luna665
Mama grudniowa 2007
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam kochane
napiszę tylko że żyję ale co to za życie...znów mam zapalenie oskrzeli:--
-
-(całą sobotę i niedzielę mnie męczyło dziś lekarz zaliczony:-( Antek się smarczy na szczęście reszta zdrowa
Piotrek jutro śmiga do dentysty bo z bólu po ścianach chodzi juz nie wyrabia prywatnie nie chce iść więc czekał do wtorku jutro o 12 mają go wyleczyć no i obiecał mi solennie że teraz będzie już leczył wszystkie
daj boże bo tydzień jego bólu mnie wykończył :-(a do tego ile można nie chodzić do dentysty a on z 5 lat nie był więc będzie miała pani stomatolog co robić
Dowikluś zgrówka dla dzieciaczkówcholera ta pogoda pokręcona to i rozkłada
Natalineczka książka jami uwielbiam czytac sama wczoraj "dom nad rozlewiskiem " przeczytałam
Meduska zakupy superi jak tanio
MH kurcze ale ci działkę zalałonosz
kochana teraz czekać aż wszystko zejdzie i wiatr osuszy
Anka fajny weekendzik
Liduś jak chłopaki?????
która miała teraz komunię dziecka bom nie w temacie czy dopiero za tydzień???Joasiu chyba Zuzia teraz miała albo w przyszłą niedzielę
dobra kochane zmykam na chwilę do łóżaka bo wziełam leki za godzinkę wstanę to znów popiszęa głowa to mi pęka:-(
nie nigdzie nie bylamnatalineczka-i co z ta twoja nowa fryzurą?bylas u fryziera?
my sie chyba nie znamydziewczynki ,rzeczywiscie nie ma lekastwa na bolace kosci u dzieci ,ale troche ulzy jak dacie globulki homeopatyczne Calcium Fosforicum ,ja daje moim i pomaga ,tak mi kiedys pediatr polecil
witam :-) wrócilam niedawno ale martwie sie bo Gabi mi wogóle nie wola siku jak bylismy na plac to dwa razy ja przebierałam no i potem u mamy teżwczoraj jak byla z męzem a ja bylam w pracy to tez kilka razy popuscila badania musimy powtowrzyc obawiam sie ze ma zapalenie pecherza :-
-(pogoda w kratke teraz zaczęlo padac idę zrobie jej ciepłakąpiel mleczko i niech sie wygrzewa pod pierzynką
hejka.
z komuni wrócilismy po 20.00,musiałam się nacieszyć Oliwką i dopiero eraz zasiadłam pzred kompem.Oliwka usypia w łożku
na komuni było bardzo fajnie,powiem wam szczerze że sie odpręzyłam i zrelaksowałam i choć na chwile pzrestałam mysleć o tym wszystkim co sie dzieje we Wrocławiu.
choć przyznam sie Wam szzcerze że momentami miałam poczucie takiego wstydu że ja siedzę dobrze sie bawię,stół syto zastawiony uginał się od jedzenia a we Wrocławiu ludzie przezywają koszmar,tracą swój dobytek,momentami mnie to dołowało:--
-
-
-(
komunia sie udała.wszystko ładnie wyszło.
oczywiście nie mogło byc tak że nie było zadnych atrakcji.dzieciaki tak wariowały ze Kacper syn mojej siostry wpadł do takiej fontanny cały mokry spodnie,buty,majtki,koszula masakra.ale sie szwagier wkurzył tym bardziej nabralismy stracha bo w pewnej chwili myslelismy ze on wpadł do takiego stawu który był za restauracją a on był głeboki a w tedy mogłoby sie stać nieszczęście.
dobrze że to było niedaleko ich domu bo z 15min samochodem to szybko szwagier przywiózł mu suche ubrania i ze było słonecznie i gorąco to nie zmarzł.
potem zesmy się z tego śmiali.
Oliwka lepiej już biegunki nie ma ale skarzy się co jakiś czas na brzuszek.co mogę jej podać?jak nazywa się ten lek co go reklamują ze się go podaje po antybiotykach jak dzieci maja problemy z brzuszkami??????????żeby ta flora się odbudowała......
DZIEWCZYNY DZIĘKUJĘ ZA PAMIĘĆ,ŻE MYSLICIE O MNIE.NA RAZIE NIC MI NIE GROZINADAL JESTEM W STRACHU BO TO ŻYWIOŁ WSZYSTKO MOŻE SIĘ ZDARZYĆ I TA FALA BĘDZIE SIĘ UTRZYMYWAĆ JESZCZE KILKA DNI ALE JAK NA TEN CZAS JESTEŚMY BEZPIECZNI.
JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ .JESTEŚCIE KOCHANE.
AHA A FOTKI WKLEJE JAK SIOSTRA MI ZGRA BO ROBILISMY JJE APARATEM ALE W TYM TYGODNIU NA PEWNO SIE POCHWALĘ BO WYSZŁY SUPER.
Witam :-):-)
My już do domu wróciliśmy ale nie będę udawać że cokolwiek czytałam bo raczej od piątku jest tego dużo
Teściowa dostała nowego szczeniaczka i Maja była nim tak zachwycona że z trudem udało się ją oszukać żeby nie zechciała go ze sobą zabrać, a powiedzieliśmy jej że babcia musi z pieskiem iść do weterynarza żeby go odrobaczyć, ciekawe co wymyślimy następnym razem bo ona cały czas mówi że zadzwoni do babci i jak tylko usłyszy że babcia była u weterynarza to zabiera go ze sobą![]()
Hej dziewczyny, dużó wczorak nie naskrobałyście, hehe.
A ja wczoraj wysłąłąm Picia z młą do piaskownicy, pozmywałam, wywyeisiłam pranie, bo buze zapowiadają, to pomyślałam, że wyschnie, zanim lujie, no i się udąło. Już miałąm obierac ziemniaczki na obiadzio a tu tata zaprasza na obiad. No to jeszcze lepiej. Miełi przyjść tez brat z rodzinką, ale się popstykali i przszli dopiero po południu na kawe. J az bratem tez sie ścięłam, bo nasze małe posżły do innego pokoju się bawić i Wiki uderzyła Julkę. Adam się wściekł, że jej nie pilnuję, nosz upi;lnuj ją. A jak wszytscy siedzimy razem, to czemu ja mam ganiać za maluchami. Oczywoiście wszystko na moją wiki, a nie było przy tym nikogo, czy czasem Julka jej pierwsz ani e bąbnęła. No ale nic. Zanim oni przyszli, mo j zaległ po obiedzie, to se z mamą i Witusią wybrałyśmy na plac zabaw. Młoda zmnów sobie koleżanke znalażła. Al ejak fajnie się bawiły, no w szoku jestem!. I słyszłąm coś takiego: A Ty jak masz na imię, bo ja jestem Witusia... hehe, no proszę, dziewczynka miałą z 6 lat, ale moja włąśnie do takich strszych dzieci garnie, co se pogadać może, hehe. A ja się bałąm, ze jak jedynaczka, to sobie z dziećmi rady nie da.
Joasiu Gabi powtór zbadania, ale profilaktycznie zaparz jej rumianku, posłudz, to będiz edobry w smaku. J a miałąm baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo często zapalenie pęcherza i rumianek mnie ratpwał. Najpierw to ciągle w szpitalach, a później babcia mnie leczyłą rumiankiem i miałam spokój. Nawet dziś jak się nadziębię to zaraz parze jak tylko czuję coś nie teges i jak ręką odjął.
Kerna, MH, współczuję ogromnie!
Anka, alez Co zazdroszczę , kobito, no że tez do mnie każdy ma daleko:-(. Dzieciaczki miały super zabawę, moge sobie wyobrazić!.
Agnes cieszę się, że komunia się udało i udało się jakoś Tobie zrelaksować. Należało się, więc wyrzutów nei miej. Wczoraj u mamy słyszłąm w tv, że na innych osiedłach wały przeciekają ale jeszcze nie jest to potwierdzine przez tych zarządzających-aż mnie zmrozio. Tryzmajcie się, oby nie!
Anaconda, nie masz wyjścia szukaj dla małej szczeniaczka, hehe
A ja wczoraj jak wróciliśmy od mamy padłam jak długa, ale nie na długo, poskladałam pranie, rozłożyłam dywan, posłałąm łóżko, poganiałam jeszcze z małą, położyzłam ją spać i obejrzałam soebie PIĄTY ELEMENT-jejku jakie to stare-ale fajne.
No i obudziałm się o 5 z piaskiem w oczach.
Dziś jadę do firmy po świadectwo pracy, oby było już, bo mimo, że obiecali mi na dzić, to jakoś nie iwerzę. szefuncio nie byłby sobą, jak by mi życia nie umilił.
współczuję skurczy kochana
ja z Czarkiem też miałam a narazie mi nie wchodzą na łydki więc mam nadzieje że nie zaczną
no a na grilu toscie sobie posiedzieli my to chyba dlugo jeszcze tak nie posidzimy
współczuję skutków powodzi
i daj koniecznie znać jak babcia
no ładna działeczkagdzyby ie ta woda
masakra i zamiast piaskownicy teraz basen masz
nie no obcinac calkiem krotko nie chce bo m by mnie wygnał i wogole nie widze sie w krotkich wlosach
chyba znow bede zapuszczac;-)
dobrze ze komunia sie udała
a ty nie zaluj tylko sie ciesz ze moglas sie na chwile choc oderwac od tych zmartwien
i dobrze ze Oliwce juz przechodzi
no i kontaktowe masz dziecko;-)
super
m wczoraj tez chcial ten film obejrzec ale za bradzo mu nie wyszlo bo zasnął na fotelu
witam sie z wami lasencje
a u nas znow ponuro ale chociaz chmur nie ma i przejzyscie jest w ncy byla leciutka burza i mocny deszcz a ja na noc nie zaslonilam sobie kwiatow
poznij wyjde zobaczyc czy zyja
narazie nie pada wiec moze pojdziemy sobie na spacerek z mlodym
zobaczymy
obiad ze wczoraj mam w domu tragicznie nie jest wiec szybcikiem ogarne i bede miala czas na czytanie;-)
ksiazke czytam juz drugi raz ale nie moge sie jej naczytac no masakra a jakie piekne "opisy" tam są;-)
momentami to na ksiazke erotyczna wyglada wle tylko momentami
az mi libido wczoraj podskoczylo
zaraz tez sie biore za czytanie bo sie juz doczekac nie moge
a wczoraj na grilu to za ksiazka tesknilam normalnie
czy to normalne
i ostatnio sie dowiedziałam ze u nas na wsi najbardziej to nam sie dziecko udało
ciocia ktora nie "stroni od sasiedeczek" powiedziala ze wszystcy nie moga sie na Czarka napatrzec i go chwalą że taki słodki i grzeczny i usłuszny i wogóle
alem urosła wtedy duma mnie rozpierała jak ta lala![]()
Witam z ranca
No to humor mam do d**yDziewczynki cala noc mi marudzily
Tak jak Wiktorii zbilam goraczke po 21 to w nocy po 1 znowu musialam bo byla taka goraca ze nie moglam Jej dotknac
Do tego Dominik sie rano obudzil z bolem zoladka i jakis niewyrazny
Widze ze zapowiada mi sie fajny dzien
A mialam plany jechac do parku bo pogoda jest fajna dzisiaj
MH
Wspolczuje z powodu tej dzialki
ANKA
Super ze spotkanko sie udalo![]()
Hej dziewczyny
Chorowitkom życzę zdrówka
MH współczuję działki
Agnes oby do Was nie dolecialo....
u mnie w sumie nic ciekawego.... poza tym, że zrobiłam wcoraj zakupy dla Maksa
na dzien dziecka kupiłam mu:
MUZYCZNE INTERAKTYWNE LUSTRO FISHER PRICE ZOBACZ! (1042286498) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze mam dla niego (to juz za jego nazbieraną kase)
TYgrys Fisher Price i Orkiestra VTECH (1043626506) - Aukcje internetowe Allegro
Witam kochane
napiszę tylko że żyję ale co to za życie...znów mam zapalenie oskrzeli:--
-
-(całą sobotę i niedzielę mnie męczyło dziś lekarz zaliczony:-( Antek się smarczy na szczęście reszta zdrowa
Piotrek jutro śmiga do dentysty bo z bólu po ścianach chodzi juz nie wyrabia prywatnie nie chce iść więc czekał do wtorku jutro o 12 mają go wyleczyć no i obiecał mi solennie że teraz będzie już leczył wszystkie
daj boże bo tydzień jego bólu mnie wykończył :-(a do tego ile można nie chodzić do dentysty a on z 5 lat nie był więc będzie miała pani stomatolog co robić
Dowikluś zgrówka dla dzieciaczkówcholera ta pogoda pokręcona to i rozkłada
Natalineczka książka jami uwielbiam czytac sama wczoraj "dom nad rozlewiskiem " przeczytałam
Meduska zakupy superi jak tanio
MH kurcze ale ci działkę zalałonosz
kochana teraz czekać aż wszystko zejdzie i wiatr osuszy
Anka fajny weekendzik
Liduś jak chłopaki?????
która miała teraz komunię dziecka bom nie w temacie czy dopiero za tydzień???Joasiu chyba Zuzia teraz miała albo w przyszłą niedzielę
dobra kochane zmykam na chwilę do łóżaka bo wziełam leki za godzinkę wstanę to znów popiszęa głowa to mi pęka:-(
Dowikla miejmy nadzieje ze jak wstana beda w lepszym nastroju;-)
Natalineczka czasami nie odczuwa sie temperatury bo wieje zimny wiatr
Ja robie z rosolku pomidorowke i bedziemy jadly.laura akurat tanczy przy Baby Lili.Kazala sobie wlaczyc swoja muzyke.Wczesniej robila w piaskownicy ciasto.Nawet mnie nim poczestowala:-)
Ja chyba wyjde z Laura po 16 bo teraz upal![]()
byłam z Maksem u sąsiadki na kawce- Maks się pobawił ttoszkę z prawie 2 lata starszą koleżanką
a ja sprzedałam troszkę ciuszków i torbę do wózka i jestem bogatsza( w sumie to nie ja tylko Maks;-)) o 55 zł:-)
Hej laski
My wczoraj wrócilismy bardzo pózno dopiero na 23.30 z tego wszystkiego to Masiu nie poszedł do szkoły bo był strasznie wymeczony i nawet by nie wstał zreszta mi tez sie nie chciało wstawac zeby go zawiez wiec dizsiaj ma labezimno pogoda do nicz
ego bo raz pada raz jest słonce pasuje mi jechac do apteki a tu sie nie chce ruszac z domu:-):-):-)
Musiałam pociachac posta bo był za długi
Maksiu własnie przyleciał i mówi mi ze po nim pajak chodzi ja patrze a to kleszczdobrze ze nie zdążył sie wbic w skóre
![]()
Iwcik wlasnie tu jednej dziewczynce podobno wbil sie kleszcz i wyladaowala w szpitalu z zapaleniem opon mozgowych:-( Dobrze ze Mask zauwazyl i mu sie nie wbil.Teraz tyle tego pskudztwa ze szok
Laura siedzi w piskownicy a ja dalej w pizamce
Kupilam sobie tusz do rzes Helena Rubinstein Lash Quenn Feline Blacks.Jesli ktoras z Was chcialaby go zakupic to serdecznie polecam.Wczoraj umalowalam rzesy i specjanie nie zmylam oczu do spania.Ranmo wstaje patrze a tu rzesy jak byly umalowane tak samo wygladajaNic a nic sie nie skruszylo i nie rozmazalo
Moge kazdej z Was go polecic bo jest cudny.Do tego nie skleja rzesow:-)
może którąś coś zainteresuje;-)
jeszcze będę dokłądała dziewczęce ubranka może dziś...
jutro może znów coś wrzuc... albo po Maksie, albo p Patryku, jeszcze zobacze....;-)
chyba że którejś na czymś zależy to wystawię najpierw;-)
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Witam wieczorkiem
Po obiedzie wyszlam z mlodymi na chwilke na podworko ale mocno wialo wiec wrocilismy do domku
Teraz Klaudia i Dominik rysuja i ogladaja bajke a Wikusia lezy na dywanie bidulka
I znowu zaczelo padacAle ta pogoda powalona
MEDEA
Jak wystawisz cos nowego to daj znac
Ja poszukuje malutkie kaloszki na moje dziewczynkiGora do rozmiaru 20,czyli tak na stopki do 12-13 cm-nie wieksze
I typowo dziewczece
kurczę Oliwka skarzy się dziś od pól dnia że ją nogi bolą ,zwłaszcza lewa.przez pól godziny to mi ryczała.masowałam nic nie pomagałam az w końcu dałąm jej przeciwbulowy.
i teraz przeszło.
czytałam kiedys że to mogą być bóle wzrostowe.
jak ja moge jej pomóc aby tak ją nie bolalo,przeciez nie będę jej stale dawać przeciwbólowych![]()
hej wieczorkiem.
moje dzeci już spia a ja jeszcze przed M jak milosc skoczylam na bb.
zapomnialam sie wam pochwalic że dzieki plastra na odchudzanie vita slim schdłam w ciągu miesiaca 3kg(ja dla nie to duzo)musze zainwestowac w kolejna paczke
a teraz zmykam.
życze spokojnej nocki!!!!
anka-a&e-dajci troszke tej pieknej pogody do polski!!!!!
madeusko-o co mezowi chodzi?
natalineczka-i co z ta twoja nowa fryzurą?bylas u fryziera?
dorota-gdzie ty jestes?
daj znac czy wszystko ok u Ciebie?
MH dużo zdrówka dla NikusiJa tylko na chwilke, Niki ma zaropiałe oczy i mega katar,a przez to powoli kaszel się zaczynaw sumie to chyba ze 3 dni była zdrowa w międzyczasie
Teraz jeszcze mnie wzięło wiec siły brak. M mam w domu. chwilowo więc mi troszkę pomoże
![]()
Witam :-):-)
Wczoraj nie zaglądałam bo byłam na spotkaniu bb-omych mamusiek z Lublina, a potem Mają się zajęłam i tak już zeszło
Jeszcze popołudniu do dentysty z Mają musiałam iść tak więc zabiegany dzień jednym słowem
Dowikla doczytałam że coś twoje szczypiorki się pochorowały - dużo zdrówka dla nich
Malinka dla ciebie też, a swoja drogą to długo cię trzyma :--(
MH współczuję zalanej działki
Medea fajne prezenty Maks będzie miał no i dodatkowe pieniążki za sprzedane aukcje - super sprawa![]()
witam jestem w...na na maksa chciałam pobrac Gabi mocz do badania bo musze powtórzyć wstawiłam ten pojemniczek do nocnika z nadzieje ze cos tam wleci bo dużo ponoc nie trzeba jak zacżęla sikac to myslalam ze wszystko okej ale jak wstal z nocnika okazalo sie ze Gabi tak sie kręciala ze pojemnik sie przewrócil i nic nie wlaceialo a ile bylo przy tym płaczui dupa blada
kobitki a moze wy macie jakis patent bo juz nie wiem jak to zrobic a badania musze powtorzyc
nie nigdzie nie bylam
i chyba dlygo jeszcze nie bede
my sie chyba nie znamy
witam
a jesli sie znamy to prepraszam
witam dzipoki mam wielkie wyrzuty sumienia
mlody wstal rano po 7 a mi sie tak spac chcialo ze szok
poszlam zrobilam mu mleko a sama polozylam sie do wyra spac
nie zasnelam odrazu bo mlody buszowal po pokoju i bawil sie zabawkami
i chcial sie bawic ze mna a ja go zbywalam az w koncu zasnelam a on sie sam bawil
obudzilam sie o 10 slucham cisza
patrze mlody spi w łóżeczku sam sobie wszedl naciagnal koldre na siebie i zasnął
nie wiem o ktorej ale jeszcze spi
niec spi popoludniu juz go nie poloze
za to dzis caly dzien bede sie z nim bawic
mowie wam mam takie wyrzuty ze go odrzucilam i wogole
i ze on sie sam bawil![]()