reklama

Mamy z FRANCJI!

polozylam mala o 9 i sama zasnelam , wlasnie sie obudzilam! padam z nog! dzis wyszlysmy troche na rynek po jakies owoce! chcialam zeby troche sie przewietrzyla , bo ladnie dzis u nas bylo! ale mala jeszcze sily nie ma wiec zaraz do domu biegiem bo chce tylko zebym ja ja nosila a ja nie dam rady! a nieche zeby plakala w wozku bo juz sie naplakala w te dni malutka!
smiac mi sie chce z niej! za kazdym razem jak idziemy na rynek to ona idzie sobie miedzy straganami i wezmie a to maline a to truskawke ! i je! ale jak jej kupie to nie smakuje! albo pani cos jej da! takze na podwieczorek to tylko na rynek ;)
jak zacznie mi jesc to wyjdziemy moze do parku , ale to za klika dni bo taka slaba jest jeszcze! ja tez juz wariuje w domu.
milego wieczoru! pozdrawiam.

reklama
akwarelka - informatyków już jest jak nasr...ne, bo nawet na ronliczych uczelniach można to studiowac, nie mówiąc o tysiącach prywatnych. A rynek pracy weryfikuje i praktycznie dobrze zarabiają i mają ciekawą prace tylko po info na politechnice.
Moja mama jest kierownikiem informatyki w międzynarodowej firmie i jak szukała ludzi, to po wybraniu na podstawie cv robiła test na kompie - z 30 osób tylko 4 po politechnice zrobiły co chciała, a ona jeszcze uważała, że dała prosty problem do rozwiązania.
zoe - dobrze, że z małą lepiej i że dała radę pomimo wielkiego zainteresowania lekarzy....

powiedzcie mi, gdzie moge kupić wielką pake pampersów? czy tutaj nie ma JumboPack?
My w planach mamy spacerek w południe, a potem, to ja bym sie chętnie drzemnęła, bo się obudziłam o 4.30 i nie mogłam spać do 7 rano!! porażka;-/

hej wszystkim :)

zoe : ciesze sie, ze juz lepiej z corcia, powolutku dojdzie do siebie i wroci jej energia :)

akwarelka : ja nie wiedzialam, ze u nas jets taki wyscig, dorosle zycie zaczelam we francji i nie znam realiow z poszukiwaniem ptracy w polsce, ani jakie problemy/kryteria maja moi rowiesnicy jak szukaja przedszkola dla ich dzieci... bazuje sie na moim i znajomych doswiadczeniu, ale moz eto sie przez kilkanascie lat zmienilo... pewnie tak...
w kazdym razie tyle pamieciowki co tutaj OBECNIE ( nie tylko w szkolnych czasach meza) maja dzieci w szkole, to ja w polsce w 2 roznych szkolah nie widzialam... a kolorowanie tutaj podstawowy stres to nie wyjechac za linie... mzeowi koledze zdazylo sie ze pani w szkole ocenila 3 latka bo wyjechal b. duzo za kolorowanke... dala mu 2/10... czaicie??? facet poszedl i zrobil burde ze skrzywi psychicznie jak juz anwet zabawa i kolorowanie jest oceniane!!!! a ja jak slysz etakie akje w przedszkolach, to az mi sie ochota zbietac zeby w przyszlosci kazac synkowi kolorowac wszystko to o poza obrazkiem, a nie obrazek...

jesli chodzi o matme/informatyke... na pewno w polsce lepsza praca, wyzsza pensja, wiecej do wyboru po scislych kierunkach... ale francja jest krajem najbardziej kladacym nacisk na matematyke ( maja tu najwiecej, na wyscigi/przemian z USA nagrod nobla z matmy
i to nie jest tak, ze zrobisz humanistyczny kierunek i bedziesz mial mniej platna prace... na pewno... ja jestem nulle z matmy tu zrobilam studia jezykowe -kokosow miec nie ebde. ale co mnie ratuje, to z eprzyjechalam po maturze i zorbilam tylko studia! a gdybym byla tu w liceum moze do dzis nie zdalkabym matury, taka slaba bylam z matmy i fizy!!!! i co? nic bym nie zdzialala, mimo z emoze jestem b. dobra z jezykow, historii, nauk socjalnych itp
problem w tym, ze tutaj matma moze przekreslic przyszlosc!!!!! to jets dla mnie skandal !!!

a we francji mam przyjaciela oinformatyka, ktory wlasnie zaczyna 1 rok pracy i ma rokowania rynku z eprzez najblizsze 20-25 dla informatykow nie braknie pracy :)
jak skonczyl studia zlapal w 3 dni staz i nawet go nie skonczyl (polroczny), po 2 czy 3 m-cach zaproponowali mu staly etat... za 4000 brutto... :) takze, juz wiecie te majace synkow czego trzeba poilnowac, odklada na dobre komputerki i gry komputerowe i modlic sie o zdolnosci z matmy :)

aha jeszcze zapomnialam : po niekotrych studiach human; w polsc ejets DUZO lepiej. np. od niewielu lat mowi sie w innych obcych jezykach niz rosyjski czy niemieki. potrzeba tlumaczy. kolezanka po tych studiach co ja wrocila do poslki i w mig znalazla dobrze platna prace jako tluumacz w firmie fr; startujacej na rynku polskim!!! ma mega duzo zlecen, jezdzi po calej polsce, co chwile w paryzu. zarabia ok. 3000 a tu by jej nikt 3000 euro nie zaporponowal z ataka prace!!! moze by z 1500-1700 dostala to juz bylo by super :)

Ostatnia edycja:
antylopka : jumbopaki sa, ale chyba tylko w duzych supermarketach, jakie s aczesto poza miastem... moze przejdedz sie do auchan na la defense, mas ztylko 1 stacja tramlwajem, zajmlie ci to 10mn
w galeriach 4 temps jest duzy auchan, tylko moze zadzown czy maja twoj rozmiar i julmboapcki

antylopka : jumbopaki sa, ale chyba tylko w duzych supermarketach, jakie s aczesto poza miastem... moze przejdedz sie do auchan na la defense, mas ztylko 1 stacja tramlwajem, zajmlie ci to 10mn
w galeriach 4 temps jest duzy auchan, tylko moze zadzown czy maja twoj rozmiar i julmboapcki
patrzyłam wczoraj w necie na auchan z la defense ale teraz nie ma tych wielkich paczek newborn 2. Bede sledzic i polowac:)
ja mam spod domu 144, nawet na tramwaj nie muszę człapać:)

reklama
dziewczyny ja juz sie wczoraj cieszylam ze lepiej!! a w nocy miala 38st. i dzis biegunka!!! ona taka slaba ze no nie wiem juz co robic! bylam w aptece dali taklie witaminy na apetyt bo ona od poniedzialku nie je!!!!! pediatra ma juz wolne!! i dopiero za tydzien bedzie! co robic ? poczekam do wieczora czy dalej bedzie biegunkowac to zadzwonie na pogotowie moze cos doradza! no szkoda mi dziecka!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry