reklama

Mamy z Bradford

cosik sie stalo i mi wyslalo posta w trakcie pisania :szok:
kurcze naprawde te dzieci rosna jak na drozdzach,
Niunka widzialam wasze zdjecia na bobasy. pl bo musilam sie napatrzec na tego przystojniacha a i ty to sie chyba katujesz na tej silowni bo widac ze schudlas i to sporo. mam racje?
teraz poogladam sobie inne foteczki Gabrysia i reszty skarbow bo dawno nie patrzalam a rosna jak szalone te dzieciaczki czym wy je karmicie kobity?

reklama
cześc dziewczyny.
Edytko fantastyczne zdjęcia. Gabryś i Szymek wspaniale razem wyglądają, moja Marysia będzie miała niezły orzech do zgryzienia. Takie przystojniaki.
Co do paszportu to sprawdze na stronie , ale nie ma tam info jakie ,,właściwości'' ma paszport tymczasowy.
A co u Karoliny i jej rodzinki?? Dawno Cię nie było kochana.Pozdrawiamy Cię serdecznie
Może pomyślimy o jakimś spotkaniu??Co wy na to??

czesc dziewczyny,

Widze, ze weekend byl udany. Co po niektore aktywnie go spedzily :) Super. Nam tez sie udal, wszyscy zadowoleni wrocilismy. Macius dzielnie zniosl trudy podrozy, wiec rosnie nam kompan do wycieczek. Bardzo sie z tego cieszymy. I juz planujemy jakies wypady na lono natury. Paszporcik bedzie na 11 lutego, wiec moze 13 juz polece odwiedzic rodzinke.

cfcgirl - tu jest co potrzeba do konsulatu: Dzial Paszportowy
Nie jest tak zle, jak sie naczytalam, dosyc sprawnie im to idzie, bylismy w srodku moze z 20 min, jak sie jest umowionym na godzine to wpuszczaja o okreslonym czasie, dziewczyna ktora nas "obslugiwala" calkiem mila, niepotrzebnie sie denerwowalam (ale niektorzy opisywali te wizyty jak najgorszy horror); niby wymagaja obecnosci dziecka, ale nawet na niego nie spojrzeli
Magda najpierw wyrabiasz tymczasowy paszport, potem lecisz do PL gdzie musisz "umiejscowic" akt urodzenia, potem PESEL i dopiero mozesz normalny paszport wyrobic. Tymczasowy jest wazny na rok.

niunka, karolina - dzieciaczki, ze palce lizac :) i jakie juz duze
niunka - ja chrzcilam 3 lata temu i ksiadz w PL zazyczyl sobie zaswiadczenie ze nalezymy do jakiejs parafii (juz nie pamietam dokladnie co tam bylo napisane) poniewaz chrzcilismy nie w swoich parafiach, wiem ze tez nam tam proboszcz z Leeds napisal, ze istnieje przeszkoda, bo nie mamy slubu koscielnego, zapytaj tez ksiedza, gdzie bedziecie chrzcic malego, jakie dokumenty sa potrzebne, napewno chrzestni beda musieli dostarczyc, ze swoich parafii ze moga byc chrzestnymi (jedni ksieza sa formalistami, a inni przymykaja oko, bo wiadomo, ze chrztu sie nie powinno odmawiac dziecku)

kama - ja przemywam Maciusiowi buzke rumiankiem, albo zwykla przegotowana woda; co do jednorazowych majtek to ja mimo wszystko je polecam, bo szkoda bielizny; warto wziac dwie pizamki, kosmetyki dla siebie, jakies przekaski, jakbys zglodniala, cos do czytania albo sluchania (bo moze ci sie pobyt wydluzyc)

zmykam rozwiesic pranie i ide spac, bo chlopaki juz chrapia :)

hej kobitki

Ksiu83- na silownie juz nie chodze , bo sie przeprowadzilismy i nie ma za bardzo czasu, moze Szymon troszkie ze mnie wyciagnol:tak:, zostalo mi jeszcze do zrzucenia 8 kilo. Pewnie sie ie uda wszystkiego zrzucic do slubu , ale chociaz polowe.;-)
Kaska o ktorej Michas chodzi spac. ? Bo Szymon ok 23:wściekła/y:, czasem nie wyrabiam.

Kasiu.- dzieki za podpowiedzi , popytam ksiedza jeszcze raz,

koncze bo padam. Buziaczki , acha CFCGIRL czekam na fotki mieszkanka Marysi;-)

Czesc kochane kobietki.
Malo ostatnio zagladam, bo jakos nie starcza mi czasu. Poza tym moj Piotrek duzo na kompie pracuje, wiec nawet jak czasem mam chwile to komp jest zajety:wściekła/y:.
U nas wsio ok. Maly rosnie jak na drozdzach, biega i rozrabia jak szalony. Normalnie nie nadazam za nim:shocked2::rofl2::hmm:.
Swieta minely bardzo spokojnie podobnie jak Sylwester. Niestety zdala od Polski i rodziny:-(. Mam nadzieje, ze za rok bedzie inaczej.
Niunka co do Twojej wizyty to bylo przesympatycznie. A Szymek jest poprostu rewelacyjny. Oby wiecej takich spotkan. Zdjec juz nie wklejam bo mnie wyprzedzilas:-p.
Cfcgirl- jestem jak najbardziej za tym by sie spotkac. Moglybysmy sie znow wszystkie umowic:tak::-). Zobaczylabym Twoj brzunio i dzieciatka dziewczyn. Pewnie wszystkie porosly ze hej:-D.
Pozdrawiam Was wszystkie.
Buziaczki papa

Dziewczyny Michał przyniósł kompa z pracy i już się cieszyłam,że do powrotu naszego kompa będę miała ten a tu dupa....Zabierają migo, więc nie będe miała dostępu do netu. Będe o Was myślała i mam nadzieje,że lada moment będę miała już swój.
Będę o Was myślała. Pozdrawiam i ma nadzieje,że do szybkiego klikania.
W razie jak coś to czekam na smsy. I czekam niecierpliwie na spotkanie. Jak coś ustalicie dajcie znak.
Całuski

cfcgirl - no pewnie ze sie cieszymy, a jak sie czujecie? dzidzia sie rusza?

a co slychac u pozostalych mam i ich maluszkow?

U nas czesto bywa zabawnie. Kubus ma niezle poczucie humoru. Ostatnio mnie kopiuje, jesli chodzi o opieke nad dzieckiem. Jeszcze jak bylam w ciazy, w ramach oswajania z pojawieniem sie nowego czlonka rodziny, kupilam mu lalke-dzidzie. Wczoraj wygrzebal ja z pudla z zabawkami i polozyl sie kolo mnie jak karmilam Maciusia, podniosl sobie koszulke i przystawil lale do piersi :-) i karmil ja. Opiekuje sie nia caly czas, zmienia pieluszki, ubiera, kapie, wczoraj nawet byla z nami na spacerze :) itp. Jest zabawny.

Strasznie senny dzien, mam nadzieje, ze pogoda sie wkrotce zmieni, bo przydaloby sie troche sloneczka.

Hej
Kasiu.j ,ale smieszny ten twoj Kubus:-D

My dzis bylismy w nowej przychodni , bo zmienilismy Gp razem ze zmiana adresu.
O niebo lepiej niz w tej strej, zero pakoli sami angloe , czystko mili , sprawdzaja wszystko dolkadnie i wogole jestem bardzo zadowolona:tak:.
No a Szymek wazy 7800:szok:, troszkie duzo , no ale co zrobic.
Musze konczyc papa
pozdrawiamy wszystkich ii caluski da maluszkow:-)

reklama
czesc wszystkim mamom. mam na imie Marta i mieszkam w Shipley od 3 lat . jestem szczesliwa mama Victori ktora ma 16 miesiecy .Chcialabym byc w kontakcie z wami . Mieszkam blisko centrum .Pa musze konczyc bo mala wzywa a jeszcze musze sie pochwalic ze przedwczoraj zostalam ciocia urodzil sie w bradford wazyl 4.150 a dlugi bo az 60cm .Noto nara

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry