reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

Mieszkam na Clareview, czyli niedaleko Ennis Rd/JetLandu:tak:.

Daleko i niedaleko, hehe :-D!!!

idę hahah porzydkować energie!!mam nadal zachciewajki-dzisiejsza naleśniki!!!no i dalej prać dywan,bo wczoraj tylko kawałek zrobiliśmy bo Książe prał fotele w aucie!!!

Ty to jednak nie do zdarcia jesteś... Odpoczęłabyś choć troszkę - zmęczona mama dziewuszkom się na nic nie przyda ;-)!

Dziewczyny, Wy to załatwiałyście to będziecie najlepiej wiedziały (i wiem, że pisałyście już o tym, ale nie mam czasu przeglądać wszystkich postów :eek:) - jak to jest ze zwrotem za wynajem apartamentu/domu??? Jakie dokumenty trzeba mieć i czy coś od LandLorda? No i gdzie złożyć??? :sorry:

reklama
Hejka
Co do płci to w Polsce z córką powiedzieli mi że córka między 12-13 tygodniem ciąży a z synusiem tutaj powiedzieli mi w 17 tygodniu w szpitalu;);-)

Hej,rzeczywiscie jakos cicho tu.Gdzie to mamuski sie podzialy?C do tego zwrotu za wynajem to sama jestem bardzo ciekawa,poprosze o szczegoly:tak:
Mayaosa ja dopiero w 20 tyg.(w PL a tutaj powiedzieli mi pozniej bo wczesniej niby nie bylo widac:baffled:) dowiedzialam sie ze moje dziecie to girl!

Kycha nie ma sensacji to i dziewczynki nie zaglądają!!!

No tak, a ja już zdąrzyłam się chyba uzależnić od tego forum - jak tylko mam chwilkę to zaglądam :unsure:, a tu taka cisza, że szok, hm... Kurczaki, boli mnie gardło, chyba niedzielne karmienie łabędzi wychodzi :huh:!!! Nie chcę być chora i nie mogę, bo przecież jak tylko będzie ładnie i będziesz się dobrze czuła to w piątek na spacer lecimy, nie? A jak z Twoją energią? Udało Ci się troszkę rozładować :sorry2:?

Hej,rzeczywiscie jakos cicho tu.Gdzie to mamuski sie podzialy?C do tego zwrotu za wynajem to sama jestem bardzo ciekawa,poprosze o szczegoly:tak:
Mayaosa ja dopiero w 20 tyg.(w PL a tutaj powiedzieli mi pozniej bo wczesniej niby nie bylo widac:baffled:) dowiedzialam sie ze moje dziecie to girl!

A ja już nie pamiętam w którym tygodniu mi powiedzieli jaka płeć dziecka będzie :baffled:... Ale pamiętam, że tu, w Irlandii pani na odczepnego powiedziała, że toraczej dziewczynka, bo nic nie widać, jednak mieliśmy, na wszelki wypadek, nie kupować różowych ciuszków (nie bardzo przepadam za tym kolorem...)! Na 100% powiedzieli nam o Pyzie jak byłam w Polsce na usg 3d (22 tygodzień)! Z resztą mi było wszystko jedno (mąż troszkę liczył na chłopca), ważne żeby zdrowe dziecię było, ale tak nam się z mężem wydawało, że raczej to będzie dziewuszka i się nie pomyliliśmy :sorry2:...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja planuje jeszcze w marcu leciec do PL i zrobic kolejne usg i pewnie wtedy dopioero sie dowiem, tak cos widze.. bedzie to 22tydzien, wiec chyba w sam raz.
co do wynajmu to trzeba miec zgode landlorda, jego dane osobowe i pps nr i wypelniasz druk RENT1 -ze stronu Revenue i zalaczasz go razem z P60. tak sie dzieje, jesli po raz pierwszy odliczasz koszty mieszkania. bo nastepnym razem oni ci juz to wliczaja w twoje reliefy (czyli ulgi) w calym nastepnym roku, jesli pracujesz. nie wiem jak to jest kiedy ktos nie pracuje. zwrot podatku lacznie ze tax reliefem dostaje sie czekiem do miejsca zamieszkania. ja dostalam po kilku m-cach.
pozdr.;-)

ja w każdej ciąży czułam co będzie(tylko jednej nie mam potwierdzonej,bo dzidzia miała 11 tyg a rozwinięcie na 9 i wiadomo poprostu wyciągneli a płci sami pewnie nie znali)ale z Kubą wiedziałam,że będzie chłopiec zanim lekarz powiedział mi,że jestem w ciązy hihi!!!z Susanaah jeszcze u GP nie byłam,żeby potwierdzić ciąże a już miałam jedną sukieneczkę kupioną!!!a z Caroline to Książe mówił,że wie co robił hihi!!!!
Krycha jasne,że idziemy w piątek na spacer!!!!o ile nie będzie padać!!a swoją drogą ZAPRASZAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI NA PĘPKOWE!!!!!date,kiedy będzie wszystkim pasowało ustalimy razem!!!ale tylko w gronie pań i dzieci!!!panowie niech zostaną w domach przed tv hihi!!!
także proszę o propozycje kiedy Wam pasuje???

reklama
ja w każdej ciąży czułam co będzie(tylko jednej nie mam potwierdzonej,bo dzidzia miała 11 tyg a rozwinięcie na 9 i wiadomo poprostu wyciągneli a płci sami pewnie nie znali)ale z Kubą wiedziałam,że będzie chłopiec zanim lekarz powiedział mi,że jestem w ciązy hihi!!!z Susanaah jeszcze u GP nie byłam,żeby potwierdzić ciąże a już miałam jedną sukieneczkę kupioną!!!a z Caroline to Książe mówił,że wie co robił hihi!!!!
Krycha jasne,że idziemy w piątek na spacer!!!!o ile nie będzie padać!!a swoją drogą ZAPRASZAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI NA PĘPKOWE!!!!!date,kiedy będzie wszystkim pasowało ustalimy razem!!!ale tylko w gronie pań i dzieci!!!panowie niech zostaną w domach przed tv hihi!!!
także proszę o propozycje kiedy Wam pasuje???
Ja sie dostosuje!!!:-)

Ostatnia edycja:
Do góry