reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

u nas mega zawirowanie... meza od lata chca przeniesc do zurichu na 2-3 lata... i teraz kazali dac odp do jutra!!! i co ja mam niby zalatwic wywiedziec sie w kilkanascie godzin???
nawet do szkoly francuskiej tam dzis nie zadzownie bo cholera jest sroda i zamkniete !!!!!!!!!!
normalnie mnie dzis cos trafi.................................. jak ja nienawidz etakich zawirowan
w 2010 juz tak do londynu jechalismy na szybko na 3 m-ce...a teraz to potzreba czasu, oragnizacji skoro na kilka lat...
normalnie mi rece dzis opadaja ...

magda : ja mam materacyk z ikea i jest Ok :)
a z apteki to co bedziesz brac ????
jak kosmetyki dla dziecka to polecam sieci aptek duze, wychodiz duzo taniej np. beirzesz^podwojne opakowania chusteczek i zeli do mycia ciala mustela, mleczka toaletowego itp i wychodzi duzo taniej !!! nawet wiecej niz 50% czasem !!!!!!!!

reklama
josephine woow :szok: no tak w jeden dzień pół świat postawić na nogi to super. ale może jedzcie. puki dzieci małe to możesz przecież, a i sama pisałaś tyle razy ze masz myśl o emigracji to może ci waśnie ktoś coś podpowiada :tak: trzymam kciuki by było jak najlepiej dla was.
i sie nie stresuj bo mała josephinke ;-) jeszcze popędzisz do wyjścia.

magda tako to dobre wózki, no ale ja znam tylko ciężkie modele.

my po krótkim spacerku bo zimno dziś. a Marcel nie chce nosić nowej kurtki. chce koniecznie stara zakładać i już. i co ja mam z tym dziecię zrobić. no nic niech se na razie puki mrozów porządnych nie am chodzi w starej.

magda a jaki krem na zimę kupujesz?
a ty josephine jaki masz na zimę dla takiego malucha. bo Marcelkowi to tam co kolwiek tłustego może być, ale dla maluszka co?
ja myślałam chyba o zwykłej maści z witamina A. ale dostane coś takiego tu? czy kazać kupić w pl i dołączyć do świątecznej paczki :)

Ostatnia edycja:
Witam sie:)))

Josephine ty kurcze juz na koncowce...jeju ale to zlecialo, zreszta moja maya ma juz 7 miesiacy a przeciez co dopiero w ciazy bylam....
i widze ze tu duzo przyszlych mamus:) jest komu kibicowac
ale fajnie zakupy ciazowe sa najlepszeeee pamietam jak kupowalam wszystko dla mojej mayeczki, a teraz zaczynam sprzedawac...bo mi cora wyrasta, zamierzam zakupic inny wozek bo ten co mam to mi sie znudzil:) moze jest jakas chetna?

poza tym u nas ok
maya rosnie i ma dwa zabki narazie i ida nastepne
kapi starszy braciszek kocha siostre ale czasami jej dokucza
ogolnie ok jak dobrze pojdzie to maya pojdzie do zlobka od stycznia a ja do pracy :) wreszcie bo mnie cos juz w domu trafia!
aaaa zapomnialam sie pochwalic ze rozwalilam drzwi w samochodzie jak wyjezdzalamto zachaczylam o ciezarowke poprostu zle wykrecilam....masakra
no w koncu mlody kierowca jestem!

hejka

marys : to mowisz ze bedzie cora ?????????? ;) poczekamy jesczze kilka tygodni i zobaczymy :)
robimy zaklady???? :) hhahahaha

co do wyjazdu to my myslelismy o szwajcarii i to nie tak ze z dnia na dzien... od wakacji jets o tym mowa, ale ostatnio ( jakies 10 dni moze) wkoncu zaproponowlai konkretne warunki, ktore nam nie odpowiadaly, wie cposzlo z miejsca "NIE"
no i wczoraj powrocili i sa zgodni co do naszych warunkow ( oprocz jednego ktory mi ciazy no ale niby wszystkiego miec nie mozna...) wiec w sumie powinnismy logicznie sie zgodzic, ale sie wahamy... spiesyz im sie, chca odp do jutra bo 2 osoby w zurichu im odeszly i biuro kuleje... nie spodziewali sie doejscia 2 osoby ktorz po prostu zdymisjonowala i dlatego tak niepsodziewanie sie zgodzili na nasze warunki i powrocili z oferta... i ultimatum czasowym co do odp... :eek::confused2:

parisienne : No leci czas ze szok... wierzyc sie nie chce jak patrze na zdjecia mai ze juz taka duza...
wspolczuje akcji z autem, no ale tak jak piszesz - mlody kierowca jestes i w takim razie sie to wybacza ;)
ja sie na wozek nie pisze, nie lubie kupowac wybierac wozkow i innych sprzetow ...wiec nie mysle o zmianie... mam zwykly chicco po synku i te pierwsze 3-4 m-ce w nim opykam a pozniej do spacerowki maclarena poldusiowej

magda, marys : ja dla maluszka mam krem uriage + mustele, z poldkiem uzywalam musteli i bylo ok, zero uczulen itp
tzeba probowac i znalezc najlepszy... za to jak mial ok. 18 m-cy dostal suchej skory i to tak ze nawet po kremie sie drapal i znowu testowalam kilka roznych i teraz synka smaruje balsamem a-derma a cholerstow kosztuje ponad 16 euro .... no ale co zrobic

dla bejbika mam do twazry mustele i uriage, a do ciala kupilam Uriage duzy format (po raz pierwszy, bede testowac, zobaczymy)... jest jeszcze avene pediatril bardzo delikatny, lub a derma coocon

magda kupować nowy. 74 to ci sie dziec utopi w tym. kup nowy na 62 cm, albo na 56 jeśli mala nie wielka jest. coccodrillo ma tez to do siebie ze rozmiarówke u niech jest zaniżona tzn. pisze 74cm a tak naprawdę jest to 80. wiec śmiem twierdzić ze kombinezon może być dobry w następna jesień. może zimę nie ale jesień pewnie tak.
josephine i jaka decyzja? spałaś przez ten stres? a ty jakoś niedługo masz wizytę u lekarza nie?

ja dziś sie wybieram do anestezjologa. ale dalej nie wiem czy aj chcę te znieczulenie. oj oj. weź tu babie dogódź. nie chem by bolało, ale znieczulenia tez nie chem :)
a wieczorem jadę oglądać fotelik i może kupimy. bo na ebeyu wypatrzyłam. bo ten co miałam dla Marcelka to byl Graco i byłam strasznie niezadowolona z niego i sprzedałam wraz z wózkiem z którego tez byłam niezadowolona :). no a teraz trza kupić coś do wożenia Danielka.

hej

magda te zmi sie wydaje ze na poczatek mniejszy kombinezon, moze wlasnie na 62cm, 56 jak ci sie dzicia urodzi 53-54 com plus kilka warstw ubranek moze byc ciasnawy z kolei... ja bym brala 62cm, tak optymalnie mi sie wydaje...

marys : ja mam wizyte 25.11 :) ale czas na podjecie decyzji co do CC do 1-2.12 bo na wizycie musze zadac jeszcz epare waznych pytan no i potem to przemyslec a nie rach ciach ciach :)
lekarz oceni szyjke i zobaczymy czy wg niego mam jeszcze sporo czasu, czy trzeba sie spieszyc z decyzja :)
aha co do anastezjologa : ja bym zgodzila sie na znieczulenie. to ze na wizycie powiesz TAK, nie znaczy ze MUSISZ JE WZIAC
a na wszelki wypadek lepiej miec wszystkie dane i zgode w kartotce ciazowej i w danych szpitala a nie pozniej robic wywiad i w bolach poidpisywac papierki...
ja bym przezornie powiedziala ze biore, a w czasie akcji P zobaczysz jak bedzie, w kazdym razie jak wyrazilas zgode, to pozniej pojdzie expresowo, zawolaja anastezjologa i bez zadnych papierow w 5min ci znieczulenie zalatwi :)

zaprowadzilam mlodego teraz pokrece sie po domu do 10 a pozniej robie wymarsz do optyka, po nowe okularki :)))))
i skusilam sie na trojpak body petit bateau :) w niebieskich i bialych odcieniach ;))))
ale wzielam na 12 m-cy bo juz dosc kupowania na 0-6 i 9... nie wynosi mi tego babel a co do 3go bejbika to juz nie jestem taka pewna ze bede chciala jak bylam przed ta ciaza ;)))

milego dnia!

reklama
a marys : co do decyzji i Swiss ...
wczoraj siedzielismy na kompie do 22 i robilismy dokladny baaaaaaaardzo dokladny kosztorys... wliczylam sobie juz zlobek na przyszlosc do drugiego ( a to kosztuje ponad 2000 tam...) choc nie jestem pewna ze dam ale na wrazie co, nianie do przedszkolaka po szkole choc 2 razy w tyg i inne *******y :) tak ze ich propozycja pokryla nam roznice w podstawowych kosztach zycia ( bo tam jets jednak od 30 do 45% drozej... a niektore rzeczy jeszcze wiecej...)
no i oprocz tego zobaczymy co propnuja jako zysk na reke... czyli tak "do odlozenia"
wiemy jaka kwote mniej wiecej na miesiac bysmy chcieli oszczedzic przez te 3 lata kontraktu.
Takze teraz decyzja nalezy do nich.
w zaleznosci ile dadza "oszczednosci nna czysto z pensji" , maz odpowie tak lub nie :)
skomplikowane to, no i mam nadzieje ze sie nie haknelismy w obliczeniach hihihihiihihihihihihihhi

Do góry