reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dotarłam do kompa. Wysprzątałam mieszkanko, wywiesiłam dwa wsady prania i zmęczyłam się okropnie:baffled:

Byliśmy u fryzjera. Jędrek obciachany, siedział grzecznie. Aż sama byłam w szoku, tylko od czasu do czasu ała mówił, ale głową nie ruszał. Oj rosnie mi dziecię :tak:

sikoreczka buziole dla Madziuni. Bidulka. Niech choroba szybko idzie precz.

inna ja jestem nauczycielką i...... to jest okropnie ciężka praca. Do tego (niestety muszę to napisać) bardzo niewdzięczna w dzisiejszych czasach i dlatego ja jestem nauczycielką tylko z wykształcenia. Po kilku latach przepracowanych w szkole nie chcę tam wracać . To nie na moje nerwy :no: I jak ktoś mi mówi, że nauczyciele mają tak super, to mam ochotę mu przywalić i to tak zdrowo.

Co do imion. Jak byłam w ciąży to nie mieliśmy polotu na imię dla chłopca. Jakby była dziewczynka byłaby Zuzanna, dla faceta pomysłów było brak :szok: i jakoś tak wpadliśmy na pomysł Jędrzeja i spodobało się i zostało. Ku nie zadowoleniu mojej teściowej. "Jędrzej..... co to za imię" :crazy: co za pinda. U której dziś walec????? Zamawiam na jutro. Zrównam z ziemią całą posiadłośc moich teściów ;-):tak::-D

reklama
Beziienny już imienny Brunon ale to ich wybór ale jest taki słodki że aż znówmnie naszło a malutka drobinka strasznie wczoraj miał 1950 g ale mówię Wam już tak słodki
Mały wykąpany i wywija w łóżeczku wkońcu spokój
Ewcia ja lubię geometrię dawaj do mnie

Mojej teściowej też się imiona nie podobały ale co tam.Ona nazwała 5 chłopków i dziewczynke.Wyczrpała swój zapas;-);-);-)
Mały je parówke...Ja jakaś taka wczorajsza, powalcowana jestem

Której podpadłam,że walcem po mnie?????????

inna to raczej ukłony w twoja stronę,jedyna co rozumie zawod nauczycieli!!!:tak::tak:
Ewcia, tyle lat się napatrzyłam, to i rozumiem :tak:. A dla Ciebie ukłony - że uczysz matmy jak moja kochana mamusia i że jeszcze dajesz radę ;-)

:-:)-(a ja musze sprawdziany sprawdzic,,ale mam lenia......i w piatek prace klasowe,,kto mi ułozy,a w weekend pomzoe sprawdzicccccccc:-)
He he, właśnie o tym piszę i niech to poczytają ci, co uważają, że nauczyciel z chwilą wyjścia ze szkoły kładzie się na wyrku i leży brzuchem do góry :-p

Ja mogę pomóc.Ja kiedyś chciałam zostać nauczycielką.:tak: A matematykę zawszę lubiłam.:-)
A ja matmy nie cierpię, zawsze uwielbiałam język polski, wypracowania kochałam pisać (robiłam to nawet dla innych, ale o tym ciiiszaaaa ;-)). Ja to taka połowiczna humanistka jestem, bo historii np. nienawidzę, głównie dlatego, że nie potrafię się jej uczyć :baffled:

sikoreczka duże słuchawki proponuje albo stopery do uchów;-). jak dzwoni teściowa to ja tez udaję że nie słyszałam:sorry2::sorry2:
Ja mam zawsze w kompie wyłączone dźwieki, więc tylko jak przed kompem siedzę to widzę, czy ktoś dzwoni na skajpie :-)

zgadzam sie, praca nauczyciela to katorga.... Moja mama uczy klasy 1-3 i sztuke :-/... sajgon :-/...

Ja dzisiaj kupilam sobie sukienke ...
Do spodni czy leginsow...
Wiosna idzie, trzeba sie jakos ubrac eh...

Mlodemu spodnie ... 17 zl i az bylam w szoku bo sklep firmowy... Czekamy na nowa dostawe i juz bede miala karte stalego klienta , bo wypatrzylam komplet - kurtka, bluzka, i spodnie za 60 zł to chyba niezla cena nie? I tyle mi brakuje do karty stalego klienta ... Teraz trzeba poczekac az rozmiar przywioza

Maly za to strasznie marudny dzisiaj :-/... zeby daja mu niezle w kosc ... az z nim placze...
No, 60 zeta za taki komplecik to według mnie niedużo :tak:.
Ja teraz na allegro buszuję, bo są naprawdę fajne ciuszki i niedrogo, jak np. ten dresik co ostatnio kupiłam za 12 zeta :tak:
inna ja jestem nauczycielką i...... to jest okropnie ciężka praca. Do tego (niestety muszę to napisać) bardzo niewdzięczna w dzisiejszych czasach i dlatego ja jestem nauczycielką tylko z wykształcenia. Po kilku latach przepracowanych w szkole nie chcę tam wracać . To nie na moje nerwy :no: I jak ktoś mi mówi, że nauczyciele mają tak super, to mam ochotę mu przywalić i to tak zdrowo.

Co do imion. Jak byłam w ciąży to nie mieliśmy polotu na imię dla chłopca. Jakby była dziewczynka byłaby Zuzanna, dla faceta pomysłów było brak :szok: i jakoś tak wpadliśmy na pomysł Jędrzeja i spodobało się i zostało. Ku nie zadowoleniu mojej teściowej. "Jędrzej..... co to za imię" :crazy: co za pinda. U której dziś walec????? Zamawiam na jutro. Zrównam z ziemią całą posiadłośc moich teściów ;-):tak::-D
sewa, a nauczycielką czego, jeśli można wiedzieć?? Bo pewnie pisałaś, ale ja nie wiem :zawstydzona/y:. Ja w zyciu nie mogłabym pracować w szkole, dzieci są coraz gorsze i to co wyprawiają to woła o pomstę do nieba. A ja niestety muszę napisać, że spora w tym wina rodziców :-(. Choć wiadomo, że nie wszystkie dzieciaki są takie same, ale w klasie wystarczy dwójka lub trójka takich "wykolejonych" i jest pogrom :baffled:
U nas był spory problem z imieniem, dla chłopca uparcie chciałam NATAN, strasznie mi się to imię podoba i jeśli przez przypadek będę miała dzieciątko i będzie to chłopaczek na pewno dam mu tak na imię. A dla dziewczynki...Ja najpierw chciałam JULITA, ale mój J. był na WIELKIE NIE :no:. Później śmialiśmy się, że Martyna (tak jak ja i córka Jacka z pierwszego małżeństwa;-)). Aż w końcu stanęło na OLIWII. I powiem Wam, e pasuje to imię do Oliwki jak nie wiem, a ile różnych zdrobnień i innych takich, moje ulubione ostatnio przezwisko to Olinek Okrąglinek :-D
No, a my wszyscy pokąpani, Oliwka z dzikim wrzaskiem zdarła z siebie skarpetki i biega na boso. Za to w całkiem nowej piżamce ;-).
Ja się wysmarowałam balsamami, kremami, itp. i czuję się PIĘĘĘĘĘKNA :laugh2:
A zaraz M jak miłość, więc piffko w dłoń i oglądamy :tak:

Stasiu też się nikomu nie podobało mówili
stachu spadł z dachu i śmiech ja chciałam Nikodema albo Kajetana ale Tatuś wygrał w końcu jego wymarzony synuś ale przydrugim dziecku ja decyduje i będzie Antek albo Antosia i już się śmiją że Antek podaj cegłe powiedziałam że jak Stachu spadł z dachu to Antek może cegły podawać a poza tym mam jeszcze pewnie mnustwo czasu i zawsze może mi się odmienić,na razie jest Stanisław Nikodem

Ja mam w domu mame nauczycielke, do tego 2 kuzynki nauczycielki.
Sama swojego czasu tez chcialam nia zostac i uczyc anglika...
Ale doszlam do wniosku, ze dzieciaki bym pomordowala, gimnazjalistow zatlukła, a co niektorej licealistce strzeliła z liscia...

Wiec wybralam ostatecznie inny kierunek studiow...

cara super,ze zkaupki udanee

Sewa u mnie nieee

anula bede pamietala,jakby co dam znakaaa;-)

O leci CSI moj seriallll

Moj synio aaa,spi dalej,,,,hmm

Co do imion to wybralam je sama :-)

Julia dziewczynka... Na elize i emilie sie zgodzic nie chcieli...

Dla chlopca byl Adasm albo Dawid :-)

reklama
Ja mam w domu mame nauczycielke, do tego 2 kuzynki nauczycielki.
Sama swojego czasu tez chcialam nia zostac i uczyc anglika...
Ale doszlam do wniosku, ze dzieciaki bym pomordowala, gimnazjalistow zatlukła, a co niektorej licealistce strzeliła z liscia...

Wiec wybralam ostatecznie inny kierunek studiow...
:-D:-D:-Dfajnie napisane,,nic dodac ni c ująć

Do góry