Tusienka moja Kamila też uwielbia chodzić do biblioteki.. Jak jest u dagpleje to razem z nią chodzą, a czasami sama z nia idę.. Mają tam fajny kącik do zabawy więc ona zachwycona.
Na pewno Lenka poradzi sobie w przedszkolu.. a wiecie już kiedy zaczyna?
Ja miałam też poród wywoływany z Kamilą, tyle że 2 tygodnie przed terminem. Rodziłam w DK.
Co do proszków, to Jelp jest trochę inny niż tez z Polski. no i tutaj Jelp nie jest proszkiem tylko dla dzieci, ale normalnym. Mimo to jest bez zapachów, konserwantów i środków koloryzujących. Ja kupiłam Jelp w PL, ale jak mi się skonczą te paczki (mam jeden do kolorów a jeden do białego) to będę używać tutejszy Jelp albo Neutral. Płyn do płukania używam z Nautrala. Przy Kamili miałam ten sam zestaw

A co do dopierania się rzeczy to jest tu ciężko, myślę że to przez to że w DK jest bardzo twarda woda. Ja uplamione rzeczy namaczam wcześniej, albo zapieram szarym mydłem, bo inaczej to nie ma szans żeby zeszło.. a już z dzięcięcych kupek, soczków, czy innych papek to można zapomnieć że się spierze bez namoczenia..
anansie no to czekamy na wieści jutro po wizycie.
Jakbyś dotrwała do terminu to niezłego kolosika byś miała.. a czemu rodziłaś tak wcześnie???
Paczki o których piszemy to gratisowe paczki z BabySam, Libero i Matas dla przyszłych mam. Trzeba się zarejestrować u nich na stronie i czekać na maila albo list do domu (jak np z Libero) i wtedy odbiera się w danym miejscu. W środku są próbki kosmetyków, pieluszki, gazetki itp itd.. W Babysam dają taki kosz na zużyte pieluchy AngelCare Captiva.