reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

pewnie ze wstaw,pochwal sie:tak: a moze i ja sie pozniej skusze i cos zamowie:-D ja na razie jestem na poszukiwaniu zaproszen na pierwsze urodziny! Gdzie w Fr takich szukac??????? i kombinezonu na zime dla Nadii na wyjazd do pl.??? w sklepach sa ale nie na pl zime:baffled:

reklama
sorki, ale ja nie mam zielonego pojecia:/ jeszcze mi takie rzeczy nie byly potrzebne.. masz moze sklep toutcomptefait kolo siebie?? swietne rzeczy na zime maja.. zawsze siostrzencowi kurtki tam kupowalam:)
img0424u.jpg

img0423kk.jpg

img0422oi.jpg

img0421ne.jpg

img0420tp.jpg

img0419qf.jpg

img0418p.jpg

img0417fo.jpg

img0416us.jpg

img0415be.jpg
jest tego troszke :p

hej
bylam przedwczoraj podglądać maluszka :)
rośnie mi pociecha.

dziewczyny macie masze te siatki centylowe dla płodu według fr? bo ja znaleźć nie mogę.
tzn znalazłam po polsku ale dla fr nie mogę odnaleźć.
a ja dziś pierwszy raz robię sernik z sera tutejszego. bo jakoś sie bałam :tak:
wiec zapraszam.
mam jeszcze jedno pytanie.... czy morfologie i mocz macie robione co miesiac?? a glukoze mialyscie??
chodzi ci o krzywa cukrowa nie? bo teraz powinnaś mieć robiona. to jest badanie obowiązkowe w ciąży. w jednej i drugiej miałam robione. idziesz do lab pobierają ci krew nad czo a późnej dają do wypicia glukozę i siedzisz godzinę albo dwie w zależności ile tej glukozy będziesz miała na skierowaniu i później znów ci krew pobierają. musisz te badanie zrobić by wykluczyć cukrzyce ciążowa.
mi mocz pobierają na comiesięcznej wizycie u ginki. a skierowanie na krew tez teraz mam.

ubranka śliczne. super ze zakupy ci sie udały.
dziewczyny co moge dac dla malej na oslone zoladka przy tym antybiotyku, bo mówi ze ja brzuch boli ?
probiotyk. ale ja nie wiem czy tu w fr coś kupisz. ale kiedyś pisałam już dla mona ze jeśli nie masz probiotyku to podawaj jej co dzień actimel. jogurty jakie kolwiek. nie serki danonki tylko jogurty. by jadła sporo żywych kultur bakterii. kapustę kiszona ogórki kiszone jak znajdziesz w pl sklepie to jej kup jak lubi.

mona nie wiem gdzie kupisz. chodź w kiabi widziała Manteaux, vestes B

ja miałam juz chyba z 3 razy robiona morfologie. ale jeśli chodzi o krzywa cukrowa to tez powinnaś mieć zaraz zrobiona. bo to sie robi do 28 tc.
a kiedy teraz masz wizytę? nie masz żadnego skierowania na razie na te badanie?

magdabb: super ciuszki :))))))))))))))) jak dla mnie to wklejaj smialo, ja jestem zakupoholiczka, to zawsze chetnie popatrze :))))))
bedziesz miala morfologie robiona z achwile ja osttanio mialam cos ok. 28-29tc
a zreszta mozesz poprsic obojetnie kiedy i robic co miesiac nawet :)

antylopka : 6h ciagiem to ja tez bym chiala, zdarza mi sie raz na ruski rok, zazwyczaj mam 6-7 ale z przerwa na wc ;)

mona : profesjonalne zimowe kominezony znajdziesz w decathlonie, to nie sa takie typowe kombi bébé jak np. z vertbaudet natalys itp tylko normalne kominezowny NA SNIEG!!! wiec jak najbardziej na poslka zime, ja kupuje zawsze tam i ceny maja bardzo przystepne!!!! w zeszlym roku spodnie kombi ogrodniczkowe 25 euro i kurtka w komplecie na snieg 30
dla dziewczynek maja wiekszy wybor :)

Combinaisons - Les hauts - Bébé - Decathlon

zaproszenia na urodziny : toys'r'us ina 99% w La Grande recré :)

Ostatnia edycja:
Marys dzieki, dzis kupilam takie wlasnie cos , na flore bakteryjna, raz dziennie sie daje, nie tylko przy antybiotyku ale rowniez jesienia , zima kiedy organizm oslabiony , w opakowaniu jest na miesiac saszetek i co najwazniejsze moja wypila to jednym duszkiem :-) to dobrze ze jej smakuje ! wczoraj zrobilam syrop z cebuli rowniez ;) i powiem Wam ze spi i nie kaszle :szok::szok:

Magda ciuszki piekne ..takie malutkie!!! ;-):tak::-)

a co do ubran na zime to nie wiem czy decathlon ma dla takich bobasow ale ja dla mojej od 2 roku zycia na zime zawsze tam !!! kombinezon na snieg , ktory nawet polskiej zimy sie nie boi!! kurtki, bluzy! butow nigdy tam nie kupowalam ale moze w tym roku zobaczymy ! takze polecam bardzo ....bo na tych kurtkach innych to ja sie tak zawiodlam , bo jednym praniu gow..o z tego zostaje!! i widzialam tez taka fajne kurtke dla siebie troche droga ale bardzo mi sie podobala , zaluje ze nie kupilam jak byly przeceny bo tez byla ...no ale co tam!! :-D
dzis nedznie dzien mi sie zaczal i tak sie rowniez konczy ! ide spac z okropnym bolem glowy!!
pozdrawiam !

reklama
Do góry