reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mija a jakie mial ostatnio szczepienie???? one powinny po sobie nastepowac co 6 tyg.

a co do stawow to Kuba tez mial z nimi problem, mial bo juz go nie mamy..........
jezeli masz pytania odnoscie wizyt u ortopedy to wal smialo.......

a co do innych wizyt to juz pediatra decyduje........

nie wiem czy tak bylo u Ciebie, ale Kuba mial sprawdzane biodra od razu po porodzie i wtedy lekarz ortopeda zalecil mi kontrole w poradni ortopedycznej po 6 tyg.

reklama
Jak mały sie urodził i miał badane bioderka to lekarka mi powiedziala ze ma wziasc termin, gdzie mam to zrobic itp, no to o tym wiedziałam. Ponadto w ksiazeczce miałam wpisane wizyta w poradni przyszpitalnej za 3 tyg i dzien nawet Mija nie wiesz ile sie nagłowiłam co to ma być bo oczywiscie nikt przy wypisie mi nie powiedział a ja głupia w szpitalu nie przeglądałam ksiazeczki tylko ja odrazu schowałam. Najgorsze było to ze jak zadzwoniłam to okazalo sie ze mam isc do lekarza od  wczesniaczków gdzie sa terminy i mam sobie wziasc, no to wysłałam męża i sie okazało ze jesli w ksiazeczce pisze to musza przyjac i juz. Co innego mówili przez tel a co innego jak sie było osobiscie. Paranoja!

Joaska dzieki ,miał dopiero pierwsze szczepienia w 6 tygodniu,szczepionką skojarzoną...teraz już wiem za 6 tyg, od ostatnich szczepień następne.
Co do ortopedy narazie już wszystko wiem , zastanawiałam się czy jeswzcze mi czegoś w szpitalu nie poiedzieli i żebym się potem z ręką w nocniku nie obudziła.
No właśnie kunda nic nie powiedzą tak jak by uważali że my wszystko od razu musimy wiedzieć, a przeciez sami kiedyś byli po raz pierwszy rodzicami i nie pamiętają jak na początku byli zieloni :p
Ale co tam tak już jest.
Pędze do przychodni po skierowanko i pacerek,odezwe się po powrocie i zdam relacje bo postanowiłam przeprowadzić wywiad pt. ,,czego mi jeszcze panie nie powiedziały a ja powinnam wiedzieć ...,, mam nadzieje że za bardzo się nie naraże ;D

Juz pewnie o tym pislam a le poniewaz temat powrocil to powtarzam. Moniewaz JAs ma nierownie faldki na nozkach poszlam na ugs bioderek i z wyniukami do ortopedy. Zalecil szeroko rozkladac noznki przy niszeniu malego. Podobno nic sie nie dzieje a le profilaktrycznie. Jak nic sie nie dzieje to czemu faldki nie rowne- zna ktos odpowiedz, bo nawet dzis srodowsikowa pilegniarka nie potrafila mi odpowiedziec

sylwia-lesiak pisze:
Juz pewnie o tym pislam a le poniewaz temat powrocil to powtarzam. Moniewaz JAs ma nierownie faldki na nozkach poszlam na ugs bioderek i z wyniukami do ortopedy. Zalecil szeroko rozkladac noznki przy niszeniu malego. Podobno nic sie nie dzieje a le profilaktrycznie. Jak nic sie nie dzieje to czemu faldki nie rowne- zna ktos odpowiedz, bo nawet dzis srodowsikowa pilegniarka nie potrafila mi odpowiedziec

chyba nierowno sie iklada glowka w panewce w kosci biodrowej i moze dlatego......juz nie pamietam, mialam zajecia z pediatrii ale zapomnialam juz troche rzeczy.....ja bum Ci jeszcze radzila szerzej pieluchowac malucha, tzn. na pampersa dawac pieluszke tetrowa.....no i mozna go klasc na brzuszku i ukladac nogi tak jak zaba uklada....

my tak robilismy i w 6 miesiacu bylo juz ok!!! ale zaliczylismy 5 wizyt u ortopedy i 3 USG bioder!!

Szeroko pieluchuje tylko zamiast terowej daje flanelowa- jest jeszcze grubsza. JA sie cos zle uklada w panewce to czemu nic mi nie powiedzieli?? Ach ta sluzba zdrowie ::) ::)

No skończyłam czytac teraz zabieram się do pisania. Witam was wszystkie moje kochane współforumowiczki.!!!!!!!!!!
Jesli chodzi o kebaba to tez lubię. W suwaczku tez mi się coś pochrzaniło bo wczoraj maja miała 2 miesiące i 22 dni a dziś 18 dni kurcze żeby mnie tak ubywało ;) ;) ;)
Maja miała też zaleconą kontrolę po 8 tyg. i byłam i już ok a USG główki sama sobie prywatnie zrobiłam dla świetego spokoju. Ale podobno dają skierowanie jak jest np ciężki poród albo coś takiego.
Joaska a ty po medycynie jesteś???

Wiecie o której wstałyśmy dziś z Mają tam ta ta tam o 11 kurcze ale mam spioszka małego jak mamusia. Wstała na jedzonka o 3 i 7 a potem o 11 dopiero superowo

reklama
Do góry