justynaj
Fanka BB :)
Zapomnialam dziekuje za zyczenia dla mojej niuni od wszystkich:-)
A odnosnie ojcow dunskich to tez jestem mile zaskoczona i w domu i na ulicach. Zajmuja sie duzo bardziej niz w Polsce uwazam. widac ich wszedzie i na spacerze i na basenie i odprowadzajacych czy odbierajacych z przedszkoli,tak jak piszecie:-)
nie wszystkim udalo mi sie odpisac,ale musze chyba wreszcie pojsc spac, bo zbieram sie kazdego dnia,by pojsc wczesniej i jakos mi nie wychodzi...
Mam pytanko do Was odnosnie snu dzieci. ja moja mala klade o godz.ok 20 wieczorem, ona pospi z pol godziny a pozniej sie obudzi i rzeska jak nie wiem nie chce mi spac. czy macie na to jakas rade? pozdrawiam Was wszystkie Milej nocki:-)
A odnosnie ojcow dunskich to tez jestem mile zaskoczona i w domu i na ulicach. Zajmuja sie duzo bardziej niz w Polsce uwazam. widac ich wszedzie i na spacerze i na basenie i odprowadzajacych czy odbierajacych z przedszkoli,tak jak piszecie:-)
nie wszystkim udalo mi sie odpisac,ale musze chyba wreszcie pojsc spac, bo zbieram sie kazdego dnia,by pojsc wczesniej i jakos mi nie wychodzi...
Mam pytanko do Was odnosnie snu dzieci. ja moja mala klade o godz.ok 20 wieczorem, ona pospi z pol godziny a pozniej sie obudzi i rzeska jak nie wiem nie chce mi spac. czy macie na to jakas rade? pozdrawiam Was wszystkie Milej nocki:-)
mroz co prawda okrutny, ale widac jej to nie przeszkadza...
Moja też lubi się trochę później położyć, za to śpi długo rano. Po rodzicach
chodzilo mi tylko i wylacznie o nauke samodzielnego zasypiania. a co do calej reszty to ja rowniez reaguja na placz, bo oczywiste jest ze maluch nie umie mowic wiec to jedyny sposob komunikacji
nie mam zamiaru nikogo pouczac, ani radzic na sile. jednak pisalam tylko i wylacznie o zasypianiu i ewentualnym niepotrzebnym budzeniu sie w nocy. mam sporo mlodsza siostre ktora moja mama wiecznie nosila zeby ta zasnela, efekt taki ze kregoslup jej naparzal, a dziecko i tak trzeba bylo nauczyc zasypiac samemu... znam przypadki dziewczyn ktore wyciagaja cycka na kazde zawolanie i tym sposobem funduja sobie 15 pobudek noca. po prostu neguje uczenie dziecka zasypiania przy czyms lub w jakis konkretny sposob zamiast samodzielnie.