reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Dziewczynki z racji tego ze nie czujemy sie do konca bezpieczne załozyłam grupe zamknieta...chetnych prosze o zaproszenia;)

Mamy wtajemniczone - Forum BabyBoom

To założycielka grupy decyduje kto będzie do grupy należał.
I to ona wysyła danemu użytkownikowi zaproszenie.

Gdy grupa będzie stworzona na górze pod słowem grupy ze znaczkiem domku masz lupkę. Tam klikasz i wchodzisz w "oczekujący i zaproszeni"
Przekieruje Cię do okienka, tam wpisujesz nicki osób które chcesz widzieć w grupie.
Zaproszenia są wysyłane na PW i wtedy użytkowniczki muszą je zaakceptować ( dołączając do grupy) . :-)

Aguska, prześlij mi trochę sołonka, bo u mnie dalej kicha :-(. Już nie szpanuj tak szczoteczką do zębów, masz lepszą no ;-):-D ale ja mam większy łepek <chyba>. Kubusiowy ma spać ale nie wygląda na to...
Nie mam pomysłu co na obiad :baffled:, idę zerknąc co mam w lodówce i może uda mi się cosik wymyśleć.
Gimpelka, no to masz kochanego mężczyznę, że Ci śniadanko do łóżeczka robi :-). Ja bym musiała swojego chyba sterroryzować żeby mi śniadanko do łóżka przyniósł :-D.
Lenka no to :cool2:.
Justa normalnie Ty to obcykana jesteś w te klocki :shocked2:

Ostatnia edycja:
Jestem znów i popijam kawulca:-).
Justa, kino jest ok ale dla dzieci w odpowiednim wieku. Ja nie wyobrażam sobie swojego Kubulca jeszcze w kinie. Może jak 4-5 lat będzie miał, to zabiorę go na "poranek mini-mini" <bajka trwa z 15 minut>. Więc na początek taki seans chyba wystarczy :-) dla dzieciaczka :tak:. Jak myślicie??
Gdzieś mi się obiło o oczy kino dla mam i ich maleńkich dzieci. Mamy mogły w kinie przewijać , karmić... a w międzyczasie oglądać film. :tak:

Co do mycia zębów, to myjemy Justa bez pastowo <samą wodą> :tak:. Kubulec paste zjada po czym...hmm... jak by to napisać <wydala> :sorry2:.
:-D:-D:-D:-D

Justa, ubieraj się bo po południu damą nie wypada w pidżamie łazić ;-).
Wolność Tomku w swoim domku. :-D:-D:-D

Nieee , już wykąpana i ubrana jestem.:tak:Ileż można chłopa szczuć. :-p :-D

My też niedługo idziemy na basen w Otkiem. Ja słabo pływam więc tta będzie z nim w basenie, ja będę sie przypatrywać z boku, ale może to i dobrze bo przynajmniej zrobię mase zdjęć:] Mamy basen we wrześniu, prędzej się niestety nie dało:/ Boję się że minął już ten czas kiedy dziecko trzyma sie na wodzie.

Na naukę pływania nigdy nie jest za późno. :no:
Z naszą młodą jeździmy na basen od 2 czy 3 m-ca życia.:tak: Czy to zima czy to lato...Ona kocha wodę.
Kup Wojtusiowi rękawki do pływania. :tak:
I nie zrażaj się po pierwszym razie, gdy młody na widok wody zacznie krzyczeć. :-D

a paste mamy taka
PASTA BOBINI JUNIOR dla DZIECI TRUSKAWKOWA (1704920408) - Aukcje internetowe Allegro tylko powyżej pierwszego roku i ja daje małemu jej odrobine a on ja troche wcina ale nic mu nie jest;-)
Jak dla mnie ta pasta jest za słodka. :tak: i dlatego małym smykom smakuje. :sorry2:

Justa normalnie Ty to obcykana jesteś w te klocki :shocked2:

eeee tam :-p

Obiadek gotowy :-). Zupka kalafiorowa a na II schabowe z piersi z ziemniaczkami i bigosik z młodej kapuchy. Szkoda , by miał się zmarnować.:dry:
Jadę starszakom zawieść. :tak:

No i znów jestem.
Obiadu jeszcze jakoś nie zrobiłam...brak weny na co kolwiek. Pogoda jeszcze gorsza niż była...
Hmm, tyle dobrego, że Kubusiowy w końcu usnoł no i pranie się wyprało :-D. Szkoda tylko, że nie ma komu go powiesić ;-).
Justa, to się rozpisałaś :tak:. Tak są seanse dla kobiet z dziećmi <gdzie dźwięk jest przyciszony, światła przyciemnione, przewijaki i w ogóle wszystko super :tak:>, ale mi chodziło o seanse typowe dla małych dzieci :tak:, które nie są długie, bo widomo, że maluchy za długo nie wysiaedą.
Tu trochę więcej o tych bajkach dla dzieci:
Dzieje się - Poranki dla dzieci w Multikinie
Uciekam powiesić jednak to pranie, napić się jeszczę kawki i za obiad wziąść dla chłopa <bo tylko dla niego nic nie mam> :tak:.
Nie wiem czy dziś jeszcze do Was zajrzę więc miłego dzionka życzę! :-)
Wklejam coś na poprawienia humoru w tak paskudną pogodę:
YouTube - &#x202a;Jennifer Lopez - I&#39;m Into You ft. Lil Wayne&#x202c;&rlm;

fanta u nas pogoda do bani teraz jest pochmurno chłodno i chyba deszcz zaraz lunie ale zdąrzyliśm,y być w parku mały wrócił mega brudny hihi grał z tata w piłke
justa ta pasta jest słodka dlatego ja jej odrobine daje ;-)
a w piżamie to chodź i cały dzień;-)ja dziś też kalafiorowa mam do tego kotlet z piersi ziemniaczki i surówka z marchewki ze śmietana;-)

Gimpelka no właśnie już Ci wszystko tłumacze;)
Mój M jest Polakiem,poznaliśmy się tu w Polsce jeszcze w gimnazjum, do Niemiec wyjechał i najpierw dorabiał kogoś, a wiadomo jak płacą, raz zapłacą a raz nie.
Swojemu ojcu załatwił tam Robotę, Matce i braciom też.
Przez pewien czas siedział tam na tyłku bo nie mógł nic znaleźć i wtedy postanowił otworzyć swoją działalność razem z kolegą.
Wszystkie papiery załatwione że jest legalnie itp.
Wiadomo jak to biznes raz jest lepiej a raz gorzej(np w zime).
Ja nie chce tu składać o nowe mieszkanie bo wiem ile się czeka itp, zresztą za dużo kasy włożyłam w remont tego.
Jak już to będziemy się starali o wymeldowanie tego osobnika.
Zobaczymy jak sprawy tu załatwię to wtedy wyjedziemy.
Strasznie ciężko będzie bo tu zostanie moja cała rodzina....tam będę z rodzicami M się widywać codziennie bo mieszkają ulicę dalej.Ale jednak ciągnąć będzie do swoich.

A co do kina i tej petycji to już się podpisałam bo popieram ten pomysł.
Amelkę bajki nie interesują(woli muzykę), no ale wiadomo że to się kiedyś zmieni:)

Aguśka my mamy szczoteczkę taką z kubusia Puchatka(2-4 lata) i myjemy bez pasy, samą wodą, ale muszę zobaczyć jak to będzie z pastą wyglądać, w aptece można dostać specjalną jakąś. A Wy jakiej pasty używacie dla Swoich maluchów?
Amelka jak była mała to miała taką tą szczoteczkę na palec, ale jak odkryła że można mnie gryźć to mnie gryzła, a potem buzi wogóle nie chciała otwierać, zminieliśmy więc na dorosłą szczoteczkę i nie ma problemu;)
Po śniadanku idzie odrazu do łazienki, tam stawiam ją na krzesełko i robimy poranną toaletę;)

Gimpelka może warto dopisać żeby się nie denerwowała i nie bała gdy coś jej nie wyjdzie bo to nowa sytuacja dla Niej i dziecka, ale że wszystko przychodzi z czasem(że nie odrazu Kraków zbudowano).

Narzeczony;-)
M Bo ma Mateusz na Imię:)
No cały czas tam jest.
Widujemy się często, co miesiąc praktycznie zjeżdża chociaż na weekend a jak z 2 mies go nie ma no to na 2-3 tyg zjeżdża;)
Ale już nie długo na szczęście i koniec rozłąki;):-)

reklama
Cześć dziewczyny!!!

Znów nie wszystko doczytała.... ;(

gimpelka dużo zdrówka ci życze!!! No szkoda ze tak cie wzieło akurat w czasie wyjazdu.... A napisz mi prosze dostałaś moją wiadomość???? Bo wysłałam smska w sobote...

Lyla ja używam elmexa dla dzieci

Do góry