reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Hejka:-)

Ale Wy wygadane ostatnio, takie ładne dłuuugie posty piszecie:-)

Olcia gratuluję dziewczynki a jak Ci się nudzi to zapraszam na kawkę:tak:
Roksanna jakoś specjalnie nie narzekasz więc domyślam się, że Mati super dzielnie znosi rekonwalescencję
Kasia8118 z czasem na pewno znajdziesz sposób na Olivierka i uda Ci się okiełznac małego potworka;-)
Ampar Ty latawico;-):-D Kiedyś coś mówiłaś o paczkach z Leeds do PL. Jakie są tam koszty?? Za kilogram liczą??
Tynia no właśnie teraz mi się przypomniało że kiedyś pisałaś że zaczynacie starania. Na chłopaka to przed owulacją post a potem do dzieła:-D A to czy na górze czy na dole to raczej bujda:-D
Ania dobre to:-D:-D Ale kot to i tak lepszy bo przynajmniej nie chrapie:-D

Ja tam nie stosowałam się do żadnych metod i poszłam na żywioł:tak: Miałam farta:tak:

reklama
A tak apropo szpitali to teraz w Gdańsku jest zakaz odwiedzin w kilku szpitalach i nawet rodzące nie mogą byc z mężem:szok::szok::szok:
Więc Roksanna ciesz się że nie jesteście z Gdańska bo możliwe że musiałabyś zostawic Mati samą:sorry:
Sieją panikę przez tą świńska grypę:wściekła/y:

Sylwia ja nie lubię narzekać i się skarżyć. ;-)
My to byliśmy w domu na drugi dzień o 14, a i tak był poślizg bo czekaliśmy na lekarza. Chyba jakieś przepisy weszły, bo tam się sporo pozmieniało. Dwie pielęgniarki były w nocy no i ten lekarz rano musiał nas zobaczyć. No i najważniejsze byłam z nią przy usypianiu. Wbili jej wenflon przy mnie, Mati sobie na niego patrzyła, potem pani dała narkozę i rozebrali ją już po narkozie jak spała. Żadnego wyrywania dzieciaka siłą czy trzymanie na silę, naprawdę super. Potem jak ją przynieśli to ja od razu byłam z nią.

witam i ja.w oncu spokojnie moge usiasc-nikt mi nie kwęka kolo nogi-nikola spi.:tak:
dzis mialam mega dzien-chodzi mi o nerwy.rano nikola zaczela tak drapac stopy ze myslalam ze je do krwi dodrapie:-( i zadzwonilam do lekarza.oczywiscie na dzis wizyty juz miec nie moglam(dzwonilam 8:40) a na jutro nie maga mnie zarejstrowac-taki system- i oddzwonil do mnie lekarz ok11.powiedzilam, ze powinien ja zobaczyc bo ja nie jestem w stanie wyjasniec mu dokladnie jak to wyglada.ja mu opowiem swoje a on inaczej to zinterpretuje i co wtedy? hmm no ale sprobowalam mu to opisac(rozmawiam z innym lekarzezm niz we wtorek) i powiedzilam ze daje nikoli wapno(tak jak doradzilyscie-i strzelilyscie w dziesiatke,bo po ok 30min nikola przestala sie drapac) oczywiscie powiedzial ze wapno jej w niczym nie pomoze i ze on nie moze mi pomoc bo to co nikola ma to wirus,ktory trwa ok 10dni i wystepuje na raczkach i nozkach.powiedzial ze ten syrop co mam jest dobry i trzeba czekac.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w tym momencie myslalam ze wyciagne go przez tel i mu wp.....e:wściekła/y::wściekła/y: i mowie mu ze w sobote lekarz przepisal mi syrop w szpitalu i powinna byc poprawa,a po 4dniach wyskakuje uczulenie na stopach-normalne-nie(oczywiscie sie ze mna zgodzil) i mowi mu ze jak nic mi nie mozesz pomoc to moje dziecko ma sie zadrapac?? (mowilam nieprzerywajac) i powiedzilama ze chce 3 leki,bo ja chce pomoc mojemu dziecku.i co sie okazalo-jak reka odjal-dostalam mocniejszy syrop niz miala nikola przedtem, plyn do kapieli na bazie parafiny, ktory lagodzi swiad i nurofen.oczywiascie musial dodac ze ten plyn do kapieli mojemu dziecku nie pomoze(bo ten wirus wychodzi ze srodka ciala i masci,kremy,plyny tu nie pomoga-coklwiek to ma znaczyc to niewiem). ale jestem zadowolona,bo nikola po kapieli i zazyciu syropku sie nie drapala-zobacze ja bedzie w nocy i nad ranem.:tak: ufff ale mnie wpienil ten lekarz.nikole to tak swedzialo ze w nocy wydawalo mi sie ze ona nie placzy tylko ujada -jak pies, a ja bezsilna ryczlam z nia.
jurto ma wszczepienie implantu-troche sie stresuje-ta igla w strzykawie jest mega wielka:-(
roksanna-dzielna ta twoja corka-jak mama;-)
kasia8118-jutro albo w sobote bedzie jacek po vouchery.ja mowilam daam ci jeszcze dla ampar,i jak dziewczyny cie maja odwiedzic to jeszcze dam dla sylwi,doroty.jak ktos jeszcze ma ochote na vouchery to dajcie znac.wazne od tej soboty do nastepnej.
natalka- zapomnialam zapytac.HV pomoga ci cos z usypianiem??
ampar-ja jakis miesiac temu robialam krokiety,ale jak smarzylam nalesniki to myslam ze nimi walne o podloge.5 pierwszych wyszlo koszmaenie-+same podziurawione,ale zmienilam palnik i juz potem bylo wszystko ok

AgnieszkaUK najgorzej jak nie można pomóc własnemu dziecku w bólu. Współczuje, ale może w końcu tym razem jej ulżysz. Swoją drogą ta nasza przychodnia jest do dupy. Co najciekawsze nie wszystkie takie są.

zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj kupilam bilet na prom na 15grudnia:-) haha ale ie dosmiechu mi jak pomysle ze nie dostaniemy zwolnien:-( mam nadzieje ze los bedzie dla nas łaskawy:tak:

roksanna1-probowalam sie przepisac do innej przychodni-zaraz kolomnie sa dwie i co mi powiedzieli,ze jedynie co moga zrobic to zapisac mnie na liste oczekujacych(oczywiscie lista jest dluga) bo ja juz swoja przychodnie mam:-(. a miala bym tak blisko:-(- narazie twardo czekam na odzew z innych przychodni z BD9

Ostatnia edycja:
AGNIESZKA UK-Oj biedna Nikola sie nacierpiała:-(A ja właśnie miałam pisac od kiedy do kiedy są ważne te vouchery:tak::-DOczewiście dziękuję:tak:

ROKSANA-no bo my kochana jedziemy na całe wakacje:tak:Kubus konczy szkolę 23 lipca i już wieczorem lecimy:-D:-Da J dojeżdża pod koniec sierpnia na dwa tygodnie tylko:tak:i razem wracamy autem :))
A Wy wkońcu kiedy wracacie??macie juz ustalone??

Aha wiem ze Cie nie pocieszę ,ale u mnie też drugie dziecko jest gorsze,znaczy się bardziej niegrzeczne:sorry::rofl2::-D:-p

ANIA1812-:-D:-D

TYNIA I WIKI-dla mnie ten sposób to też jakaś bujda:-D:-DNie wierzę w takie rzeczy:no:

Ostatnia edycja:
Sylwiam- co do latawicy- to pamietasz? Ja teraz ty pozniej;-):tak: A paczki biora 10kg za 15f
Roksanna1- mi tez nic nie napisalas:-:)-p
Agnieszkauk- :szok: I trzymam kciuki zeby sie udalo ze zwolnieniami:tak:

reklama
Do góry