Karolina55
Mama Gabrysia
Cze kochane.
No i jednak zadzwonili, ze nie ide do pracy:-(. Podobno jest jakies skarzenie czekolady czy cos w tym rodzaju i odwolali wszystkie weekendowe zmiany
. Wiec siedze w domu. U Gabrysia troszke lepiej, juz poprosilam mame zeby przyslala mi cos od goraczki w czopkach. A poki co sama dzis sprobuje cos dostac w Bootsie.
Yowka- ja w przeciwienstwie do dziewczyn
popieram to , ze bedziesz miec oddzielny pokoik dla malego. Moj Gabrys prawie od samego poczatku spi sam w swoim pokoiku, zaraz obok mojej sypialni
. Swierzo upieczone mamy maja tak wyczulony sluch, ze uslysza byle szmer, a poza tym mozesz przeciez zaopatrzyc sie w elektroniczna nianke i dokladnie slyszec co u Twego maluszka sie dzieje;-). U mnie bylo tak, ze przez pierwsze 3 tygodnie Gabrys spal u mnie w sypialni, ze mna w lozku. Wiadomo w tych pierwszych tygodniach chce sie miec maluszka bardzo blisko by moc go lepiej poznac, jego temperament i potrzeby. Poza tym ma sie wieksza pewnosc ze wsio jest ok
. Jak Gabrys skonczyl 3 tygodnie przenioslam go juz do swojego pokoiku, by sie do niego przyzwyczajal i do swego lozeczka rowniez
. Co prawda ganialam do niego w nocy czesto
:ninja:, ale z tygodnia na tydzien coraz mniej. A teraz to juz nie mam zadnego problemu, klade wieczorem do lozeczka, gasze swiatlo i wychodze. Gabrys sam ladnie zasypia i spi do rana
. A my z mezem mamy sypialnie tylko dla siebie
, co uwazam, ze jest najzdrowsze i dla zwiazku i dla dziecka. No chyba, ze ktos nie moze inaczej tak jak Niunka.
Co do pampersow to dla mnie sa rzeczywiscie najlepsze, z tanszych pieluszek calkiem niezle sa pieluszki Asdy i Tesco. Polecam. Ale pampki czy huggiesy wcale nie musza Cie kosztowac drogo. Wystarczy, ze zalogujesz sie na tych stronach:
1) Register with Pampers.com and learn more about your baby
2)http://www.huggiesclub.com/uk//active-baby/secure/join-huggies-club/
Bedziesz co jakis czas dostawac poczta kupony na pieluszki, wtedy ich cena bedzie podobna do tych tanszych
.
Co do kosmetykow to u nas Jonson's baby sie nie sprawdzily
( moze za wyjatkiem szamponu do wlosow), wiec nie polecam. Jak dla mnie to na te pierwsze tygodnie najlepsze byly kosmetyki Oilatum, tyle, ze te sa troche drogie
. Niepotrzeba Ci tego wiele, wystarczy jakis plyn do kapieli i balsamik po niej, choc po plynie Oilatum dla niemowlat balsam wcale nie jest potrzebny, bo skora jest juz dobrze nawilzona
.
Sudokrem jest super. Jak Gabrys byl malutki to uzywalam go przy kazdej zmianie pieluszki. Pozniej coraz mniej zastepujac tanszymi kremami do pupy i zasypka. Teraz uzywam sudokremu lub jego podrobek tzw medicated cream (duzo tanszy, choc rownie skuteczny) tylko na noc i jest ok
.
Jak bedziesz miec jeszcze jakies pytanka to chetnie cos podpowiem. Poza tym zaraz Buziaczek i Niunka urodza i tez beda sie dzielic swoimi doswiadczeniami.
Pozdrawiam i caluje Was wszystkie.
Buzka
No i jednak zadzwonili, ze nie ide do pracy:-(. Podobno jest jakies skarzenie czekolady czy cos w tym rodzaju i odwolali wszystkie weekendowe zmiany

Yowka- ja w przeciwienstwie do dziewczyn

Co do pampersow to dla mnie sa rzeczywiscie najlepsze, z tanszych pieluszek calkiem niezle sa pieluszki Asdy i Tesco. Polecam. Ale pampki czy huggiesy wcale nie musza Cie kosztowac drogo. Wystarczy, ze zalogujesz sie na tych stronach:
1) Register with Pampers.com and learn more about your baby
2)http://www.huggiesclub.com/uk//active-baby/secure/join-huggies-club/
Bedziesz co jakis czas dostawac poczta kupony na pieluszki, wtedy ich cena bedzie podobna do tych tanszych

Co do kosmetykow to u nas Jonson's baby sie nie sprawdzily

Sudokrem jest super. Jak Gabrys byl malutki to uzywalam go przy kazdej zmianie pieluszki. Pozniej coraz mniej zastepujac tanszymi kremami do pupy i zasypka. Teraz uzywam sudokremu lub jego podrobek tzw medicated cream (duzo tanszy, choc rownie skuteczny) tylko na noc i jest ok

Jak bedziesz miec jeszcze jakies pytanka to chetnie cos podpowiem. Poza tym zaraz Buziaczek i Niunka urodza i tez beda sie dzielic swoimi doswiadczeniami.
Pozdrawiam i caluje Was wszystkie.
Buzka