reklama

Mamy z Bradford

Czesc kobitki!!!
Rowniez witam nowa kolezanke!
U mnie cisza,ale jestem juz spokojniejsza bo Krzysiek wrocil wczoraj z Polski.
W nocy mialam lekkie skurczyki ale rano nie bylo po nich sladu,wiec czekamy dalej.
Niestety z tesciowa coraz gorzej,mozna spodziewac sie najgorszego w kazdej chwili,tak nam sie to wszystko zle poukladalo. Z jednej strony ogromne szczescie,z drugiej ogromna tragedia. Boje sie tego dnia bo niewiem jak to bedzie. Dzis zaczynam szykowac torbe do szpitala ale niewiem nawet co w nia wlozyc.To nie Polska aby lezec ze 3 dni albo dluzej w szpitalu. Dziewczyny napiszcie czy musze brac ubranka dla dzidzi czy tylko na wyjscie?
Ale sie rozpisalam...
Pozdrawiam cieplutko.
Acha przypomnialo mi sie ze 3 lutego w Leeds bedzie dyzurowal konsul i zapisalismy sie na to spotkanie. Mam nadzieje ze do tego czasu maly juz sie urodzi to nie bedziemy musieli z nim jechac az do Londynu.
A 2 lutego bedzie w Bradford.

reklama
kasiu.j
o jakim papierku od proboszcza mowisz? My bylismy w tym tyg. u proboszcza w sprawie slubu i od razu pytalam o chrzciny i mowil ze nic nie potrzeba do polski.

Kama - dobrze ze tooj juz wrocil. powiem ci ze spakowalam same najpotrzebniejsze rzeczy , typu ciuszki dla maluszka , kremik do buzki , nawet balsamik do cialka, pampersy , kocyk , pieluszke , cala dokumentacje , wez wode fizjolodiczna do obmycia buzki, waciki, no i dla ciebie wszystki potrzebne rzeczy nie zapomnij o podpaskach i wez kika par majteczek , bo jak masz te jednorazowe to one sie nie sprawdzaja, ( nie trzymaja sie dobrze) Reczniki dla was obojga, wode do pica, jak cos mi sie przypomni to ci jescze napisze. Pewnie masz juz te wszystkie rzeczy rzegotowane , ale coz;-)

No koncze bo wybieramy sie na spacerek.
Zyczymy milego weekendu

A napiszcie mi prosze gdzie moge kupic wode fizjologiczna? W Bootsie? i czy tak to sie tlumaczy? physiological water? Bo jesli chodzi o pojecia medyczne to moj angielski jest na kiepskim poziomie. Krzysiek mial mi przywiezc z Polski ale to byla ta jedna rzecz ktorej zapomnial,chociaz mial napisane na kartce.

czesc
Niunka nie martw sie bo ja tez teraz bylam prawie 2 miesiace w pl codziennie latalam albo do lekarza z miskiem albo ze mna albo po urzedach ehhe ale coz trzeba to przejsc, najwazniejsze to wez rozszerzony akt urodzenia Szymka to ci najbardziej potrzebne, w pl najpierw musisz go umiejscowic hehe czyli zameldowac gdzies a pozniej wyrabiassz akt urodzenia i czekasz ok miesiaca na pesel a pozniej juz wyrabiasz paszport, ja tez jade pozalatwiac paszport, chrzciny i nie wiem jak to bedzie bo my nie mamy slubu
aaa w pl wybierz sie z szymkiem na usg stawow bidrowych to u nas rutynowe badnaie kazdego dziecka w 3 miesiacu i chyba 6 i my jeszcze bylismy u okulisty bo tez tego wymagaja w 3 miesiacu.
kama - jesli chodzi o sol fiz. to nie mam pojecia gdzie kupic ja mialam ja z pl ale trudno nic sie nie stanie jak nie bedziesz miala. wez pidzame na zmiane i ubranka dla dzidzi jak najbardziej wskazane :) mi sie tez bardzo przydaly tonik i platki- przemywalam sobie twarz i czulam sie o niebo lepiej
a ja wczoraj wybralam sie na disco z kolezanka :) ale juz przed 23 bylam w domu hehe stesknilam sie za mlodym ale powiem wam naldowalam troche baterie i czuje sie lepiej.
lece bo tesciowa wrocila ze spacerku (byla dzis sama pierwszy raz )

no my dzisiaj tez zalatwilismy powazna rzecz:tak:udalo nam sie uniknac paszportowej wycieczki do londynu.fajnie ze konsul pojawil sie w leeds:happy2: i tak miesiac czekanie i bede miala powaznego obywatela;-)panstwa Polska.

Mw80 napisz jak sie malenki chowa. Ja tez mam umowione spotkanie z konsulem w Leeds 3 lutego,ale czy zdazymy to tez nie widomo. Bo oprocz tego ze niewiadomo czy Maks sie urodzi do 3 lutego to jeszcze musimy go wczesniej zajerestrowac. Zobaczymy...Jak nie to i tak jestem umowiona w Londynie na 10 marca.

Hej . Szybki ostęp do kompa więc daje znać,że mamy się dobrze. Witam nową koleżankę .Fajnie,że nam się grono powiększa.
Edytko kochana dużo latania macie ale to taki fajny okres , przygotowania do ślubu..
Kochane ja mam pytanie , jak po angielsku jest rozszerzony akt urodzenia?? Ja już umówiłam sobie spotkanie w konsulacie na czerwiec, bo chcemy wyrobić małej paszport,żeby lecieć i chcrzić w Polsce. Napiszcie takie małe Vademecum, jakie papiery musimy mieć, zwracam się do tych Mamuś, które mają już ten etap za sobą. Będziemy miały to w pigułce. Nie wiem czy uda nam się wyrobić paszport na 5 lat, więc myślałam o tymczasowym. Czy wtedy uda mi sie wyjechac do kraju i wrócić na tym paszporcie, czy jest to tzw bilet w jedną stronę?? Bo ja już tyle wersji słyszałam,że szok...
Pozdrawiam i całuski dla Was...

hej

My niedzele spedzilsmy bardzo milo , bo bylismy u Karoliny i Gabrysia na kawce, ale juz duzy ten maly kedziorek:-);-), swietny bobas, a jak swietnie biega i sie domaga wszystkiego.
Mam fotki Szymka i Gabrysia jak znajde czas to cos wkleje , a moze wyprzedzi mnie Karola.

Cfcgirl- wejedz na strone konsulatu polskiego i tam jest wszystko wypisane co potrzebujesz do wyrobienia paszportu.

papa pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry