reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Wiecie co oglądałam teraz program Tomasza Lisa o euro sierotach i bardzo mi szkoda tych dzieci jak one tęsknią za rodzicami:-(A tak pozatym Kamilek miał spać w łóżeczku przedtem płakał i przeniosłam go do łóżka i spi jutro przeniose łóżeczko z powrotem i bedzie spał ale musze sobie taka osłonke kupić na łóżeczko żeby nie bił mi sie o szczebelki

Ostatnia edycja:
Witajcie poniedziałkowo Laseczki :happy::happy::happy:
U mnie nic ciekawego, same problemy i płaczki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: muszę poddać się operacji i wymianie stawu, no chyba, ze chcę na wózku jeździć:no::no::no::no:

Ginekolog rozkłada ręce i mówi, ze decyzja należy do mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

my w tamtym roku daliśmy 560 złotych. Tak jeździ samo bo to jest na akumulator, dwa biegi, pedał gazu :-):-):-) Igor teraz jeździ już jak pirat, ale sprzedamy ten a kupimy mu już taki wiekszy, bo ten już jest za mały dla niego:happy::happy:

mam staw biodrowy do wymiany , endoproteza kosztuje od 5 do 9 tys złotych, kwestia tylko czy ma to być cementowa czy nie, porażka, jeżeli teraz się nie poddam to wózek mnie czeka i co Wy byście na moim miejscu zrobiły??? bo ja wolę wózek niz zabić swoje dziecko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a dla mnie zaproszenie???? :sorry::sorry::sorry:

a o mnie zapomniałyście???? dlaczego ja nie mam dostępu do zamkniętego :-:)-:)-:)-:)-:)baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

i ja też nie mam:baffled::baffled::baffled:
Aleksia kochana wspołczuje.nie pomoge ale pamietaj że jestesmy z Toba niexzaleznie od decyzji

oj... biedna... ja to bym juz dawno odstawila:-p:-p To juz 9 mies:szok:
Ja pewnie nawet do 3 nie bede karmic, moja mama tez sszybko przestala, bo mało pokarmu miala i przy mnie i przy mojej siostrze, a szczerze mówiąc to mnie to nie martwi, cyce mi bardzo nie rosną w ciązy, nie bolą, pewnie bardzo nie urosna, koro mało mleka bede miec- a taki z tego pożytek że potem tez brodawki mnie bolec nie będa i rozstępów na cycach nie bede miec( w sumie to już mam...:zawstydzona/y::zawstydzona/y:):-D:-D:-D
medeuska jeszcze Cie matka natura zaskoczy:-)ja przed ciazami mialam 75B i to małe,moja mama nas karmiła tylko 3miesiace a ja byłam taka zarta ze po 2tyg musial;a mnie dokarmiac.ja Pauline tez karmilam w sumie 3miees,a zaczelam dokarmiac po 6tyg bo co godzine krzyczala jesc (a oba cycki oproznila).z Weronika juz bylam madzrejsza,chociaz zalozylam sobie ze bede karmic pol roku i tak bylo.ale teraz juz wiedzialam co robic zeby miec wiecej pokarmu-ze trzeba duzo pic i mleko niekoniecznie,ze sa harbatki mlekopedne itd.i mialam cyce jak balony zaraz po porodzie co widac na zdjeciu na nk w czerwonej bluzce:-):rofl2:

I ja też już jestem.
dziś się wyspałam ,nocka super ,Oliwka spałą do 7.30 jak nigdy przedtem.łóżko było całe moje więc mogłam się rozwalić :-D:-D:-D:-D:-D

Dzwoniłam do M , dziś rano miał 39,2C także niewesoło, i ma kluchę dziś w gardle.No to się zaczyna,oby to nie angina bo nas pozaraża:tak:
Agnes no walsnie u nas w oklicy tez panuje albo angina albo ostre zapaleniae gardla z bardzo wysokagoraczka.ja sama nieraz mialam angine i odpukac nigdy nikogo nie zarazilam,nawet jak Weronika miala pol roku to ja bylam chora.staralam sie nie kaszlec przy dzieciach i zaslaniac usta,nie calowac i nie karmic i czesto myc rece.jezeli m moze unikac kontaktu z wami to lepiej,.jezeli angina jest bakteryjna to po 24godzinach od zarzycia antybiotyku chory przestaje juz praktycznie rozsiewac bakterie,wiec jest bezpieczny dla otoczenia.ale angine trzeba leczac antybiotykami koniecznie 7-10dni,zeby nie przyszlo mu do glowy wczesniej przerywac leczenia bo powiklania sa bardzo grozne.

A ja nadrabiam zaległośći czytam ,piszę i się tręśę tak zimnow domu rano było 0 stopni na dworzu i coś mnie telepie,musze ropalić w kominku i mieszkanie upodobnić do mieszkania:tak::tak::tak::tak:tzn :-D:-Dposprzątać
u mnie w nocy bylo -3:szok::szok::szok:

Patrysia powodzenia u dentysty. Ja do swojego się wybieram od stycznia i jakoś dojść nie mogę hehe :-):-):-)

A najlepsze w tym wszystkim jest to że możliwe że jestem w ciąży!!!!! Oby nie bo nie wiem co zrobię. Poczekam, jak w ciągu miesiąca nie dostanę okresu to będzie zajebiście po prostu :no::no::no:
ja bym juz dawno zrobila test:tak::tak::tak:

a mnie dzis @ dopadlo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mi dzisiaj powera brak:crazy::crazy::crazy:
dopier łóżka pościelone zupka nastawiona i główa uyta.................................................a czeka mnie jeszcze masa sprzątania prasowania prania............................o mamo jak mi się nie chce:no::no::no::no:
ja tez dzis niemrawa ale przez @,jutro bedzie gorzej

Cześć dziewczyny!
Melduję się poniedziałkowo. :-)
Wczoraj wróciliśmy do Łodzi późno, więc już nie bardzo miałam siłę, żeby zajrzeć! :tak:
Muszę wam się pochwalić, że moje dziecię nie tylko przestało robić awantury przy połykaniu lekarstw, ale nawet jak słyszy hasło "lekarstwo" to chętnie, szeroko otwiera buzię. :szok: Później trzeba mu bić brawo i chwalić jeszcze przez parę minut, a on się cieszy :-D i to jeszcze łyka te leki bez żadnego popijania, czy przegryzania czymkolwiek.:szok: Normalnie dumna jestem z mojego małego zucha! :tak:
Zerknę co u was!
to super!brawa dla Piotrusia:-)

Nie jest zla:tak::tak::tak:
Chodzi o takie rzeczy rozluzniajace kupki no i przez dwa tygodnie ma dostawac dodatkowo lakcid
Ma jesc suszone owoce,pic duzo wody,kompot z suszonych sliwek i soczki klarowne
Pieczywo najlepiej ciemne
tez o tym mowilam.dobre sa tez rodzynki,chleb najlepiej zairnisty,kiszona kapusta tez dobrze dziala pod kazda postacia:-)

My po spacerku i zakupach.Oliwka znowu jadła sama,jestem pełna podziwu dla niej.jak zawsze mieliśmy problemy z jedzeniem tak teraz sama ładnie je.Wiadomo dokarmiam ją trochę bo by chyba z godzinę jadła :-D:-D:-D ale ważne że chce sama.
moja to wcale sie nie da nakarmic,no czasami na dwie lyzki-jedna ona jedna ja:-)i czesto nawet szybciej je niz Paulina:szok::szok::szok::rofl2:

dziewczyny jestem juz po sadyscie
powiem Wam tak
ogolnie to nie bolalo ale koncowka byla juz troche gorsza nie szlo zeba wyviagnac bo prawdopodobnie byl do kosci przymocowany :eek:
wiec miala z tym troche problemu
przesiedzialam tam chyba 40 min...
no a teraz to troche mnie boli ale znieczulenie dalej trzyma
chyba wezme jakas tabletke na bol
ale loda juz zaliczylam bo pozwolila jako zimny oklad :-D
u mnie tez obylo sie bez bolu:-D:-D:-D
ale nadal mam zatrucie bo sie okazalo ze mam poczatki zgorzeli-czyli jak mnie zab cmil to w sama pore poszlam do sadyty:-):-):-):rofl2:
za 2 tyg kolejna wizyta

Mój M dzis też nie nocuje w domu.Śpi u rodziców.dzis popołudniu dostał 41C.Masakra.Teściowa sie przeraziła i zadzwoniła po pogotowie, ale oni kazali kupić pyralginę w czopkach a jak to nie pomoże zbijac tej temp to przyjadą.Kurczę do czego to dochodzi ,nie przyjadą do człowieka z taka temp.szkoda słów.Niby czopki na razie działają bo dzwoniłam niedawno.Ciekawa jaka będzie noc.L4 ma do końca tygodnia.niech sie kuruje.NO ale niestety pusto troche bez niego w domu.

no przeczytałam........................................:-D:-D:-D:-D:-D
musze się pochwalić wracałam z ferajną z placu zabaw i znalazłam 100 zł:tak::tak::tak::tak::tak:ale jestem happy:happy::happy::happy::happy:bo w portfelu pustki a tak będzie na zakupy:tak::tak::tak:
siedziałam na pazylu utknełam na 12 poziomie na tym apollo 11 i dzisiaj daje sobie spokój:tak::tak::tak:
piotr śpi (pozwalam bo jeszcze mam @:-D:-D:-D) dzieci śpią antocha pewnie z 5 razy zrobi pobudkę w nocy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no ale kto ma pszczoły ten ma miód kto ma dzieci ten ma smród:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
alescie naskrobaly.dopiero skonczylam czytanie:szok::szok::szok:

meduska ja raz stosowałam diete kopenhaską przeszłam całą ale zgubiłam 6 kg pomogło ale mało fajnie się w trakcie jej trwania czułam:tak::tak::tak:ale moż teraz znów ją zastosuje:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
a ja sie pochwale ze wazyla sie dzis na wadze lekarskiej i znow waze tyle co przed swietrami czyli praiwe 60kg,z malym drobiazgiem:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

A my całą trójką poszliśmy do fryzjera, mój chodzi co 3 tyg-częśćiej niż ja, ja tylko dół tyłu podciąć, a mała dla wzmocnienie wszystko na krótko. Trzeba się było nagimnastykować, żeby ucha nie obciąć:-):-):-)

Teraz lece, będę mam nadzieję później.
a ja meza,brata,tescia,ojca,Pauline sama obcinam,Weroniak ma jeszcze malo wlsow ale na pewno wpadnie pod moje nozyczki:-):-)no i jeszcze farbuje siostre,mame i siebie:-):-):-)

dziewczyny wlasnie widzialam bociana - przelatywal nad moim dachem.... :szok::szok::szok:

ale dodam bo mozecie nie widziec w tym sensu ze ostatni raz widzialam go w kwietniu ubieglego roku jak wracalam z suknia slubna a miesiac potem dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :huh::unsure::oo2:

hmmm przeznaczenie :confused::oo:
ja tez tak mialam podobnie:-):-)

Już powoli go oduczam dzisiaj przez dzień jadł cyca tylko 3 razy zamiast cyca podawałam mu mleko krowie ale nie ze sklepu tylko domowe.Ale jeszcze mu będe dawać cyca przez jakiś czas i stopniowo zmniejszać bo mam sporo pokarmu:tak:

A wczesniej ile im dawałaś
ja uwazam ze dzieciom ktore nie maja jeszcze roku nie powinno sie podawac mleka krowiego tymbardziej nieodtluszczonego,takiego prosto od krowy.jelitka jeszcze nie sa dojrzlae.
ja swojej daje tez kaszki ryzowe,bp mlczo-ryzowych nie daje.ale ryzowe dostaje na nutramigenie.Paulinie mleko modyfikowane dawalam do ok,15roku a potem kaszki mleczno-ryzowe tak do 4 lat prawie.

wiktoria Oliwka już od dawna nie je w nocy.Sama zrezygnowała nawet moim zdaniem za wcześnie.lekarka kazała mi ja budzić i karmić.Był taki problem że jak miała z 4mies to nie chciałą mi się budzić w nocy na jedzenie to ja dokarmiałm a jak miaął z 7 mies to już nie dawałąm jej jeść w nocy .pić też nie,i mam spokój.Noc jest od tego aby spać,tak jest nauczona i nie woła.
a moja Weronika jakies niecale 2 miesiace temu przestala jesc w nocy,tzn teraz je k 6 i dalje spi...ale co zrobic jak dziecko glodne i niczym sie nie oszuka:sorry:

wiktoria jak dzieciaki piją Ci w nocy to najlepiej wodę niegazowana i tylko wodę bo od soku tym bardziej zęby będą się psuć bo sok gęsty i zostaje na ząbkach a przecież nie rozbudzasz całkiem dzieci i nie myjesz im ząbków.Mówię Ci najlepiej woda niegazowana jak już coś.takie jest moje zdanie
woda...marzenie...:laugh2:

Dziekuje:tak:

A ANKA jeszcze nie wrocila ze swiat???
Wczoraj na chwilke migneła mi na gg:baffled:
no walsnie co z anka?????????????

No może i tak Martynka czasem sie budzi w nocy po to tylko żeby mnie obudzic żebym ją przytuliła bo przeciesz to mamina przylepka
dlatego moje dzieci od urodzenia spia w lozeczkach same!!!!!!!!nawet jak karmilam cyckiem to odkladalam do lozeczka:-)i mam spokoj:rofl2:czasami jak chore czy cos to ze mna,ale to juz koniecznosc

Agnes pyralgina jest dobra.w szpitalu nic innego by mu nie dali,tyle ze jest na recepte.niech mu tesciowa robi oklady na czolo,kark i luzdki albo chlodna kapiel-duzo szybciej i lepiej zadziala bo dorosly gorzej znosi taka temperture niz dziecko!

Do góry