reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Limerick

Gastone-masz jakies wiadomosci?Mam nadzieje ze Jasiek sie trzyma:tak:.U nas tez dzisiaj slonko swieci,ale wiatr wieje strasznie,bylam rano z moim maluszkiem na dluuuuuuuugim spacerku i teraz spi,ale tak czujenie,chyba jeszcze mu malo :-D,

reklama
Gastone-masz jakies wiadomosci?Mam nadzieje ze Jasiek sie trzyma:tak:.U nas tez dzisiaj slonko swieci,ale wiatr wieje strasznie,bylam rano z moim maluszkiem na dluuuuuuuugim spacerku i teraz spi,ale tak czujenie,chyba jeszcze mu malo :-D,

Jest troszke lepiej, ale wciaz jest stan powazny.Saturacja spadla, ale wciaz jest wyzej raz nizej.Jasio wciaz walczy ale kazdy dzien daje mu wieksza szanse.J?a wciaz jestem dobrej mysli, wciaz myle o tym jak pojade we wrzesniu i go zobacze.Wierze w to.
Dziewczyny, co z tym sloncem? Taka pogoda nie sprzyja samopoczuciu.U nas lieje, wieje, raz slonce raz deszcz.Moj maluch chalupe roznosi a paluszkow to chyba z kilogram zjadl z nudow hihi.
Beata nie odzywasz sie mam nadzije ze nie rodzisz? Zamowilas bryke dla malucha?

Ciesze sie ze jest chociasz troszke lepiej,ja tez wierze w to ze mu sie uda i napewno go zobaczysz we wrzesniu:tak:trzymam kciuki:tak:A co do slonca to ja sobie mysle ze w irlandii lato juz minelo:-Dale naprawde az dolujaca jest ta ponura aura:baffled:,miejmy nadzieje ze wkrutce troche slonca nam zaswieci:tak:

Slonecko wychodz!!! Koszmarna pogoda.No niunia12a chyba masz racje apropo lata.To juz chyba koniec.Bylo troche ciepych dni i mam nadzieje ze jeszcze troce ich bedzie.Ale prawdziwe lato juz sie skonczylo (a jeszcze sie nie zaczelo) Ale ja juz sie przyzwyczailam.Szkoda tylko ze ta krotko.Nawet nie dazylam z moim brzdacem na plaze jechac.A ma nowe bucikina plaze, kamizelke i klapa! no coz.Nic nie poradze.
Dziewczyny mam pytanie do was (te ktore maja juz dzieci) Jak byscie nie mialy co zrobic z ciuszkami po maluszkach a chcialybyscie oddac w dobre rece (szybko rosna) to ja chetnie wezme.Ja po moim Maxiu takich malutkich czesc oddalam, mam tylko wieksze a chcialabym cos pozbierac dla Jasia.(Ja jestem dobrej mysl i wierze ze Jasiek zostanie z nami). Zawsze to milo.Sama pamietam jak dostalam trzy ogromne torby ciuchow jaka to radosc byla.Jasio jest malutki i zapewne za dwa,trzy miesiace bedzie taki jak wasze maluszki teraz.W kazdym razie jakby co to sie usmiecham jak wasze pociechy do wrzesnia wyrosna a bedziecie chcialy sie tego pozbyc.
To tyle dziewczyny.Zycze wam milego dnia pomimo tej wstrtnej pogody!

Ostatnia edycja:
Nie jeszcze nie rodze:) Bylam wczoraj na usg ktore trwalo o zgrozo kilka minut,czytaj max.5:) i pani powiedziala ze maluch wazy 2 kg jak na razie a zostalo jakies 7 tygodni wiec chyba ok. dala zdjecie serduszka(az sie zdziwilam ze wogole dala) pokazala ze jest glowka itd i ze wszystko w porzadku wiec to najwazniejsze.Przypadkiem nie myslcie ze bylam u polskiego lekarza,nie nie to bylo tylko kontrolne usg w szpitalu.
Bryczki jeszcze nie kupilam. W niedziele wybieram sie do Limerick to przy okazji sie jeszcze tam rozejrze. A no wlasnie ,czy ten sklep mothercare jest rowniez czynny w niedziele? pozdrawiam

Witam mamusie!!! Tak zaglądnęlam tylko, widzę, że weekend bardzo zajęty, bo jakoś cichutko :))... A pogoda znów się zbuntowala, nie lubię takiej, zwlaszcza teraz, ciągle chce mi się spać, ileż można pić capuccino, zwlaszcza, że magnez też wyplukuje??? Ach... No nic, taki urok kraju, nie? Pozdrawiam, udanego tygodnia życzę, papatki ;)

No i po weekendzie.Nie wiem jak u was ale mnie jakos tak uciekl przez palce ten weekend.Wlasciwie dzien rodzininny mam tylko w niedziele. Spedzilam go na zakupach no bo gdzie jak pogoda niepewna..Brrr.Wlasnie zrobilam pranie cieszac sie ze slonce takie ladne i w koncu szybko wyschnie.Klapa.Zrobilo sie ciemno i zaraz pewnie lunie! MAm dola.Wychodze z siebie.Moje dziecko nie je.Do tej pory bylo troche zle ale teraz juz jest tragicznie. Do tej pory jadl jeszcze jajka, zolty ser, parowki w malych ilosciach ale jadl.A teraz juz nic.Sniadanie tylko mleko potem jogurt - tez nie za duzo i nic przez caly dzien nie chce.Pobuje wsystkiego.?Dostaje trzy rozne wesje obiadow, kolacji.nic i nic.. dzis jestem umowiona u lekarza.Musze mu zrobic badaniaNie wiem co sie dzieje.?Wiem ze dzieci w tym wieku nie lubia jesc, czesto sie to zdarza, ale moj anilek przesadza.Trwa to za dlugo.A ja jestem zalamana...Az sie z moim mezem poklocilam strasznie i wlasciwie to niedziela do dupy.
Co do mojego bratanka ma sie podobno lepiej.Mial maly wylew ale podobno to nie grozne.Trzymam kciuki i wciaz sie modle.AA tak dla wiadomosci to moj braciszek sie pomylil i pwoedzial ze Jas wazy 1,5 kg.A maly Jas wazy zaledwie 1kg i 15dk.Malenstwo...

Ostatnia edycja:
No i po weekendzie.Nie wiem jak u was ale mnie jakos tak uciekl przez palce ten weekend.Wlasciwie dzien rodzininny mam tylko w niedziele. Spedzilam go na zakupach no bo gdzie jak pogoda niepewna..Brrr.Wlasnie zrobilam pranie cieszac sie ze slonce takie ladne i w koncu szybko wyschnie.Klapa.Zrobilo sie ciemno i zaraz pewnie lunie! MAm dola.Wychodze z siebie.Moje dziecko nie je.Do tej pory bylo troche zle ale teraz juz jest tragicznie. Do tej pory jadl jeszcze jajka, zolty ser, parowki w malych ilosciach ale jadl.A teraz juz nic.Sniadanie tylko mleko potem jogurt - tez nie za duzo i nic przez caly dzien nie chce.Pobuje wsystkiego.?Dostaje trzy rozne wesje obiadow, kolacji.nic i nic.. dzis jestem umowiona u lekarza.Musze mu zrobic badaniaNie wiem co sie dzieje.?Wiem ze dzieci w tym wieku nie lubia jesc, czesto sie to zdarza, ale moj anilek przesadza.Trwa to za dlugo.A ja jestem zalamana...Az sie z moim mezem poklocilam strasznie i wlasciwie to niedziela do dupy.
Co do mojego bratanka ma sie podobno lepiej.Mial maly wylew ale podobno to nie grozne.Trzymam kciuki i wciaz sie modle.AA tak dla wiadomosci to moj braciszek sie pomylil i pwoedzial ze Jas wazy 1,5 kg.A maly Jas wazy zaledwie 1kg i 15dk.Malenstwo...
Nie martw sie na zapas,moze synek ma tylko gorsze dni,najlepiej niech to lekarz zobaczy:tak:a co do meza to powiem ci ze tak jest zawsze jak cos sie pieprzy to do konca,a szczegolnie tutaj,czasami tez mam ochote rzucic to wszystko i uciec:-(,,,Dobrze ze Jas ma sie lepiej,ja tez sie caly czas modle zeby dal rade:tak:,naprawde malutki:-(trzymaj sie

Hejka
A ja mam dziś doła bo byłam na badaniu serduszka maluszka ale nie było go słychać;(
Pani mi powiedziala ze ona coś przez chwile słyszała tj serduszko ale czemu mi tego nie powiedziała w czasie badania?? za 2 tyg mam pierwsza wizytę w szpitalu mam nadzieje ze tam będę już słyszeć. Co prawda z 3 tyg temu w Polsce byłam na usg i lekarz mówil ze wszystko gra i widziałam serce więc mysle że wszystko gra tylko wiecie jak juz sie na coś nastawi to potem smutno... :sorry2:

reklama
Hejka
A ja mam dziś doła bo byłam na badaniu serduszka maluszka ale nie było go słychać;(
Pani mi powiedziala ze ona coś przez chwile słyszała tj serduszko ale czemu mi tego nie powiedziała w czasie badania?? za 2 tyg mam pierwsza wizytę w szpitalu mam nadzieje ze tam będę już słyszeć. Co prawda z 3 tyg temu w Polsce byłam na usg i lekarz mówil ze wszystko gra i widziałam serce więc mysle że wszystko gra tylko wiecie jak juz sie na coś nastawi to potem smutno... :sorry2:
witam cie i trzymam kciuki aby wszystko bylo ok....pozdrawiam....

Do góry