reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witajcie

u nas tez nocka do bani, mała nie spała od 2:30 do 4:00 i ryk był niesamowity, potem wstała o 8 wypiła mleczko, pokulała sie ze mną w łózku i po 9 zasnęla

jesli chodzi o buciki czy kapciuszki, to Maja jak tylko zaczeła chodzić, jeszcze za raczki, to na boso lub w skarpetkach, ale teraz jak już jest zimno, zakładam jej kapciuszki, bo mi samej w skarpetkach jest zimno i musze miec kapcie, więc niestety jej tez zakładam, ale jestem zadowolona, że jak zaczynała to na bosaka, bo wcale nie jestem zwolenniczką kapciuszków

któras z was pytała o torta, ja wczoraj własnie zamówiłam, takiego zwykłego okragłego, bo teściowa mojej siostry piecze na takie różne imprezy (wesela, chrzciny, święta......) i robi to super, a pozatym mieszkam w małym miasteczku i nawet nie ma gdzie zamówic czegoś bardziej wymyslnego

reklama
Pycha - nie ważne jaki kształt, ważne żeby wszystkim smakował. A mała umie już zdmuchnąć świeczkę:confused:. Pamiętam, że myśmy ćwiczyli przed pierwszymi urodzinami i ładnie zdmuchnęła:-D.

Jak chcesz ,żeby zjedli mało obiadu, to zacznij od tortu;-):-D. A tak na poważnie, to chyba zazwyczj zaczyna się od tortu, a potem obiad. Ale u nas zazwyczaj jest odwrotnie, najpierw konkrety, potem deser (tort i inne ciasta), potem jakieś zagrychy, zimne płyty i takie tam, a ciasta też zostają, jakby ktoś jeszcze chciał:tak:. Wszyscy wychodzą objedzeni przestrasznie:szok::-D.

Zapal jej świeczkę i niech poćwiczy. Na pewno będzie miała frajdę;-), a na imprezie nie będzie zdziwiona, co to takiego:-).

Witam z rana babeczki!

Nie mam czasu na pisanie, ale podczytuje wszystko regularnie. Musimy skończyć remont, bo od 2 listopada wracam do pracy...buuuuu:-( .
Całe szczęście, że mój problem z opiekunką się rozwiązał. Agnieszką zajmie się siostra mojego męża. Lepiej nie mogłam sobie wymarzyć. Ona sama ma 2 dzieci w wieku szolnym i jest oazą spokoju i cierpliwości jeśli chodzi o maluchy. Cieszę się bardzo!!!!!

Co do chodzenia boso - to najzdrowsze dla małych stópek. Jak tylko temperatura w domu na to pozwala, to właśnie w samych skarpetach powinny biegać nasze maluchy.

Aga - to rzeczywiście już niewiele wolnego Ci zostało:-(. Dobrze, że znalazłaś do dziecka taką dobrą opiekę, nie ma to jak zostawić dzidzię z kimś z rodziny, kogo się dobrze zna:-)

reklama
My rowniez sie witamy. U nas pogoda sie skiepscila, a moje dziecie wlasnie zasnelo:tak: Niby nie jest zimno ale pochmurnie, deszczowo i wietrznie. Wczoraj w nocy myslalam ze wiatra nam dach zdmuchnie:szok: :szok: :tak: :laugh2: :laugh2: ;-)

Madzia nie ma to jak dobra "wrozka" z rodziny, ktora zajmie sie maluchem. Tez bym tak chciala.

Widze dziewczyny, ze wy juz w transie pierwszych urodzinek naszych dzidziusiow, ja tez juz powoli sie zastanawiam, jaka my impreze "jednolatkowa" wyprawimy naszemu synowi i jak ja przygotowac.:tak:

Do góry