reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jestem pedagogiem specjalnym ale ończę też ped.przedszkolną więc znajdę pracę i przy okazji zabiore go do przedszkola. :) Już mam to obiecane w jednym przedszkolu prywatnym.
Jesli to wyjdzie to dobrze a jak nie to bedę szukała wcześniej. Narazie najgorsze przeszliśmy i teraz powinno być lepiej.

reklama
Jsorbek - moj Macio jest wczesniakiem dlatego chodzimy na niektóre badania, a wogóle to mamy panią doktor która uważa że lepiej zrobić jedno badanie za dużo niz cos przeoczyć i ja się z tym zgadzam. Zawsze się o dzieci martwimy taka juz rola matek.

Walentynki też w miarę udane. Teraz tylko czekać na dzień kobiet.

Kalinka czy zgubiłaś dwoch starszych? Czyżby Ci już z domu wyfrunęli?A może to nie ta KAlina, co?  ::)

No to moje dziewczyny kochane widzę, że od wyciągania z dołków to bęzdie tutaj L4dy Bird, a ta z doświadczenim to chyba ja, bo juz mamą domową jestem od .... 6 lat i szczerze to nie wiem kiedy mi to minęło. A teraz pracuję, no dobra pracujemy, żeby trwao to jeszcze dłużej!!!
To prawda, że jak człowiekowi się wszystko poukłada, nacieszy się ta dzidziunią to potem zaczyna byc monotonia,,gdzieś znika euforia, a do tego jak jeszcze zima straszliwa albo jakie choróbska trzymają nas w domu, to kanał ;)Ja od kiedy mam drugie szczęście w domu, to właściwie rozkwitłam. Teraz dopiero sie wykazuję i spełniam, bo muszę tak zorganizowac czas, żeby to młodsze było zainteresowane i zadowolone, a to strasze sie trochę rozwinęło i nie musiało cały czas opędzać się od żądnej wiedzy młodszej siostry! A i o dom trzeba też zadbać, i o męża ;) Jak dziecko zaczyna mieć już roczek to i zajęcia zaczynją być coraz bardziej fascynujące. MOje kochane pociechy teraz np. dzielnie działają w papierze. Oczywiście z moją pomocą. Ja poddaje pomysły, ale ostatecznie one decydują co. Teraz już zaczęliśmy szykowac ozdoby na Wielkanoc - poprzednie święta jakoś tak szybko nam się zrobiły, że nie zdążliśmy więc teraz znacznie wcześniej.  ;D A jakie fajne zabawki można samej porobić dzieciom!! Ja zaznaczam, że utalentowana to specjalnie nie jestem, ogólnie przecietna. Szukam inspiracji w internecie i czasopismach, książkach.
A zajęcia sportowe, szachy - to wszystko moje dzeci mnie moblizują!!! Jak bym teraz jeszcze pracowała na pelnym, etacie gdzieś poza domem, to na to wszystko nie miałabym zupełnie czasu, a ni siły. Tak więc kochane korzystajcie jak jest po temu okazja, bo warto!!! Z półtorarocznym dzieckiem można już spróbować uczestniczyc w zajęciach a la rytmika!
A ile nowych znajmości zawarłam dzieki moim dzieciom!! Jak widać same superlatywy. To od nas zalezy tylko jak ten  czas wykorzystamy, a na początku wcale taka entuzjastycznie nie byłam nastawiona do bycia mamą domowa, raczej to tylko poczucie obowiązku przemawialo :-[.

No ja teraz nocki spedzam tylko z mala bo maz do pracki chodzi.

Ja juz tez niedlugo pojde do pracy ale tylko na sezon do cukierni - pracowalam tam od 5 m-ca ciazy az do porodu wcale sie nie nameczylam bo to bardzo lekka praca. A tak w ogole to musze isc do pracy bo nie mam nawet kasy na swoje wydatki np. cos slodkiego :(:(

W ciazy to objadalam sie ile wlazlo i nic nie bylo widac :) a teraz jak troszke wiecej zjem to widac :( juz mi brzuch urosl tak ze tesciowa powiedziala ze mi testy bedzie robic :):)

Hej, to ja.
Naprawdę!
A starszych wywaliłam, bo mi sie suwak nie mieścił ze zdjęciami...jak poeksperymentuję, wkleje nowe suwaki.
A co. Lubię zmiany...szukam czegos smiesznego...śmiać mi się chce...he, he.

pinkpanth5kz.gif

reklama
Ja popadam w skrajności w tym siedzeni w domku ale na szczęście z dnia na dzień idzie i coraz lepiej....powiedzcie że wy też maiałyście na początku zwątpienia , no powiedzcie :)
Dziś od rana mamy dobry humor,Noe nawija i jak by mogł to by biegał po pokoju,tak rączkami i nóżkami macha :D
Co do pracy to ja bardzo bym chciała wrócić,choć też nie chce zostawiać mojego małego kapselka samego z jakąś obcą babą, więc jak się uda będziemy do pracy chodzić razem :) Chce prowazić za jakiś czas zajęcia z ceramiki z dzieciakami Noe nie będzie mi w nich przeszkadzał a i ja się czymś zajme.
Oj jak by to wyszło było by cudownie
oj NOe krzyczy... :( nie napisałam się

Do góry