reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
hejka

marzenka : powodzenia z palcem!!!jak ty faktycznie kurka tyle z PEKNIETYM wytrzymalas....:szok::szok::szok::confused::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

arekasa : bardzo dobry pomysl z tym zapisywaniem, przez asystentke i przez ciebie ! cos tam zawsze uda sie tu nam rozszyfrowac :)

zoe : jak samopoczucie ? jak w szkole ????

Odnosnie Grenoble, no to wlasnie ja slyszlam relacje dotyczace zimna sniegui ale wlasnie i faktu ze lezy w dolku, i wiazaca sie z tym depresyjna czesto nad dolinka wiszaca chmurka ....

anucha : ja tez jetsem typem caly rok czekajacy na jesien, chlodek, a najlepiej zbey jeszcze wrony krakaly jak z czasow gdy bylam mala i wstawalam o zmierzchu/polzmierzchu do szkoly :) i miejsca tez takie wole niz cote d'azur, cieplo, tlok, halas. wole pola i lasy, jeziora, badz morze, ale zimne, odludzie. À le wiem ze wiekszosc ludzi woli jednak kolorowsze i cieplejsze klimaty ;)

chyba udolo mi sie go przekonac , nie musialam sie wysilac bo on tez nie byl przekonany do konca.
Josephine, wszystko ok, w szkole ... dobrze , tyle z eto juz koniec roku i malo ludzi przychodzi , wiec i ja tez serwuje sobie wagary , kurcze dzis na matmie bylam sama!!!!
Nie wiem czy wam opowiadalam , o centre de loisirs, ze jest w innej szkole, szkole przylaczonej do HLM-ow , ja nic nie mam przeciwko , ale nie ma co sie oszukaiwac , ze nie to samo co szkola nasza , wiec babki sobie olewaja, wogole jakbyscie je zobaczyly ..cyrk, tylko dwie sa super!! naprawde kobiety z powolaniem; cala reszta bardziej zajmuje sie tymi dziecmi od nich z HLM niz tymi z innych szkol; w tatmtym roku mialam kilka dyskujsji; w tym roku jeszcze milcze , ale...jezyk swierzbi..a wiec w kwietniu przyszedl list od merostwa ze jakies dziecko mialo wypadek w tym wlasnie centre , ale ze wszystko ok; to byl taki list informacyjny dla wszystkich co chodza tam! to dziecko ze szkoly mojej Z. i wczoraj sie dowiedzialam co sie stalo; a wiec maja stol do pinponga ...dwojka dzieci przy nim majstrowalo, i jednemu glowa sie przytrzasnela w srodku!!!!! podobno masakra byla!!odpowiedzialna babka za cale centre od wrezsnia juz jej nie bedzie, wszystkie dostaly nagane! i co tu sie dziwic jak za kazdym razem przychodza one sobie gadaja siedza, a dzieci robia co chca; ile razy przyszlam musialam sama szukac mojej , bo gdzies tu jest !!!! u nas dopiero od 2014 zniosa srody, w paryzu juz od wrzesnia szkola piec dni w tyg!!!!

o to sobie pogadalam :)
milego dnia!!!!

hejka
zoe : u na sjest dokladnie taki sam CLEM. zaraz za furtka kilka metrow betonu, stol do pingponga ! dzieic same tam graja ( te starsze ale mimo wszystko) , nikt ich nie pilnuje bo niby z abrama sa, na terenie clem. ale jak ja tam id eodebrac malego o 13h30 to dzrwi otwarte tak smao jak rano czy wieczorem, wsystarczy metalowa wajhe podnies ci za klamke ...smae moze z podstawowki nie wqyjda, ale swir wystarczy sie zaprkuje przed wejsciem (parking przed plotem bpiska clemu, 1m od !!!) otworzy dzrwi dzieciaka zlapie, wsadzi do auta i w droge ...30 sekund roboty, nie wiecej... masakra...

dziewczyny wlasnie dlatego nie chcialam juz mieszkac w regionie paryskim .... smutne to wszystko, szalone a najbardziej na tym dzieciaki cierpia a nam czesto rece opadaja....

hej
u nas 15 stopnie ! szalenstwo jak na poczatek lipca! ostatni dzien skzoly dzis, jutro wielkie pakowanie i w niedziele wakacje :)

jak plany na dzis ?

zoe : ja tez nie kumam o jakie skrecanie boli... skurcze lydek ? czy bardziej bol nog, moze zyly, krazenie ? nogi ci puchna ?

reklama
Dzień dobry !

Zoe - jak o skurcze chodzi - to najczęściej są wynikiem niedoboru magnezu, potasu i wapnia. jak występowały tylko w nocy podczas snu to mogą być oznaką odwodnienia organizmu - (w nocy się pocimy to, więc wtedy dawały o sobie znać).

Ogólnie a propos odwodnienia, czasami nawet nie jesteśmy tego świadomi i naprawdę powinno się pić min. 1 l wody średnio zmineralizowanej dziennie - czasami, własnie skurcze łydek, ból głowy, ból stawów może być oznaką odwodnienia - i niekiedy wystarczy wypić sporą szklankę wody i objawy miną.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry