hej
bylam przedwczoraj podglądać maluszka

rośnie mi pociecha.
dziewczyny macie masze te siatki centylowe dla płodu według fr? bo ja znaleźć nie mogę.
tzn znalazłam po polsku ale dla fr nie mogę odnaleźć.
a ja dziś pierwszy raz robię sernik z sera tutejszego. bo jakoś sie bałam

wiec zapraszam.
mam jeszcze jedno pytanie.... czy morfologie i mocz macie robione co miesiac?? a glukoze mialyscie??
chodzi ci o krzywa cukrowa nie? bo teraz powinnaś mieć robiona. to jest badanie obowiązkowe w ciąży. w jednej i drugiej miałam robione. idziesz do lab pobierają ci krew nad czo a późnej dają do wypicia glukozę i siedzisz godzinę albo dwie w zależności ile tej glukozy będziesz miała na skierowaniu i później znów ci krew pobierają. musisz te badanie zrobić by wykluczyć cukrzyce ciążowa.
mi mocz pobierają na comiesięcznej wizycie u ginki. a skierowanie na krew tez teraz mam.
ubranka śliczne. super ze zakupy ci sie udały.
dziewczyny co moge dac dla malej na oslone zoladka przy tym antybiotyku, bo mówi ze ja brzuch boli ?
probiotyk. ale ja nie wiem czy tu w fr coś kupisz. ale kiedyś pisałam już dla
mona ze jeśli nie masz probiotyku to podawaj jej co dzień actimel. jogurty jakie kolwiek. nie serki danonki tylko jogurty. by jadła sporo żywych kultur bakterii. kapustę kiszona ogórki kiszone jak znajdziesz w pl sklepie to jej kup jak lubi.
mona nie wiem gdzie kupisz. chodź w kiabi widziała
Manteaux, vestes B