reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
hejjj
a to w monoprix sa jakies przeceny juz???
tez pojde:)

no glupia historia z tym samochodem josephine ale jak widac slaby kierowca jestem:/ mam tyko nadizeje ze z czasem bede lepiej jezdzic

josephine pokaz zdjecie brzuszka;)))))

w ogole szukam jakiegos ubrnka do chrztu tylko nie wiem co, bo te komplety polskie do chrztu mi sie w ogole nie podobaja:/ narazie kupilam malej buciki takie misiowe rozowe i plaszczyk tez misiowy jasny roz, jeszcze jakas czapa i kiecka i bedzie git.....

jakies pomysly na obiad ?

widze ze tu jedna z was nie wie czy brac znieczulenie...ja tez w sumie sie balam/nie chcialam ale wzielam i dobrze zrobilam bo nic a nic nie bolalo i porod szybki( to chyba prawda ze przy drugim porodzie idzie szybcie)

chamstwo : codziennie praktycznie ide do monorpix po szkole zeby na raz nie dzwigac duzo zakupow i co? w moim przecen nie ma!!!! przejde sie jeszcze jutro... Nie pogardzilabym kilkoma ciuskzami lub bialym spiworkiem dla bejbika z a-50% ........

poszlam po okulary :) juz zamowione, beda za jakis tydzien :)

parisienne : zobaczysz ze sie wprawisz z jazda :) brzuszek wkleje jak znajde kabelek bo u mnie wiecznie z tym problem :) a co do ubranka to nie pomoge... ja mialam z polski, ale chlopiece sa bardzo proste, zwykle i wlasnie takie lubie, mialam bialy plaszczyl cieply i proste biale spodenki z lamowka biala na samym dole taka bardziej swiecaca i tyle...
dla dziewczynek czetso sa bardzo wysmysle, falbianaste sprawy...
jak bede miec core to zapewne wpakuje w zwykly bialy sweterek i biale spodnie normalne, bo falbanek w nadmiarze i kokardek nie znosze :)

u nas obiad ze pozal sie boze... nie mam energii wiec ryz i picard kroluje ;) boulettes de viande hyhy

dziwne z tym monoprix u ciebie.... u mnie w obu sa przeceny od wczoraj! a kombinezonikow nie widzialam bialych:/ byly rozowe, niebieskie, srebrne i zielone z tego co widzialam! a poza tym mozesz sobie na stronce monprix sprawdzic przeceny!
ja bylam dzisiaj w vertbaudet za komplecikiem ( czapka, szalik i rekawiczki) i jak na zlosc juz nic nie bylo na maluchy:/ a upatrzylam sobie na stronce i cena tez super 14e....

Ostatnia edycja:
chej
jestem niewyspana. Marcel o 5:30 sie obudził coś marudził przez godzinę.
ja bylam dzisiaj w vertbaudet za komplecikiem ( czapka, szalik i rekawiczki) i jak na zlosc juz nic nie bylo na maluchy:/
dla takiego małego to tylko czapka ci potrzebna. rękawiczki nie. nie masz w kombinezon na rękawkach takich specjalnych zakładek? a szalika to nie będziesz miała na co zawinąć. bo takie maluchy prawie szyjki nie maja :) tzn tak główkę trzymają ze będzie jej niewygodnie jak cokolwiek tam na szyje omotasz. naprawdę kombinezon i czapka wystarcza. i to najpierw sie zakłada jakaś typowo bawełniana blisko główki a później a to dopiero cieplejsza.

Parisienne to aj sie waham nad tym znieczuleniem. bo sie boje samego wkuwania i później efektów ubocznych. sam bol porodowy jakoś mnie nie przeraza. boje sie bardziej tego ze będę pewnie musiała isc sama ( bez męża) a ja po francusku niewiele jarze tylko po angielsku a tu personel nie zawsze po angielsku gada i muszę być jakas kumata na tyle by sie z nimi dogadać. i jesli mam to mi nie przyćmić umysłu to bym wzięła, ale jeśli tylko dla bólu to wole bez.
a wczoraj an wizycie pani anestezjolog stwierdziła ze mi znieczulenie nie potrzebne . ale czemu pojęcia nie mam. mąż sie śmieje ze zobaczyła ze tu baba jak dąb przyszła z krzepa i dlatego.

kupiliśmy wczoraj ten fotelik samochodowy. muszę uprać tapicerkę trochę podczyścić i będzie ok.

hej

marys : super ze macie juz fotelik :)
a z tym znieczuleniem to tez nie kumam czemu niby masz nie potrzebowac !!! :)

magdabb : wlasnie wrocilam z monorpix :)
sa przeczeny ale ale ... NIE W REJONIE noworodek i wszystko co biale !!! cha-mstwo !!!
kombinezony tez u nas na -50% ale ja nie szukalam kombinezonyu tylko spiworka calego bialego 50cm i pizmaki calej bialej na po porodzie na 54cm... i na to przecen nie ma... opanowalam sie zbey nie kupic n-tej welurkowej pizmaki
wiec bejbik nie dostal NIC! za to mama sie obkupila, a co tez mi sie nalezy ;)
wiec sobie sprawilam kape fioletowa, taka jakby narzute plaszczowa, 2 koszulki takie z dzianinki, 2 swetry 2 pary legginsow i synkowi swteerek :) wszystko na -50% :)))))))))))))))

ledwo wrocilam do domu i za 30min musze zasuwac po synka do przedszkola... a nogi mi z tylka wypadaja :)

reklama
Do góry