reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Czesc

U nas pojawila sie choroba. :-( Kubus ma temperature i taki jest zmeczony. Spi teraz, nie poslalam go do szkoly. Mam nadzieje, ze sie szybko wykuruje. A i zrobilo sie w domu swiatecznie, bo od rana chodzil i spiewal sobie piosenki, ktore ucza sie w szkole na Bozonarodzeniowe przedstawienie. Za dwa tygodnie przyjezdza do nas tesciowa, to troche sobie znow odsapne.

Monika - jasne, ze warto isc, niezaleznie czy bedziesz tu rodzila, czy nie, zawsze to dodatkowe badania, a poza tym jakas masz zapewniona opieke :-)

Sylwia - zdecydowalam sie i odkupie chetnie, Maciek bedzie mial prezencik choinkowy na podroz samochodem do PL

Kasia8118 - to strasznego masz zazdrosnika za meza :tak:

reklama
Hej
Tak sie rano tragicznie zapowiadalo a tu taka mila niespodzianka slonce wyszlo i wyskoczylam na poltorej godz na spacerek- bez wozka:tak:
kasia8118- a ty ktorego jedziesz?
Kasiaj- a wy tez jedziecie autem na swieta? jak tak to ktorego wyjezdzacie? A kuba to pewnie przesilenia jesiennego dostal po powrocie albo jakiegos szoku termicznego:szok:
Monika- badz twarda ja mialam swoje powody i domagalam sie opieki lekarza i takowa otrzymalam przez cala ciaze;-)

A ja dzisiaj tylko jem i jem. Ide cos przekasic:-p

ampar - jedziemy autkiem, wyjezdzamy chyba 19 popoludniu, musze mojego dzis docinac co by prom kupil, bo ja chce jechac przez Hull, oszczedzi nam to 1 dzien drogi, a niebedzie duzo drozej, a co do Kubusia to tez mi sie tak wydaje, ze po powrocie z wakacji roznica tempreatur + zmeczenie podroza go oslabilo i cos go dopadlo, teraz ma 38.8, dalam mu paracetamol i zobaczymy co bedzie dalej :-(

czesc
Ja dzis znowu mam pracowity dzionek bo troche sie przemeblowujemy ..tzn przygotowujemy sie powoli na przybycie malenstwa a ze ja wolna jestem wiec juz zaczelam hehe
Jeszcze mam odwiedzinki siostry meza dzis wiec bedzie wesolo;-)

Jesli chodzi o ten kurs angieslkiego to jest oplacany przez sure start ( ja dostalam info poczta o tym i sie zglosilam) wiec jest dla nas za free:tak: w trakcie tego kursu mamy creche gdzie zajmuja sie dzieciakami a my sie uczymy jesli moza to tak nazwac. On jest glownie skierowany do mieszkajacych na BD4 ale jak chcecie to sie podpytam czy beda jeszcze jakies takie organizowane w innych regionach.

Monika ja tez rosne blyskawicznie tak mnie boki brzucha ciagna ze az bola szczegolnie jak sobie cos zjem :-D a jak sie czujesz? Mi jeszcze zostalo tylko 8 tyg wiec nie moge sie doczekac;-) Wyslali mnie tez na badania bo w mojej rodzinie jest problem z tarczyca a ja calkiem o tym zapomnialam:szok: wiec w pon. ide do szpitala i pewnie znowu beda mnie kuli :-( A ty mialas rodzic w Polsce tak?

Oleska jesli chodzi poród to twardo obstaje przy moim lekarzu w Polsce ,ale zdaję sobie sprawę że różnie może być , dokuczaja mi te bole w kroczu jak pochodze wiec wieczorem jak wraca Wojtek staram się leżeć no i mam troszku problemow z przemianą materii ,czyli standardowo :tak:
a jesli będę miała taki brzuch jak z Kubą to juz sie boje :-),a wszystko na to sie zanosi
a jak Ty się czujesz ? zakupki wszystkie porobiłaś ?:tak::-)

Monika i ty naturalnie rodzilas to dobrze wykarmiony byl :-DMoja Abi miala tylko 2.8kg a brzuch mialam ogromny ale to juz chyba genetyka bo moja mama mi powiedziala ze jak byla w ciazy ze mna to sie spodziewali blizniakow:-D
Czuje sie raz lepiej raz gorzej zalezy czy sie przeciaze. Bole krocza tez mi dokuczaja jak sie przepracuje :-(ale na to juz nic sie nie poradzi to dziecko jest polozone glowa w dol i moze dlatego z Abi nie mialam bo ona w gorze glowe do konca trzymala spryciarka
Jesli chodzi o zakupy to mam juz prawie wszystko brakuje mi pieluch tylko chyba ale na poczatek tez cos tam mam Tylko jeszcze musze poprac ubranka ale chyba jeszcze za wczesnie co? W sumie mam jeszcze 8 tyg a ty na kiedy masz termin?

Cze chciałam się Wam pochwalić ,ze dostałam w końcu prace:-), jestem w lekkim szoku ,bo po tym interview wcale się nie spodziewałam.Bede pracować na recepcji w hotelu Etap, trochę jestem przerażona obowiazkami i angielskim, ale moze po jakims czasie nie bedzie to dla mnie takie trudne. :tak:Będę pracować na zmiany ,wiec mi pasuje , bo mój mąż tez pracuje na zmiany i chyba uda nam sie pogodzic nasze prace, tylko kilka godzin Weronika bedzie u niani.
Niestety jedyny minus to bedzie taki ,ze bede sie widywac z moja druga polowka bardzo malo na tygodniu, ale moze nam to dobrze zrobi:-D, w koncu trzeba robic kariere haha.
Co do kursu to jest na zroznicowanym poziomie, jest tylko raz w tygodniu od 9.30 do 11.30 we wtorek ,ale juz jest pelna klasa ludzi.

reklama
Oleska ja miałam cesarke ,stwierdzili ze nie będą ryzykować :tak::-):tak:no i część zakupków już też mam porobionych ,by nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę .

Monika i Veronica gratulacje ,napewno bedzie wszystko ok

Do góry