowia :tak:

Jusia dzięki... czyli zadanie na jutro---> znalężć mrożonke maksykańską... ale w końcu mam pomysł na obiad , bo nie wiedziałm co mam upichcić, bo dla jednej osoby to w sumie nie chce się gotować, a jeśc coś trzeba.

Leika bardzo ci współczuję chorego maluszka mam nadzieję, że mu szybko przejdzie:tak:. Natanielku trzymaj się:tak:. Niestety moje dzieci nie mialy 3dniówki więc nie pomogę, ale na gorączkę najlepsze czopki szybko pomagają i nie psują tak żołądka.

Jusia ten przepis to i ja wypróbuję i to może nawet jutro:tak:. Sprawdzę i powiem ( napiszę) czy było dobre:-);-);-)

Dobra dziewczyny tera to naprawdę uciekam papa slodkich snów:tak::-):-):-)

Novaczka blog Martynki super,a te koraliki... arcydzieło... skąd bierzesz na to czas? też lubiłam takie ręczne robótki, ale wypadłam z formy, no i teraz doskwiera mi brak czasu na wszystko, no może poza pisaniem na BB, he he!!!;-)

Elisabeth... wbrew pozorom dużo więcej czasu poświęciłam blogowi niż koralikom... to jeszcze nie są arcydzieła... w necie znalazłam takie, ze mózg mi się roztopił, a oczy wisiały jak na sprężynkach... a formy nie mam wcale, bo ja dopiero teraz zaczęłam, zaraziłam sie na wakacjach i dziergam sobie... no... czasem trzeba wybierać- komputer albo robótki... wieczorem trudno się robi, bo sztuczne światło bardzo męczy...

Leika- w zasadzie to już dziewczyny napisaly... wysoka gorączka bez innych objawów infekcji, a potem wysypka... może się utrzymywać dłużej niż 2 dni, ale nie jest groźna... a czasem może być 1-dniowa i bardzo subtelna...

Jusia22- ale mi narobiłaś smaka... jutro idę na zakupy, a gotuję pojutrze...

Witam Elisabeth:-):-):-):-):-):-)
Ja ogladalam film ale juz jestem wolna:tak:
Leika u nas bylo podobnie z 3 dniowka.3 dni goraczka a na 4 go wysypka.Idz jutro do lekarza.Ja jak poszlam do pediatry to mi powiedziala ze jak po 3 dniach pokaze sie wysypka to mamy znow przyjsc i tak bylo.Dostalismy masc chyba z tego co pamietam zwykly fenistil do samarowania i powiedziala pediatra ze z wysypka normalnie mozna wychodzic na dwor z dzieckiem.:tak::-)
Aniab super fotki a coreczka jak ksiezniczka wygladala n atym slubie:tak::-)

Jusia proponuje tobie zapisac ten przepis w odpowiednim naszym watku:tak:Zeby zawsze mozna bylo sobie takie jedzonko sprawic:tak::-):-):-):-):-)

reklama
To ja wam już mówię dobranoc!
Śpijcie dobrze i nie siedźcie za długo przy kompie, bpo oczy się psują, he he :-D:-D:-D.
No i smacznego, bo chyba jutro na obiad u wszystkich danie meksykańskie;-)

Do góry