hopsasanka będziemy mieli dziewczynkę
już od 2 tygodni kopie mamusie
coś pięknego. Na święta jadę do PL i tam pójdę do lekarza , porobię sobie badania czego mi tu brakuje, moja mama właśnie w 5 msc ciąży straciła swoje dziecko przez toxoplazme, moja siostra miała też problemy w ciąży, ostatnie 3 msc przeleżała w łóźku , a szwagierka dosyć że miała cukrzycę ciążową to jeszcze paskudną chorobę cholestazę i urodziła przez cesarkę miesiąc przed terminem. Tak więc jak się napatrzyłam na to wszystko to strach ale odpukać czuję się dobrze.
justynaj ja zawsze miałam jakieś problemy z zębami ale odkąd jestem w ciąży też pije litrę mleka lub jogurtu dziennie i jak narazie wszystko jest wporządku z moimi zębami, ale czas pokaże bo dopiero za połową jestem.
kA-Mila spróbuj tej metody co opisała hopsasanka, wiem jak 3,5-letni synek mojej siostry narozrabia, to ona prowadzi go da kąta i tak jest dopóki nie przeprosi i o dziwo skutkuje.
Pozdrawiam
justynaj ja zawsze miałam jakieś problemy z zębami ale odkąd jestem w ciąży też pije litrę mleka lub jogurtu dziennie i jak narazie wszystko jest wporządku z moimi zębami, ale czas pokaże bo dopiero za połową jestem.
kA-Mila spróbuj tej metody co opisała hopsasanka, wiem jak 3,5-letni synek mojej siostry narozrabia, to ona prowadzi go da kąta i tak jest dopóki nie przeprosi i o dziwo skutkuje.
Pozdrawiam

a na to skakanie pomaga, jak usiade kolo niej i wezme ja na kolana. Mowie jej, ze jej nie puszcze, dopoki sie nie uspokoi, a male dzieci nie znosza byc unieruchomione, wiec zwykle sie potem chwile slucha. Dopoki nie zapomni 

ja czesto mam problem z bakteriami w moczu, ale w Pl w zasadzie nic z tym nie robili, jesli nie mialam objawow zapalenia pecherza, a tu od razu antybiotyk, no prosze 

pielegniarka wlasnie do mnie zadzwonila, ze antybiotyk niepotrzebny, ale ze powinnam sama jak najszybciej zadzwonic do Herlev do szpitala i poprosic o spotkanie z polozna, bo juz jestem w zaawansowanej ciazy, wiec trzeba im powiedziec, zeby mi wyznaczyli termin na juz, a nie na pozniej. Powiedziala, ze rzadko im sie zdarza, zeby przejmowali opieke nad ciezarna na tym etapie ciazy, wiec trzeba tego dopilnowac, a w razie problemow z umowieniem mam oddzwonic. No ale w Herlev powiedzieli, ze ja sama sobie zadnego spotkania wyznaczyc nie moge, tym zajajc sie ma lekarz rodzinny i mam do niego dzwonic. Tlumaczylam 5 razy, ze juz bylam i tam wlasnie kazali mi dzwonic, ale po chwili Pani sie poddala i powiedziala, ze ona niezbyt dobrze mowi po angielsku