reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy w danii

ka-mila ja urodziłam córeczkę miesiąc przed czasem i ważyła ponad 3kg,także domyślam się że Ci cięzko...
friggia1985 piore w tym Jelpie i jest ok,ale bez rewelacji nie wszystko chce sie doprac niestety,a piore w 60 st.
ja jutro ide do lekarza i jak wroce to dam znac Dziewczyny o co chodzi z tym paczkami dla maluchow co piszecie??trzeba sie gdzies zapisac czy jak???:-)

reklama
Tusienka moja Kamila też uwielbia chodzić do biblioteki.. Jak jest u dagpleje to razem z nią chodzą, a czasami sama z nia idę.. Mają tam fajny kącik do zabawy więc ona zachwycona.
Na pewno Lenka poradzi sobie w przedszkolu.. a wiecie już kiedy zaczyna?

Ja miałam też poród wywoływany z Kamilą, tyle że 2 tygodnie przed terminem. Rodziłam w DK.

Co do proszków, to Jelp jest trochę inny niż tez z Polski. no i tutaj Jelp nie jest proszkiem tylko dla dzieci, ale normalnym. Mimo to jest bez zapachów, konserwantów i środków koloryzujących. Ja kupiłam Jelp w PL, ale jak mi się skonczą te paczki (mam jeden do kolorów a jeden do białego) to będę używać tutejszy Jelp albo Neutral. Płyn do płukania używam z Nautrala. Przy Kamili miałam ten sam zestaw :)
A co do dopierania się rzeczy to jest tu ciężko, myślę że to przez to że w DK jest bardzo twarda woda. Ja uplamione rzeczy namaczam wcześniej, albo zapieram szarym mydłem, bo inaczej to nie ma szans żeby zeszło.. a już z dzięcięcych kupek, soczków, czy innych papek to można zapomnieć że się spierze bez namoczenia..

anansie no to czekamy na wieści jutro po wizycie.
Jakbyś dotrwała do terminu to niezłego kolosika byś miała.. a czemu rodziłaś tak wcześnie???

Paczki o których piszemy to gratisowe paczki z BabySam, Libero i Matas dla przyszłych mam. Trzeba się zarejestrować u nich na stronie i czekać na maila albo list do domu (jak np z Libero) i wtedy odbiera się w danym miejscu. W środku są próbki kosmetyków, pieluszki, gazetki itp itd.. W Babysam dają taki kosz na zużyte pieluchy AngelCare Captiva.

kA-Mila mala juz sie pchała na swiat wczesniej bo w 25 tyg mialam skurcze,ale na szczescie polezałam w szpitalu i było ok.a odnośnie porodu to nie chce tak pisac publicznie no chyba,ze mamy tu jakis watek,ktory tylko my przeczytamy...
czemu Ty miałaś wywoływany 2 tyg wczeniej??
co do tych paczek to wystraczy sie tylko zalogowac i czekac??

wystarczy sie zalogowac i czekac :-), tzn. z Babysam od razu dostalam email, ktory trzeba wydrukowac i zaniesc do sklepu, z Libero dostalam list jakies 2 tygodnie temu, no i bylam z nim w Bilce, a co z Matasem to nie wiem kiedy przyjdzie i w jaki sposob, bo do tej pory nic nie dostalam

Ka-mila Jeszcze dokladnie nie wiemy kiedy pojdzie,ale Maz byl w komunie i powiedzieli mu ze Lenka jest na piewszym miejscu na liscie,a gdybysmy w ankiecie nie zapisali ze chcemy zeby poszla od wrzesnia to juz by chodzila i teraz jestem az zla na siebie,ale mam nadzieje ze juz teraz szybko pojdzie, moze do wrzesnia juz pojdzie.

anasie Daj znac jak tam po wizycie.

friggia ja z Matasu nie wzięłam teraz nic. Rejestrowałam się tam przy pierwszej ciąży i wtedy miałam maila od nich tylko z jakimś kodem czy numerem klienta, to był pierwszy czy drugi mail jaki dostałam po zarejestrowaniu. Teraz zaktualizowałam dane że jestem znowu w ciązy ale też nic nie dostałam.

Oczywiście jestem tak zakręcona że wydrukowałam tego maila starego z 2009 roku i poszłam z nim ostatnio do Matasu, babka poszła po paczkę, aja czekam i czekam.. znaleźć nie mogła.. Po czym wraca i mówi że mam starego maila.. ale mi było głupio.. ale zrobiłam to nieświadomie.. Nie wiem czy nie wystarczy to, że ma sie tą kartę MatasClub i przy jej odbiorze podawało się numer telefonu.. zapytam przy najbliższej okazji.. A z drugiej strony na jakimś duńskim forum czytałam, że żadnych rewelacji z matasu nie dają...

anansie ja miałam wywoływany poród z powodu chorej nerki Kamilki.. chcieli ją po prostu wcześniej wyjąć :)

Tusienka a jeszcze pytanko apropos przedszkola... Lenka idzie do przedszkola czy do żłobka..?? Bo wiem, że do przedszkola dopiero biorą dzieci w wieku 2 lata i 9 miesięcy a Twoja Lenka jest młodsza... Chyba że u Was taka łączona instytucja jest: żłobek+przedszkole...

Ja Kamilę do przedszkola zapisywałam chyba jeszcze w zeszłym roku.. daaaawno temu. Wybrałam 2 przedszkola i w jednym jest na 7 miejscu a w drugim na 15. Z tym, że ja zaznaczyłam że ma iść od stycznia 2012 więc jeszcze trochę czasu jest... i myślę że będzie już dla niej miejsce do tego czasu..
nasza niańka mówiła że teraz biorą do przedszkola nawet dzieci w wieku 2 lata i 8 miesięcy... więc ją mogliby wziąć już w listopadzie... :-( co nie bardzo mi się podoba, bo w ten sposób szybciej musiałybyśmy się rozstać z nianią a u niej Kamila ma jak u Pana Boga z a piecem :-)

ka-Mila nie wiem w takim razie jak to jest z tym Matasem, bo ja do MatasClub przynaleze juz dosc dlugo, tylko jak mi dalyscie znac to zaaltualizowalam, ze jestem w ciazy, no ale zadnego maila w zwiazku z tym nie dostalam. Daj znac jak sie czegos dowiesz :-)

hej!
Tutaj nie ma proszkow typowo dla dzieci jak w PL. Ja piore w Neutral. I na pewno jest lagodniejszy niz np. Dzidzius. Pamietam z jakim zdziwieniem na mnie patrzono, gdy pytalam o proszki dla dzieci -hehe!
W naszej Kommunie dzieci ida do przedszkola od 2lat i 10 ms.
Ka-Mila, ja tez sie dolaczam do tych, ktore mialy wywolywany porod - tydzien przed wyznaczonym terminem.

reklama
witam sie i ja ;-)
tez mieszkam w Danii od ponad roku. podczytuje Was troche i jesli chodzi o Matasa to nie trzeba na nic czekac. idzcie po prostu do najblizszej drogerii i podajcie swoj nr telefonu podany przy rejestracji. to wszystko.

pozdrawiam

Do góry