reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzien doberek! Slonko troszke swieci ale robi sie juz chlodniej ..niedlugo jesien i zima..brrrr.....ale sanki bedzie mozna kupic i bedziemy smigac z gorki i zamiast wozka na spacerki..fajowo...

U nas od paru dni JUla sypia z nami i noce sa o niebo lepsze niz jak sama spala.Wkoncu wiecej spie i ona takze a to chyba najwazniejsze.Jeszcze bedzie czas by nauczyla sie spac sama u siebie..Czytalam wiele artykulow na temat usypiania dzieci i w wiekszosci pisza o odczuciach dzieci pozostawionych samych sobie podczas gdy mamusia pojwia sie na chwilke i znika..ale i tak za spaniem z nami przemowilo wygodnictwo i tyle.

reklama
zaraz konczas sie wakacje wiec i pewnie na tym watku pojawia sie "nieobecne " mamusie i zacznie sie wiecej pisania i czytania..hehehe ;D

Co prawda to prawda, ostatnio straszne pustki tutaj są. Ale jak się zrobi chłodniej to nikomu nie będzie się chciało biegać po dworku tylko siądzie przed kompem i poklika ;D My w piątek odwozimy babcię i też skończy się leniuchowanie. Maja cały czas uczy się raczkować, ale jak narazie potrafi chodzić do tyłu ;D Z drugiej strony to dobrze że jeszcze nie bryka bo bym musiała wszędzie za nią biegać. ;D ;D ;D

anaconda27 bedziesz jeszcze wspominac te chwile..oj bedziesz kochana... :).jak juz zacznie zasuwac Ci wszedzie gdzie popadnie a Ty ani chwli spokoju i za nia.. ;D

Dzien dobry, u nas cieplo ale pochmurno :(, no coz chyba nigdzie sie dzis nie wybierzemy. Cos mnie kregoslup od wczoraj boli, ze ledwo sie schylac moge, podnioslam malego z fotelika i kurcze jaki mnie strasznie bol zlapal. Jak sie nie polepszy,to sie chyba wybiore do lekarza. Moj dzidziol na razie nie zaczyna raczkowac, bo jeszcze chybaby bylo troche za wczesnie ;D Na razie probuje sam siadac, z miernymi skutkami ;). Za tydzien mamy tak zwane U5, to badania okresowe dla niemowlat od 6-7 miesiecy. Na nastepne bedziemy musieli sie zapisac dopiero :).

Witam dziewczyny!
JoannaMK Poruszyłaś własnie kwestie, nad która też sie zastanawiam. Chodzi mianowicie o usypianie dzieci. Moja mała od 3-go miesiaca zasypia sama, z lepszym lub gorszym skutkiem, ale staram sie kłaśc ja do łóżeczka jak jest śpiąca. Ale sama zastanawiam sie jak ona się czuje taka sama w pokoiku, a tym bardziej jak płacze to mam lekkie obawy czy nie jest jeszcze za mała i żeby nie miała jakiegoś urazu, czy poczucia porzucenia, albo coś w tym rodzaju. Sama nie wiem, właściwie to w zależności od poglądu autora na ten temat, taka metoda jest podawana jako słuszna.
Z drugiej strony zdaje sobie sprawe,ze musi ten "nawyk" zasypiania wyrobić, a łatwe to i przyjemne dla dzieci nie jest. Ja sama też potrzebuje paru chwil dla siebie. Sama nie wiem. :( :( :(

Ach i dorzuce jeszcze mały szczegól,że ćwiczę to z mała już prawie od miesiaca i niestety nie moge powiedzieć, że już zasypia bez histerii i łez. Czasami jest całkiem dobrze, innym razem znowu tak jakbyśmy zaczynały wszystko od poczatku. mam naprawde chwile zwatpienia, czy ona nie jest za mała. ::)

Lena powiem Ci że ja też sie często zastanawiam nad tym co czuje moje dziecko i staram się nie robić nic aby czuła się samotna
ja akurat dzięki bogu (odpukać) narazie nie mam problemów z usypianiem jej na noc dlatego usypia sama w swojej kołysce ale pewnie gdyby strasznie płakała to brałabym ją do siebie do łóżka gdybym wiedziała że wtedy pędzie spokojna

reklama
hej czyżby wszyscy na spacerkach my dopiero wybierzemy sie wieczorkiem jak mąż wróci bo mamy za ciężki wózek żeby go targać potem na 4piętro

OLiwka nadal kaszle syroprk daje ale narazie nie widzę poprawy i trochę marudna narazy i wydaje mi się że mniej je zaczynam się martwić ale poczekam może jeszcze do piątku jak sie nie poprawi to znów pójdziemy do lekarza

Do góry