reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Luna ja swojej skasowałam picie w nocy :tak: i skończyło się sikanie, bo pieluchy nie chciała a piła na potęgę :eek: No i jestesmy od czerwca bez nocnej wpadki, odpukać :sorry: A bez pieluchy w nocy to od lutego :sorry:
TYlko tak trzymać. Nie iwme jak to u mnie bdzie z tym kasowaniem, bo to jedyne, co moze ja w nocy uspokoić, butla z herbatka, wodą lub kaszka. Od kaszki juz odeszliśmy, od herbatek prawie, ale od w ogóle picia??? Ale jak mus to mus, moze na raczkach, no nie wiem. Jak wstaje rano to juz nie pyta o tate, tylko o nocnik:-D

luna665 Mój m wczoraj wrócił i powiedział Sewerynowi że jak ktoś go uderzy to ma mu oddać dwa razy mocniej ale tylko jak ktoś go uderzy. Ale nie wiem czy to dobrze. Trochę się boje iść dzisiaj po niego do przedszkola. Zobaczymy.
To się okaże.
Ja byłam wysmiewana, bo bylam zawsze najmniejsza i z tych biedniejszych, to nie dalam sobie w kasze dmuchac a pozniej juz jakos poszło. Wszystko zalezy od dziecka. Mysle, ze bylam slaba psychicznie, to dawalam rade fizycznie. Tym sobie rekompensowałam. No a pozniej, to jak mowie, nałóg czy co...

Mała zaraz skoczy w ciuszki , ja zrobie głowe i do apteki. Jak sobie pomyśle ile tam i tu i siam musze kupic, to nie wiem jak sie z tym wszystkim i dzieckiem zabiore. Najgorsze, ze apteki blisko mnie sa najdrozsze w miecie, a najtansza na drugim koncu. Mala tempp chyba nie ma, ale w taka pogode nie zafunduje jej spaceru tak duzego.

Medeuska to może od rodziców możecie pożyczyć?
wlasnie w tym sęk że mama M kupiła dom cały do remontu i sami teraz kase ciągle potrzebują na remonty i też ciągle im brakuje...

a moja mama- bardzo mało zarabia- bo jakies 600 zl i jest sama z moją siostrą 12 letnią- i tak duzo osczędności swoich mi dała na wnusie swoją aż się zdziwiłam:tak::tak::tak:

jakos damy rade- nei wiem póki co nie zapłace mieszkania- poczekam jeszcze na to żeby zobacyc ile dostanie M wypłaty. ale licze że z tymi dniami ktore prepracował dostanie około 1 tys czyli jedno wielkie G:-( dżo mniej niż zwykle więc nie wiem- zobaczymy jak to będzie

W najgorszym wypadku zostają raty, ale my tych rat mamy tyle że szkoda gadać- teraz mmay z nich wychodzic a nie sie w nie pakowac- bo jak macierzynski mi sie skonczy to dopiero będą jaja:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:

a ja herbatkę sobie robię gorąco bo coś chłodno, a niby na termometrze mamy 23st.C
JA sobie zrobiłam wlasnie pyszną Dilmah waniliową:tak::tak::-) M osttatnio od mamy przyniósł:-):-)

TYlko tak trzymać. Nie iwme jak to u mnie bdzie z tym kasowaniem, bo to jedyne, co moze ja w nocy uspokoić, butla z herbatka, wodą lub kaszka. Od kaszki juz odeszliśmy, od herbatek prawie, ale od w ogóle picia??? Ale jak mus to mus, moze na raczkach, no nie wiem. Jak wstaje rano to juz nie pyta o tate, tylko o nocnik:-D

To się okaże.
Ja byłam wysmiewana, bo bylam zawsze najmniejsza i z tych biedniejszych, to nie dalam sobie w kasze dmuchac a pozniej juz jakos poszło. Wszystko zalezy od dziecka. Mysle, ze bylam slaba psychicznie, to dawalam rade fizycznie. Tym sobie rekompensowałam. No a pozniej, to jak mowie, nałóg czy co...

Mała zaraz skoczy w ciuszki , ja zrobie głowe i do apteki. Jak sobie pomyśle ile tam i tu i siam musze kupic, to nie wiem jak sie z tym wszystkim i dzieckiem zabiore. Najgorsze, ze apteki blisko mnie sa najdrozsze w miecie, a najtansza na drugim koncu. Mala tempp chyba nie ma, ale w taka pogode nie zafunduje jej spaceru tak duzego.
no różnie w aptekach czasem są nieziemskie- jedna paczka tabletek od M w aptece "dbam o zdrowie" kosztowała 98 zł a w innej chyba 60 z 70 teraz nie pamiętam ile za ta jedną paczkę zaplaciłam dokładnie- ale różnica ogromna:eek::eek::eek: na jednych tabletach a co dopiero jak ja kupowałam jeszcze 14 zastrzyków i 3 pcazki innych tabletek:eek::eek::eek::eek:

dobrze że nie mieli zastrzyków i poszłam do innej- że tam wszystkiego nie kupiłam bo jakbym zapłaciła ponad 100 zł więcej to bym sie pochlastała chyba:eek::eek::eek::eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Medeuska to faktycznie za ciekawie nie masz ale z drugiej strony jak już wszystko powynoszone z pokoju to najlepiej byłoby teraz zmienić tą podłogę skoro tego wymaga

A z aptekami to faktycznie mają takie różnice w cenach że nieraz głowa odpada. Ja kiedyś u mamy w Radomiu kupowałam Mai multisanostol małą butelkę i zapłaciłam 27zł a u mnie w Lublinie na osiedlu za dużą butelkę płacę 26zł

witam dziewczyny w ten zimny deszczowy dzień:happy:
julka z adamem w szkole antoni właśnie zasnoł więc mam chwile luzu:tak:
meduska a nie ma u was takiej apteki gdzie są leki dużo dużo tańsze?u nas taka apteka nazywa się rodzinna i tam można kupić nawet leki za 1zł dużo emerytów kupuje tam i ludzi uboższych my jak w ubiegłym roku sie pochorowaliśmy w styczniu i pietruszka i dzieciaki dostały antybiotyk to pojechałam tam i za 3 antybiotyki jakieś syropki osłony i jeszcze czopki dla antka zapłaciłam 27 zł a w normalnej aptece zapłaciłabym 170zł:tak:
dowiklus tego paska w naszym casto nie ma ale jest w słupsku,krakowie ,warszawie więc cytując pracownika casto "łaski nie robią niech robią cesję i dla ciebie sprowadzają a jak nie to idź do kierownika dekoracji":tak:
meduska rozmawiałam wczoraj z chłopakiem z pokryć są teraz w casto panele za 14.70 zł za metr pytałam o klasę ścieralności itp powiedział że jak do mieszkania się w zupełności nadają sa tylko w jasnym kolorze ale jak nie jest to dla ciebie problem to polecają(bo ostatnio moda na ciemne i producenci jasne sprzedaja taniej) i gdybyś je wzieła teraz w promocji kredyt 0% to byś miała kwotę rozłożoną na 1`0 lub 20 rat bez odsetek:tak:
ja mam dzisiaj mega mega lenia obiad mam z wczoraj ,pranie jedynie wyprałam i częsciowo rozwiesiłam bo wczorajsze jeszcze nie wszystko wyschło i niestety nie mam gdzie wszystkiego suszyć:no:ale emilian wczoraj powiedział że na dniach przyjdzie serwisant sprawdzić i odpalić piec i będą juz powoli grzanie włączać bo zimno się robi:tak:

Medeuska to faktycznie za ciekawie nie masz ale z drugiej strony jak już wszystko powynoszone z pokoju to najlepiej byłoby teraz zmienić tą podłogę skoro tego wymaga
no własnie:crazy: no zobaczymy jak to będzie- jakoś musi być:-p:-p:-p:-p:-p

witam dziewczyny w ten zimny deszczowy dzień:happy:
julka z adamem w szkole antoni właśnie zasnoł więc mam chwile luzu:tak:
meduska a nie ma u was takiej apteki gdzie są leki dużo dużo tańsze?u nas taka apteka nazywa się rodzinna i tam można kupić nawet leki za 1zł dużo emerytów kupuje tam i ludzi uboższych my jak w ubiegłym roku sie pochorowaliśmy w styczniu i pietruszka i dzieciaki dostały antybiotyk to pojechałam tam i za 3 antybiotyki jakieś syropki osłony i jeszcze czopki dla antka zapłaciłam 27 zł a w normalnej aptece zapłaciłabym 170zł:tak:
dowiklus tego paska w naszym casto nie ma ale jest w słupsku,krakowie ,warszawie więc cytując pracownika casto "łaski nie robią niech robią cesję i dla ciebie sprowadzają a jak nie to idź do kierownika dekoracji":tak:
meduska rozmawiałam wczoraj z chłopakiem z pokryć są teraz w casto panele za 14.70 zł za metr pytałam o klasę ścieralności itp powiedział że jak do mieszkania się w zupełności nadają sa tylko w jasnym kolorze ale jak nie jest to dla ciebie problem to polecają(bo ostatnio moda na ciemne i producenci jasne sprzedaja taniej) i gdybyś je wzieła teraz w promocji kredyt 0% to byś miała kwotę rozłożoną na 1`0 lub 20 rat bez odsetek:tak:
ja mam dzisiaj mega mega lenia obiad mam z wczoraj ,pranie jedynie wyprałam i częsciowo rozwiesiłam bo wczorajsze jeszcze nie wszystko wyschło i niestety nie mam gdzie wszystkiego suszyć:no:ale emilian wczoraj powiedział że na dniach przyjdzie serwisant sprawdzić i odpalić piec i będą juz powoli grzanie włączać bo zimno się robi:tak:
dzisiaj własnie idziemy do casto zobaczyc z M- najczesciej te za 15 zł to są 6mm- które do naszych mieskan sie ne nadają- bo za bardzo sie wyginają a podogi u nas tak krywe że podkład nie awsze do konca to zniweluje- my musimy miec minimum 7mm grubości- a kolor dla mnie aż takiego znaczenia nie ma- byle nie były poarańczowe:-p a az takiej manii na ciene nie mam- zresztą nawet wolałabm jasne oglądalismy wczoraj w Leroy Merlin za 21 zł były takie... mam nadieje ze w cato beda jakies tansze- bo 7mm to były najtansze za 21zł:eek:
zobaczymy:tak::tak:
jak maja raty 0% to moze sie zdecydujemy bo jak bedzie kasa z psów znów niedługo to ewentualnie się to spłaci:tak: ale to a jakies 2 miechy dopiero bedie ta kasa- i zreszt anie wiadomo cy wogóle z tej kasy bedzie nas na to stac- bo ja musze zęby zrobić z tej kasy , karte kredytową 5 tys spłacic i M ma kupić przyczepe i hak do auta bo do warsztatu bedze musial co chwile cos wozic- a na drugie duże auto nas nie stac niestety- najtaniej wyjdzie przyczepka.

Dzieki za info kochana:-)

edit:aaaa.. co do apteki to chyba wlasnie ta w ktorej kupiłam te tabletki to taka tańsza- bo za jedną paczkę tabletek na których była cena 50 cł zapłaciłam chyba złotówke czy dwa:tak:

anakonda zazdraszczam bo u mnie cały czas pada:-:)-(
antek mi tak zaślinił telefon że nie mogę go naładować:wściekła/y::wściekła/y:nie dość że nie mam nic na koncie i mam zablokowane rozmowy to jeszcze nie mogę go naładować:wściekła/y::wściekła/y:a ta moja gangrena ma 3 telefony stare do zabawy 2 zabawkowe a i tak jjak tylko dorwie mój telefon to jest jego:wściekła/y:

reklama
no już jestem:-) jakoś ostatnio nie mam weny, jakaś chandra czy coś, a może to, że idzie jesień i mamy nowego nieproszonego domownika:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zagnieździła nam się mysz w salonie pomiędzy murem a płytami k-g, mam tylko nadzieję, ze nie skończy tam żywota bo będzie śmierdzieć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
malinka przepraszam, że obiecałam i nie zajrzałam ale jakoś mi tak przykro było i nie mogłam:no: a ta praca w bibliotece super, normalnie marzenie szkoda, ze nie możesz jej wziąć teraz:eek:
As Kubuś jest teraz sławny na całą szkołę:-D:-D:-D
Anaconda a gdzie Ty widzisz w Lublinie słońce?:szok::szok::szok:ja mam za oknem ciemną chmurę:crazy:

Do góry