reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z FRANCJI!

Marys16
W Pl te 5w1 tez nazywaja sie INFANRIX-IPV +Hib
I one w Polsce kosztuja 105zl za jedna dawke. A te 6w1 tez sa ale one juz kosztuja 175zl!
Róznica spora i dlatego zdecydowalismy sie na te 5w1.Tylko tu jest takie zastrzezenie ze jak sie juz zacznie szczepic tymo skojarzonymi 5w1 to nie mozna wrocic do tych zwyklych nieskojarzonych.

reklama
a tu jest ta Hexa. ja i w pl a hexa Marcelka szczepiłam.
Marzenka masz racje ze szczepionki drogie w pl. ja za ostatnia dawkę w aptece to cos ponad 200zl płaciłam. do tego pneumokoki za 250zł. masakra.
a tu widzisz w ubezpieczeniu wszystko jest.

a ze smokiem najlepiej. by sie nie łyknął zimnego powietrza maluszek. ale te zimne powietrze to tak naprawdę jak jest minus. tak to niby nie powinno zaszkodzić.

Madzia przyjdzie czas i na ciebie. no nie ma wyjścia wyjść kiedyś musi :)
a serio to jak dziś maż nie pracuje to zbieraj sie na długi spacer. zjedz coś co ci pomoże na wypróżnienie ( ponoć to pomaga i na przyspieszenie porodu) i daj sie mężulkowi poprzytulać porządnie :)))
bo jak nie pomoże to juz nie zaszkodzi. rób po prostu wszystko na co masz ochotę. i nie leżeć :)) teraz wskazane jest juz tylko chodzenie bieganie skakanie :)

a ja dzis posprzątałam juz wszystko co mogłam posprzątać ugotowałam poprałam i dopiero pije kawe w spokoju.
ale juz czas drzemki Marcelka miną wiec lecę go budzić.

marys : dzieki ! ja wlasnie sie boje tak dlugo bo raz na 2 razy moj wypluwa smoczka...a wilgotne powietrze gorsze niz mroz... i dlatego max. po godiznie, 1h15 wracam!a my dzis bylismy na sczzepieniach 2 i w poniedzialek podjede na szybko na rotawirusa bo pediatra nie miala juz ampulek u siebie dzid
wezmie mi go bez kolejki miedzy 1 a 2 pacjentem wiec chwile zajmie to

co u was ??? jak mija weekend ja dzis w biegu
drzwi otwarte w przedszkolu, bylam z L.
pediatra spozu=ywcze zakuoy no i soldy :) tez dopiero usiadlam i ledow zyje :)

Marys- spacer, przytulanki i sprzatanie nic na nia nie dziala... Pozostaly jeszcze "grozby"hehhe misze odczekac swoje... Uczepila sie prawego zebra i siedzi:/ we wtorek ktg, a juz polozna narobila mi nadziei ze go nie doczekam... Bedzie miala niespodzianke jak sie pojawie:) a u ciebie jak weekend mija?
Josephine- wyskok na soldy udany? Kurcze ja caly czas sie myslalam, ze urodze i jeszcze mi sie uda zalapac na sam koniec na soldy... Teraz to juz czarno widze:p
Kurcze, powiedzcie dziewczyny jak tam wasza waga po ciazy? Ja mam 16 kg na plusie i troche sie obawiam , ze tak latwo nie bedzie ze zrzuceniem tego...
Milego dnia kochane!!
Ps ja nadal mam nadzieje, ze dzisiaj sie zacznie dopoki M jest w domu:p

magd : &&&& zeby sie zaczelo :)
co do wagi to ja akurat nie mam z tym problemu, taka natura. W ciazy przebieram 7,5 i teraz 8 -8,5kg a dzieci rodze 3,500 i 3,200, do tego wody, lozysko to ok. 0,5kg i zostaja mi jakies 3kg ... karmienie, zmeczneie wysysa ze mnie reszte...
w zasadzie to tak z 2 nawte chcialabym zeby mi zostaly bo ja taka cherlawa jestem... najlpeiej zeby zostaly w cyckach :)
hahahhaahahhahahaa
( niestety sie nie ludze, po L; mi nie zostaly...)

a soldy : dokupilam troche ubran dzieciom, sobie bielizne no i butki :) nietstey nie znalazlam zadnychk plaskich kozakow fajnych w moim rozmiarze... te butki to sa na wiosne, z czescia stopy odkryta...
dzieciom wzielam kosuzlkio w monorpixie za smiesnze pieniadze, po 3 euro przecenione z 10-13...:-)

jak wam weekend mija ? moj maz pojechal wymienic kurtke bo sobie cholerka z amla kupil, wzial bez mierzenia bo mu sie spieszylo!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
u nas dzis leniwie, wstalam przed 10 :)

reklama
no maz wlasnie wrocil, wymienil kurtke./.. mial wymienic rozmiar a wymienil model... na 3 razy drozszy !!! :szok::eek:
faceci ... a mowia ze to kobiety lubia wydawac wiecej niz trzeba...

Do góry