reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzieki dzewczyny,naprawde malutko tego majonezu było :-[ prawie nic nie jem :( :( :( :( choć wczoraj pedjatra kazała mi sie nie wygłupiać i jeść wszystko lecz z umiarem,za odstawienie mleka mnie ochszaniła. Mały ma wysypke przez chormony które mu serwuje w mleku,podobno to normalne...jest pryszczaty :laugh:
A jak z ciastami domowymi piekłyście i jadłyście ? Cały czas mi brakuje słodkiego i tak kombinuje żeby coś delikatnego upiec

reklama
Czesc dziwuszki! Co tam u was bo u mnie pogoda taka senna, przez co nic mi się nie chce. Dobrze ze odiadek robi się prawie sam :laugh:
Ja nie mam problemów moge wszystko jesc. Dalej mam ochote na faworki. Robie je juz prawie co tydz. Moze dlatego ze jem je tylko w okresie karnawału i dlatego jestem taka nie nasycona ;D Miałam je sobie dzisiaj zrobić ale za pozno wybrałan sie do sklepiku i brakło mi smietany :mad:

Mija spokojnie jedz takie produkty które niemaja duzo przypraw <serek biały ze snmietanką , troszke sera zółtego , szyneczke , paróweczki , kluski sląskie, pierożki ruskie , pampuchy na parze z jakims delikatnym sosikiem , jogurty, krupniczek , rosołki nietłuste , zupki jarzynkowe,kaszki manny , ryz z wazywami :) wymyslaj :) Pomalutku i potroszeczke :) a co do ciasta to możesz jesc spokojnie babki :) swiat sie niepowinien zawlic jak zjesz z 3 kawałeczki ;) :p .smacznego życze :)

Oj Lady uwielbiam słodycze więc jak sie dorwe do ciacha to ciężko będzie się oderwać ::) ale coraz bardziej kombinuje z jedzonkiem i jakoś już lepiej.

Śnieg pada i zimno a my musieliśmy z Noe zapakować sie w wózek i zrobić wypad do sklepu,w loduwie pustki a w brzuniu burczy.
Daliśmy rade ;D choć toczenie wózka po schodach z zakupami i śpiącym słodko Noesiem to było wyzwanie
Noe nadal śpi a ja się rozmarzam pogodowo(ostatnio coraz cześciej)- zielone listki na drzewach,zielona trawka,prowiant,zapas pieluch,dobra książka,temp. tak 19 stopni na dobry początek...eh :) nie moge sie doczekać...
Kunda masz racje sennie...też chyba się zregeneruje i zrobie sobie drzemke po niedospanej wczorajszj nocy,choć dziś naprawde fajnej ...musze pochwalić mojego kapselka - między 22.00 a 6.00rano obudził się tylko 2 razy..mhyy cudownie może już mu tak zostanie ;D

Jak się robi faworki,przypadkiem nie na głębokim oleju ???
Miłego popołudnia

MIja najlepsze życzenia 1 miesiąca dla Noe. Faworki na głębokim oleju i potem na serwetkę aby tłuszcz wszedł w nie (w serwetki)

no to upieke ....na bank jutro  ;D i naskrobie ci jak wyszła mi ;)

I jak tam wyszla babka ja w ten weekend nie pieklam nic, w przyszly tez nie bede piekla bo jedziemy z mezem na 18-stkę do mojego kuzyna to tam sie najemy :):)

Halcia pisze:

no to upieke ....na bank jutro ;D i naskrobie ci jak wyszła mi ;)

I jak tam wyszla babka ja w ten weekend nie pieklam nic, w przyszly tez nie bede piekla bo jedziemy z mezem na 18-stkę do mojego kuzyna to tam sie najemy :):)

ejjj super ta twoja babka !!!! taka swierzutka i pachnąca jak kwiatki na łace ;P super !! czekam na kolejne przepisy :p ;D

Ja wstałam , JAK ZWYKLE bardzo rano, ugotowałam zupe mleczną, nakarmiłam dzieciaki, wyprawiłam do szkoły, nasmażyłam mielone, ugotowałam kartofle, zrobiłam placki z jabłkami, usmazyłam, zrobiłam surówkę, zjedliśmy obiad, uśpiłam małego i zajrzałam na bb na chwilkę...wszystkie mamy pracują intensywnie nad wyżywieniem rodziny!!!hasło na dziś. :laugh:

reklama
Ja też dziś wstałam raniutko bo o 5.30 jak mały wstał i już nie poszłam spać bo jakoś tak wyszło.Na obiadek ugotowałam jażynową przed chwilą skończyłam prasować pieluszki.No i jeszcze się wkurzyłam bo az Urzędu pracy przyszło że mam się zgłosić w piątek a ja przecież mam maciezński wypisany i zgłosić się mam 1.03 więc telefon do nich no i okazało się że pomyłkowo mi to wysłali-jeszcze wysłali to poleconym.Maja bałagan i chyba zbyt dużo pracy ;)

Do góry