reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

No Karolcia tylko się nie pracuj za ciężko. A chłopakami się nie martw.Będa mieli męski weekend.
A co to za krowka co wy o niej mówicie...??
A oto moja nowa fryzurka
cimg0945qu7.jpg

reklama
no no no
jaka blondi laleczka , bardzo ladnie, ale ja bym sie nie odwazyla sciac na tak krotko wlosow za duzy straszek ze mnie:-D

Wow fajoska fryzurka:tak:, naprawde super:happy2::yes:.
Co do krowki to jest to taka niewielka krowka maskotka, ktora mozna za darmo zamowic z firmy cow&gate produkujacej mleko dla dzidzioli. Dolaczaja takie kupony do angielskich gazetek dla mamus. Wystarczy wpisac swoje dane i wyslac i to bez znaczka.
Ewcia dostalam Twoje dane i jutro wysylam kupon, takze za jakis czas maskotka przyjdzie poczta:wink:.
Buziaki

ja na samaym poczatku ciazy dostalam od midwife taka lekture,gazetki itp. i tam byly jakies kupony , i ja go wypelnilam i mi czasem przysylaja jakies reklamowki teraz dostalam plyte cd - i rozne wiadomosci na temat karmienia itp. ale nie dostalam zadnej krowki i to tez wlasnie z cow&gate! taka laciata kopertka :tak:

Rady oczywiście mi sie przydaly i serdecznie dziekuje...naprawde z góry Was wszystkie przepreaszam,ze nie bywam tak czesto jak Wy tutaj ale nie zawsze znajduje ten czas..sporo tez latam do Polskido rodzinki wiec bywam raczej nie za czesto na necie.Nie pracowalam tutaj w UK w ogole.Jestem nauczycielka ....do tej pory zreszta zatrudnioną w polskim gimnazjum :-)..zalatwiam wlasnie sobie macieżynski w Polsce..pozniej wychowawczy trzy latka a potem..zobacze..ale raczej juz nie wrocimy do kraju.Przyjechalam tu do mojego partnera w sumie na urlop ktory sobie wzielam i traf chcial,ze zaszlam w ciążę ... w sumie nie byla to wpadka ...staralismy sie i chcielismy bardzo..no moze troszke pozniej.Mialam juz zalatwiona prace w UK w żłobku kiedy dowiedzialam sie,ze oczekuje dzidziusia..jednak niestety nie moglam dzwigac dzieci i tak tez nie pracowalam tu w ogole.
Z poczatku myslalam,ze wroce..ale jak zaczelismy dowiadywac sie o benefity to stwierdzilismy, ze wcale nie bedzie najgorzej..partner pobiera Working tax credit..Child tax credit bedzie nam przyslugiwal po porodzie (nie wiem dokladnie ile)...Child benefit ok 18 funtow tyg. nalezy sie kazdej matce, do tego skladamy na 11 tyg. przed porodem tez o becikowe czyli ten dodatek jednorazowy 500 funtow w Job Centre...wiec jak by policzyc mniej wiecej samych benefitow stalych to wychodzi pensja polowy etatu...wiec i tak na wiecej bym ani teraz ani po porodzie nie poszla ze wzgl. na dzieckiątko z ktorym chce spedzac jak najwiecej czasu..wniosek jest oczywisty...nie oplaca sie pracowac jak narazie.
Co do szkoly rodzenia..faktycznie fajne i przydatne informacje..brdzo chetnie pojde i zaczne chyba ponaglac moja Midwife, ktora apropos nie jest za mila niestety :-(... a ten urzad rejestracyjny tu w UK to jak brzmi jego angielska nazwa? Myslalam,ze moze w Kirkless sie rejestruje dziecko..ale to chyba nie to...
Moj angielski jest slabiutki dlatego chce skorzystac jeszczez kursu..jest kilka darmowych w moim miescie i w pon. ide na testy na Uniwersytet, po ktorych zakwalifikuja mnie do grupy jezykowej.Szkoda tylko,ze strasznie dlugo sie czeka na miejsce.Ten kurs zacznie sie dopiero po wakacjach..przelom wrzesnia i pazdziernika a na 11 pazdziernika mam termin :szok:..az strach mnie bierze jak pomysle o porodzie tutaj bez wiekszej znajomosci jezyka...ech ..mam z tym dogadaniem sie chyba najwiekszy problem.
Ale co tam bede marudzic..ciesze sie,ze ciaza przebiega bez problemow..ze dzidzia zdrowo sie rozwija i,ze wszystko powolutku sie na lepsze uklada.Kompletuje juz sobie wyprawke dla Szymona..w sumie mam malego bzika juz powoli odmawiajac sobie a kupując kolejne fatalaszki i zabaweczki dla mojego synka...ale tak ma chyba kazda z nas :tak::-)...
slonce w koncu wyszlo..wiec nie ma sie co lamac kobietki...depresje na bok w koncu mamy lato..musi byc cieplo nawet w Anglii :-D.
ok ide zmontować jakis obiadek...hmm..chyba gulasz z kaszą tak po polsku machnę..hehe i ogoreczka kiszonego z polskich zapasów :happy:....buziaki dla Was wszystkich kobietki...trzymajcie sie cieplutko i postaram sie czesciej bywac
:sorry2: :*

Dzięki dziewczyny za miłe slowa. Az się zarumieniłam :zawstydzona/y:. Niunka jak masz myśli co by się opcinac, odwagi- pamiętaj włosy nie ręka i zawsze mogą odrosnąć...
A poza tym cóż, zimno i pada i pada i zimno...
Do południa praca a po poludniu małe spanko i teraz oglądamy Opole...
Pozdrawiam
Ciekawe jak sobie radę dają chłopaki Karolinki , no i ona sama...

hej dziewczyny
Yowka milo ze jestes, teraz wiemy juz o tobie wiecej i jestesmy wstanie wybaczyc nieobecnosc:-D, odwiedzaj nas kiedy bedziesz miala tylko czas,
Moj Szymonek powoli szykuje sie do wyjscie , wprawdzie zostalo mu jeszcze troszenkie , ale juz blisko:tak::-).

Ewka uwiez mi ja nie mam takiej odwagi , aby sciac wolsy , tym bardziej teraz kiedy jestem napuchnieta jak balon:-D, ale moze kiedys , kto wiem.

Karola bidulka pewnie zmeczona , jeszcze jutro i odpoczynek .
Ewka co tam u ciebie ? Jak samopoczucie, czujesz juz jakies ruchy dzidzi? A moze jeszcze za wczesnie?

Kolezanki drogie spadam do lozka , bo strasznie jestem dzis umeczona , caly dzionek ciezka praca. Zamiana pokoi z rodzicami , straszny bajzer.Ale juz po wszystkim.
papa.

Hejka Dziewczyny !! Jak sie macie juz dzis lepsza pogoda u Nas nie pada chociarz moze zrobie jakies pranie bo jak znow bedzie padac to kiedy mi wyschnie ?!
Jak sie czujecie? U MNie OK !;-)
Wczoraj wieczorem mialam dziwne skurcze, klucia macicy i czulam jak mala sie glowa pcha strasznie juz myslalam ze MI wyskoczy:no:...ze cos sie zacznie:szok: a tu nic cisza uspokoilo sie jak sie polozylam:-( a brzuch ciagnie strasznie do dolu :tak: !!

Niunka - Jeszcze masz troszeczke czasu...ale juz bliziutko, ja to dopiero jestem bliziutko z dnia na dzien mam wrazenie ze sie rozdzielam powoli :-p:tak::-)
he he i najmniejsze bole Mnie przerazaja ..he he !!
pozdrawiam :laugh2:

reklama
Cze kobitki:-).
Juz jestem - zryta jak kon po westernie:dry::wink:.
Moje chopy dali rade, jakos przetrzymali dwa dni bez mamuski:tak:.
A ja zarobilam pare groszy i przynioslam mezowi garsc pysznych nadziewanych czekoladek:-):yes:. Ale sie objadal...
Ogolnie czuje sie dobrze, tylko troche obolala i dostalam @:ninja::ninja2::oo2:. To juz drugi raz odkad skonczylam karmic piersia. Fajna byla taka 15to miesieczna przerwa. A teraz znow czlowiek musi sie meczyc z tym dziadostwem:realmad:.
A co nowego u Was kobity? Piszcie co porabiacie przez cale dni.
buziaki

Do góry