reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Austrii

Moja cora od 24 h nie uzywa smoczka :-)
Mam nadzieje ze juz tak zostanie , alez mam duza core, ani flachy ani smoka ani pampere , przeciez to juz duza panna a ja tego nie zauwazylam :)
Na razie wszystko jest super mala nie placze i nie pyta o smoczka a zalatwilam to prosciej niz z Maxim
Przynioslam szczoteczke elektryczna z ksiezniczkami i powiedzialam ze jak bedzie myc zabki ta szczoteczka to juz smoczka nie musi brac do buzki ;) i poskutkowalo

Klaudia
to ciekawe panie trafilas w urzedzie ,bo ja bylam w marszalkowskim i mam dowod bez adresu i jak do tej pory zalatwiam w Polsce wszystko , nawet dzieciom akty urodzenia , jakies wyciagi itp . a wymeldowana jestem juz pare dobrych lat
Z banku przychodza mi wyciagi pod wskazany adres , maja moje maile i telefon za granice i to dziala. W urzedzie maja moj obecny adres wiec nie ma mowy o byciu bezdomnym
Jesli gdzies potrzebne mi zameldowanie w POlsce melduje sie na tymczasowo i mam bo staly odres mam w Austri i z reguly wystarcza
Nawet samochod meldowalismy na adres w Austrii jeszcze jak na polskich jezdzilismy i nie mielism problemu a to z 5 lat temu bylo
Ja znam 3 osoby ktore zostaly skontrolowane ale to zalezy od szczescia ( tego kulawego)
Ustawa o wyjezdzie i powrocie i obowiazku medlowania tego w urzedzie jest od 2004 roku

Tran moje dzieciaki pija od malego ja nie znosze zapachu, wiec w tabletkach biore a dzieciom to nie przeszkadza

Ostatnia edycja:
reklama
o tym zameldowaniu tez mnie nastraszyli i dlatego w Pl. mam tymczasowe wazne do 2013r. pozniej przedluze, albo sie calkiem wymelduje, ale poki cos jeszcze o tym nie mysle :p

kathinka to brawa dla Gabrysi!! mam nadzieje, ze u mojego Kubusia tez to kiedys pojdzie tak szybko:-p

Ja tylko pisze to co panie powiedzialy ;) tak mowily ze jak sie wymelduje to bede w PL uznawana jako bezdomna i nic nie zalatwie;)ale przynajmiej mile byly a nie takie jak te co z babcia zalatwialam.

Rozstepy to wstretne paskudstwo:/ w PL w aptekach sa jakies kremy od 4 miesiaca ciazy mozna je uzywac ja rozne mialam ale nic nie daly;) ale ja duzo przytylam moze temu mam ich tak duzo

Kathinka gratulacje dla Gabi,Nikos wczas wyrzucil sam smoczek co mnie zdziwilo bo ja do 4 roku zycia mialam smoczek;) ale zeby mam proste bo mowia ze sie krzwia czy cos jak sie ma dlugo;)

A mi sie dziewczyny juz wcale nie widzi mieszkanie w Austrii, fajnie tu jest ale wole byc w PL chyba za dlugo teraz bylam,Emil chce sie budowac w PL mamy dzialke plany ale mowilismy ze nie bedziemy a teraz nam sie znowu budowa uwidziala ale to sie zobaczy moze nam przejdzie;)

Witam!

Ostatnio widzialam w prasie reklame kremu na rozstepy: EUCERIN Körper Pflegeöl na Schwangerschaftsstreifen (dostepny pewnie w aptece). Nie wiem czy dobry, bo jeszcze nie wyprobowalam. Na razie jestem w I trymestrze i smaruje sie olejkiem Guhl z Weizenkeime.

Ja rowniez chetnie bym sie z Wami spotkala, tym bardziej ze niewiele znam w Wiedniu osob, z ktorymi moglabym sobie poplotkowac w ojczystym jezyku!

OOO , Eucerin raczej ma fajne kosmetyki , dziwne te baby w aptekach byly , jak je pytalam to nic nie mialy !!! Poza tym co juz znalam oczywiscie .
No to co laski , jakies spotkanko ? w jakich godzinach dostepne jestescie ?
Kathinka, dobry patent nie jest zly , dobrze mala przechytrzylas !!!

Ostatnia edycja:
mrousse, ja bardyo polecam Lirene polskiej firmy na rozstepy. Stosowalam od 3 miesiaca ciazy i nie mialam ani jednego rozstepa! Ale praawda jest taka ze jesli masz sklonnosci do rozstepow to nic kosmetyki nie dadza nawet najdrozsze. Wtedy trzeba sie z nimi poprostu zaprzyjaznic. :-)
Spotkanko, zawsze i wszedzie!:-D mam wieksze mieszkanie jak poprzednio wiec moge ugoscic was u siebie:tak:

Cześć dziewczyny
biggrin.gif

Wpadłam do Was na chwilkę.
Oglądałam wczoraj na tvn style program S.o.s. dla świata prolog.Bardzo mnie to poruszyło.
Jest nas tutaj dużo i myślę,że gdyby każda zobaczyła,przekazała dalej...Każdy najmniejszy krok się liczy.
Wejdźcie na te stronę,zobaczcie chociaż prolog i same zdecydujcie.
http://www.sos.wwf.pl
Myślę,że wszyscy powinniśmy zacząć o tym myśleć.

Ania popieram jak najbardziej. Warto obejrzec. Fajnie by bylo gdyby kazdy z nas przyczynil sie do tego aby pomoc Ziemi. Poruszylo mnie to rowniez i sama postaram sie cos zmienic np. wylaczac ladowarke z produ kiedy komorka sie juz naladuje :)
Zaczelam rowniez ogladac ten prolog z handlu zwierzetami i nie dokonczylam, nie moglam po prostu patrzec na to co robi sie z tymi wszystkimi zywymi istotami. cos okropnego ;((((( a handel kwitnie... szkoda, ze cos takiego ma wogole miejsce na Ziemi :-(

Mnie rozstepy na szczescie ominely wielkim lukiem, wiec w dobrze kremow nie pomoge. Ja w czasie ciazy smarowalam sie zwykla oliwka, ale robilam to juz wczesniej wiec to byla kwestia juz przyzwyczajenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
mrausse ja jestem matka bajarka ;) mojemu synowi myszka smoka zabrala a butelki oddal zebowej wrozce ;)a cycki musialam tasma przy nim zaklejac zeby nie chial ciagac ;) z Gabi bylo lepiej , butle odrzucila jeszcze nim 1,5 roku skonczyla , od cyca tez odzwyczaila sie bez problemow

Ja mam czas prawie zawsze do godziny 14 potem dzieci odbieram

Patili gdzie zamierzasz rodzic?? i jak minal ci pierwszy trymestr ?

Juz 2 dni jestem slomiana wdowa . Moz z synem w Polsce a ja z cora babskie harce

Klaudia tak jest w szedzie w urzedach nawet tu jak nie wiesz to juz rozna prawde mozesz uslyszec , ja bylam wielokrotnie swiadkiem tego ze rozmawialam z kompetentna osoba a ta mi kity wciskala ;) albo wymagano ode mnie czegos czego nie potrzebuje ech . Dlatego zawsze uderzam do instancji najwyzszych albo biore ze soba potwierdzenie gdzies z wiarygodnego zrodla zeby takiej delikfentce wysarowac tym oczy ;9

Do góry