reklama

Mamy z FRANCJI!

he jLasencje! wreszcie mamy mieszkanie!!!!! dzis podpisalismy umowe, w srode klucze i miesiac maks na wypad z tego grajdolka co mieszkamy:))))))))) jutro za to usg bioderek malutkiej:)

reklama
zoe - ja dziś w przedszkolu usłyszałam od pani, że Wiki zaczyna mówić bez obcego akcentu:) Pani mówiła, że dziś sliczne bonjour usłyszała i zaczęła się przysłuchaiwac i wyłapywała słowa idealnie francuskie:) na jaka ja byłam dumna, choć to nie moja zasługa akurat, hehe
josephine - moja tez się czuła samotna i chciała na placach się spotykac z tymi sami dziećmi, żeby miec takie prawdziwe koleżanki i kolegów. Mi była przykro, że wszystkie jej przyjaźnie zostały po wakacjach w Poznaniu. Teraz już jest ok, bo ma "swoich" z przedszkola.

Witam!!! dzis rano bylismy w garderie. mala od wyjscia z domu plakala, cala droge, w metro i do poki jej nie zostawilam tam; pozniej dwie godzinki bardzo ladnie sie bawila, ale pani mowi ze jest bardzo nie spokojna, nie zajmie sie jedna zabwka dluzej niz dwie minuty. przed wejsciem prawie wymiotowala z placzu, kupke zrobila, oj biedna ona, no alme musi sie przyzwyczaic, i szkoda ze jeszcze miejsca nie ma na wiecej dni! i chcialam wam powiedziec ze sie wkurzylam...mam taka znajoma wloszke , ona wogole mimo dwojki dzieci ma inne podejscie, nie powiem ze dziwne , bo to moze ja jestem jakas dziwna, ale calyczas tylko mi gada...ze .....po1 jak jeszcze nie zapisalam jej do zlobka to mowila ze jestem jakas dziwna,po 2 teraz jak ja zapisalam to mowi ze dlaczego jej nie zostawie na caly dzien, ze dzieci placza i ze nic jej sie tam nie stanie!! ona co nidgy nie pracowala a z wlasnym dzieckiem nie wysiedzi 3 godziny w domu ...ja nie uwazam ze jestem dziwna, mam taka sytuacje a nie inna, nie jest mi latwo , nie znam jezyka, ale nie narzekam daje sobie rade, i najwazniejsze aby dziecko bylo zdrowe reszta mnie nie obchodzi, na zlobki , przedszkola, bedzie miala jeszcze czas owszem czym predzej tym lepiej no ale... nie wydaje mi sie ze moja jest jakas gorsza od tych dzieci co chodza do zlobka codzienne, jest bardzooo zywym dzieckiem, nie boi sie ludzi...ciezko jej sie tylko rozstac z mama , co normalne! czy ja sie myle?
pozdrawiam i milego dnia, my jeszcze popoludniu idziemy na nastepne dwie godzinki, napisze jak nam poszlo ;) pa

zoe olej madrosci kolezanki :)
ty jetses mama i wiesz co anjlepsze dla TWOJEGO dziecka :)
fajnie z emasz ta garderie prywatna, tutaj nietsety nie ma... szok... prywatne sa zlobki, ale i do nich kolejka i dluzsza procedura niz na 2 poldniowki w garderie, no i zlobek sie konczy za 6 m-cy a pozniej maly do szkoly
wiec nie licze ze sie zlapie... ehhh o robic... ja tez nie chce absolutnie calych dni! po co tyle godzin????
i nawet nie caly tydzien, a tylko 2 moze 3... choc przyznam z echlopczyk to troche inna energia i typ zabaw niw dziewuszki
i powoli zaczynam odczuwac zmeczenie i brak energii
i chetnie mialabym 1 popoludnie dla siebie tylko a 1 na spokojnie zalatwiane waznych spraw...

zoe - w moim przekonaniu nie jestes dziwna w podejsciu do zostawiania dziecka pod czyjasc opieka, skoro mozesz mu sama poswiecic czas. fajnie, ze zostaje na troche bez ciebie, bo sie uczy swiata bez mamy i latwiej sie zaaklimatyzuje w przedszkolu.
moja nei chodzila do zlobka, dopiero tutaj do przedszkola. pn, wt, czw i pt od 8.30 do 12.30. od marca bede musiala ja zostawiac tez w srody i na dluzej, bo ja wracam do pracy.
juz teraz mam wyrzuty sumienia, ze Adas bedzie musial isc do zlobka od maja (czyli bedzie mial okolo 5 miesiecy). i tak na ponad miesiac sciagam mame i tesciowa do opieki, ale obie pracuja i na dluzej nie dam rady nikogo tutaj zatrzymac.
musze wrocic na caly etat, taki mam warunek z pracy i tyle. mi jest przykro, bo wiki byla ciagle z kims z nas lub z dziadkami a on nie bedzie mial takiej mozliwosci

co do porodu - to ciagle cisza... po co sie nastawilam po slowach poloznej, ze wszystko gotowe i rodzimy na dniach?? kurak!!

dziulka - a powiedz mi jak to jest z urlopem tatusia? te 11 dni co przysługuje, to jest dla wszystkich, czy trzeba ileś pracowac w danej firmie? wiem, ze trzeba zglosic wniosek na miesiac przed terminem tego urlopu, ale to sie dostanie na pewno, czy szef moze odmówić?

Antylopka jak ja bym chciala zeby moja miala takie godziny w zlobku!!! ;)
po poludniu bylo tak samo po drodze ale potem bardzo ladnie sie bawila, i za tydzien juz do 13 zostanie. A Ty to juz na dniach rodzisz!!! Synkowi chyba sie nie spieszy;) trzymam kciuki!!!
pozdrawiam

reklama
dziulka super!!!! fajnie sie w pracy zachowali i gratuluje jeszcze raz wiekszego mieszkanka!

antylopek : normalnie jak ma cdi to mu przysluguje... nie znam przypadku w ktrym ktorys z tatusiow nie dostal swojego conge... ale nie znam tez i prawa, wiecnie pomoge. ale mysle ze dostanie!

zoe : jak minelo popoludnie w garderie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry