friggia ja tez bede musiala przez to przejsc, ale jeszcze najpierw zadzwonie do ambasady, moze uda mi sie wyrobic Mlodemu paszport na podstawie dunskiego aktu urodzenia, bo jak nie, to ktos z nas bedzie musial jechac specjalnie do Pl, a jakby sie udalo, to bym po prostu pojechala z dzieciakami w grudniu wyprawiac chrzest.
justynaj u nas tez wiele osob mialo "ale" a imieniem, Ze Julianka to troche udziwnione itd, ale jakos jak urodzilam juz, to ciagle slysze "o, jakie piekne imie!" ;-) Synek za to bedzie sie nazywal Vincent, czego cala rodzina przezyc nie moze, oprocz mojego ojca, ktory mieszka na stale w Paryzu i chociaz dla nie go to imie wcale dziwne nie jest. I tak ogolnie zainspirowani Pulp Ficion stwierdzilismy, ze jakby jednak niespodziewanie Vincent okazal sie dziewczynka, to bedzie Mia. Moja kolezanka zawsze dobrze ucinala dyskusje w tym temacie, mowiac rodzinie, ze po 9 miesiacach ciazy i 16 godzinnym porodzie chyba moga sobie nazwac jak chca
anansie wlasnie to jest kolejny minus donoszenia dziecka do terminu - wszycsy wymagaja, zebys im powiedziala, kiedy wreszcie urodzisz. A najgorsze jest, jak spotykasz kogos ledwo toczac swoj wielki brzuch, a ten ktos krzyczy "to Ty jeszcze nie urodzilas??!!" no popatrz, nie. Ale na pewno juz niedlugo
mad1987 witam i gratuluje :-) widze, ze na pierwsza ciaze w wiekszosci mamy dziewczynki :-)
Chyba tylko friggia i hopsasanka maja chlopcow?
ianka ladne imie wybraliscie
jesli chodzi o wyprawke, to ja sie zdecydowalam wozek zamowic z Polski, wprawdzie tu sa identyczne, ale 2 razy drozej. Co do mebli, to kupujemy na miejscu, w Ikea, niedrogo jest i ladne mozna wybrac. Ciuszki mam duuuzo po Juliance, ale z tego co widze tu tez da sie dostac fajne i niedrogo, w Baby Sam sa takie promocje, ze wychodzi taniej niz w Pl, fajne rzeczy sa tez w H&M, choc niektorzy mowia, ze sredniej jakosci. Sporo rzeczy dla bobasow da sie tez kupic w marketach typu Bilka czy Fotex. Kosmetyki przywiozlam z Polski, bo chcialam emolienty, Balneum, a tu chyba nie ma, tzn pewnie w aptece da sie dostac np z Avene, czy innej takiej firmy, ale jeszcze sie nie rozgladalam.
Buzka