reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

witajcie...jeżeli o mnie chodzi to jestem..jestem :-).tak sobie Was poczytuję od czasu do czasu :tak:...czlowiek niby w domu ciagle..niby bez pracy..a na glowie ciagle fuel obowiazkow...i jeszcze tak goraco czsem,ze nic sie nie chce tylko lezec i odpoczywac...dlatego tez w Internecie stosunkowo rzadko teraz buszuję...wczoraj bylam u Midwife..posluchalam serduszka mojego synka...wszystko w porzadku i ze mna i z maluchem wiec tylko sie cieszyc :-Ddziwne tylo,ze do tej pory nie zaproponowala mi szkoly rodzenia a w sumie chetnie pochodzila bym na takie zajecia...zastanawiam sie...moze wiecie jak to jest kiedy urodzi sie dziecko w UK polskie to czy należy je gdzies tu rejestrowac?Jak to wygląda?
Druga sprawa, ktora mnie nurtuje to czy akt urodzenia dziecka wydaje szpital kiedy mama jest jeszcze w szpitalu czy gdzies sie po niego zglasza?W ilu egzemplarzach jest tu wydawany?
Zaczynam obmyslac sprawy po porodzie, ktore trzeba bedzie zalatwic..typu pesel w Polsce, paszport w Londynie, benefity...itp. wazne sprawy

reklama
Witaj Yowka.
Widze, ze do grona dzieciaczkow dolaczy kolejny Szymonek. Fajosko:-D.
Co do szkoly rodzenia to prawdopodobnie midwife zaproponuje ci ja dopiero ok 34 tyg ciazy. Choc na wszelki wypadek sie przypominaj. A moze mozna gdzies zapisac sie wczesniej:confused:, nie wiem dokladnie. Moje zajecia tzw parenting craft odbywaly sie w szpitalu, w ktorym pozniej rodzilam, ucza sporo i podaja wiele istotnych informacji: o porodzie, znieczuleniu, prawie jakie ci przysluguje i o tym jak zaopiekuja sie Toba i dzidzia po porodzie. Po porodzie masz 6 tygodni na zarejestrowanie swojego maluszka w urzedzie rejestracyjnym w swoim miescie. Napewno ci podpowiedza gdzie on sie miesci. Tam dostaniesz jeden skrocony akt urodzenia za friko, ale upomnij sie odrazu o rozszerzony akt urodzenia, ktory kosztuje ok 4 funtow. Gdyz tylko z rozszerzonym bedziem mogla sie ubiegac o paszport czy nawet zarejestrowac maluszka w Polsce:tak:.
Poza tym witaj w gronie nie pracujacych:happy2: i napisz czemu jestes bez pracy?
Buzka

czesc dziewczyny
Witaj Yowka , dobrze ze sie odezwalas , bo juz myslalysmy ze nas opuscilas.
Widze ze masz mnustwo problemow i znakow zapytania , zreszta kazda chyba je ma. Nic narazie cie nie podpowiem , bo sama nie wiem co i jak .
Szymon tez nam sie podoba , juz niedlugo i bedzie z nami:tak::-).

Karola
jak tam bzlo y twoimi , a racyej gabrzsia ruchami pod koniec.
Umnie chzba ok, al musze sie upewnic. Wyglada to tak , wiercenia , zmiany pozycji , czasem kopniaki , ale jest ich teraz mniej , wiecej przemieszczania tak to odczuwam. Mialas podobnie....
Opisy mi jak ty to odczuwalas.

No hej
U mnie ok, chociaż nie do konca bo się z mężem pożarłam. Ah te chłopy chłopy...No ale wracamy do normy...

No a poza tym tez uważam,że teraz jest lepiej że to nei ciąża. No ale okresu tez nie widać i nie słychać...I przez to tez jestem napieta i nerwowa. Gdzie ta@??:wściekła/y::sick::sad:

Może i ja kiedyś dołączę do Was jak będziecie sie wybierały na ten sunday market??
Karolinko dostałas ode mnie wiadomość z numerem telefonu księdza i nei tylko??
Całuski moje kochane
aaaadc1.jpg

Cfcgirl- dostalam oba- wielkie dzieki:happy2:. Mam nadzieje, ze z tym mezem to zaraz minie, moze to przez ten opozniony okres:confused:? Ja tez czasem z moim mam niezle spiecia:angry::sorry2::rofl2:
Niezly kot...:ninja::rofl:
Niunka- spokojnie kochana. Wszystko jest dobrze z tymi ruchami:tak:. Na poczatku dzidzia robi fikolki i obroty we wszystkie strony:rofl2:. Z czasem jest coraz wieksza i wieksza i trudniej jej sie ruszac, bo jej ciasno. Pewnie teraz sie przekreca tylko z boku na bok, czasem probuje prostowac nozki i raczki co odczuwasz jak kopniaki. Ma prawo jeszcze obrocic sie do gory nogami i spowrotem. Musi sie wiercic i cwiczyc swoje male miesnie. Moze czasem wydawac Ci sie bardzo ruchliwa a na drugi dzien ruszac sie tylko troszke.
Rozumiem Cie kochana, bo sama tez sie martwilam. Ciesz sie ze maluszek sie rusza. Daje Ci znac o sobie, ze zaraz stamtad wychodzi:happy2:. Glowa do gory, wsio jest ok:tak:.
Buzka

hej dziewczyny
Karola dzieki uspokoilas mnie troche z tymi ruchami, swoja droga dzidzia jest smiesznie ulozona tzn jedna strona brzucha caly czas wypokla , a druga wklesla smiesznie to wyglada:-D, taki pokrzywiony brzusio.
Cfcgirl - i jak tam z twoim okresem , masz czy nie ? Jak nie to troszkie dziwne?
A moze jednak?;-) No wiesz - ciaza?
Chociaz lepiej jeszcze nie , niech sie lepiej wszystko dokladnie oczysci i zregeneruje.
Ewka co tam u ciebie , jak mam za tydzien Midwife i zobaczymy co mi powie.Wiesz chcialabym zeby byla mozliwosc sprawdzenia kiedy maly sie urodzi. Zeby powiedzieli tego i tego dnia zacznie sie.Wiem ze to nie realne , ale uwiez ze mam juz dosc chodzenia z tym wielkim brzusiem. A nie wspomne o spaniu.
A jak tam twoj brzusio , widac juz cos? Moze jakas fotka brzusia?
Jak tam u ciebie z Midwife i badaniami , bierzesz witaminki dla babek w ciazy.
Ja biore caly czas Feminatal N. Niektorzy mowia ze po witaminkach rodza sie duze dzieci , ale przynajmiej bedzie mialo wszystkiego pod dostatkiem , bo przeciez sama nie jestem w stanie dzien w dzien sprawdzac ile czego i co zjadlam.
No dobra babeczki koncze, taka pogoda ze chce sie spac i nic wiecej.

Buziaczek ;-)jestesmy tu juz jakis czas , milo ze i tu zajrzalas.
Dziewczyny wklejcie swoje brzuchole :-)

Niunka19-82 - Hej Laseczki jak sie macie i Wasze brzucholki:happy:??
Niunka ja tez mam taki pokrzywiony brzusio:-DWYGLADA JAKBY OBCY TAM MIESZKAL:-D(po prawej stronie ma nozki a po lewej plecki i jest bokiem -twrzyczka zwrocona do prawej strony wiec powinnam miec szybki porod + oczywiscie glowka w kanale rodnym od dawna i duzo sie obnizyla:tak:) ale Moja Mala jest juz duzaa i gotowa do wyjscia wiec jest troszke ciezsza i te ruchy lub gole jakie tworzy sa bardziej silne:blink: i wieksze a skora wtedy tak boli...uaaa:sorry:ale da sie wytrzymac Mi tez jest bardzo ciezko sie poruszac i nie wygodnie spac !! ale jedno co jest najlepsze pod koniec to to ze nie mam juz pieczenia i zgagi, i jest Mi o wiele lzej oddychac:-) ale i tak lapie Mnie zadyszka :wściekła/y:!! Ale to juz koniec..!! za 3 dni Moja Lala moze spokojnie wyskakiwac !!
Ja tez biore witaminki dla Mam w ciazy, ale moja mala nie nalezy do duzych Dzieciaczkow jest normalna !!
Pozdrawiam goracooo...

dziewczyny
Co tam z wami zadna sie nie odzywa , spiecie w te beznadziejna deszczowa pogode?
Szczerze powiem ze ja tez chodze dzis ospala i zakrecona , ale za to moj maly szaleje:-D:-D, nie wiem co on tam cwiczy ?

reklama
Do góry