reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

Krycha jasne,że idziemy w piątek na spacer!!!!o ile nie będzie padać!!a swoją drogą ZAPRASZAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI NA PĘPKOWE!!!!!date,kiedy będzie wszystkim pasowało ustalimy razem!!!ale tylko w gronie pań i dzieci!!!panowie niech zostaną w domach przed tv hihi!!!
także proszę o propozycje kiedy Wam pasuje???

Ok!!! Tylko pamiętaj, nie tylko pogoda jest warunkiem, ale i Twoje dobre samopoczucie :tak:!!!!!!!! Bo z tego co piszesz to chyba nieciekawie jest na razie - przeziębienie z porodówki + zapalenie piersi... Zdrowiej więc Kobieto :-)!!! Pępkowe powiadasz - ja się piszę i każdy termin mi pasuje ;-)!!!

co do wynajmu to trzeba miec zgode landlorda, jego dane osobowe i pps nr i wypelniasz druk RENT1 -ze stronu Revenue i zalaczasz go razem z P60. tak sie dzieje, jesli po raz pierwszy odliczasz koszty mieszkania. bo nastepnym razem oni ci juz to wliczaja w twoje reliefy (czyli ulgi) w calym nastepnym roku, jesli pracujesz. nie wiem jak to jest kiedy ktos nie pracuje. zwrot podatku lacznie ze tax reliefem dostaje sie czekiem do miejsca zamieszkania. ja dostalam po kilku m-cach.
pozdr.;-)

Dzięki za info!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja planuje jeszcze w marcu leciec do PL i zrobic kolejne usg i pewnie wtedy dopioero sie dowiem, tak cos widze.. bedzie to 22tydzien, wiec chyba w sam raz.
co do wynajmu to trzeba miec zgode landlorda, jego dane osobowe i pps nr i wypelniasz druk RENT1 -ze stronu Revenue i zalaczasz go razem z P60. tak sie dzieje, jesli po raz pierwszy odliczasz koszty mieszkania. bo nastepnym razem oni ci juz to wliczaja w twoje reliefy (czyli ulgi) w calym nastepnym roku, jesli pracujesz. nie wiem jak to jest kiedy ktos nie pracuje. zwrot podatku lacznie ze tax reliefem dostaje sie czekiem do miejsca zamieszkania. ja dostalam po kilku m-cach.
pozdr.;-)
Mayosa a niewiesz jak to jest jesli sie przeprowadzi a dwa lata wczesniej zlozy form rent 1?Bo w zeszlym roku babka mi tam powiedziala ze oni odliczaja to juz automatycznie i nie musze co roku skladac na nowo,no ale w czerwcu zmienilam miejsce zamieszkania i cena wynajmu sie zmienila.A i jeszcze help bo kiedys pytalam czy dostane jakis zwrot a ona mi cos mowila ze nie placimy jakiegos podatku czy cos i nic nie dostaniemy a rok temu powiedzieli mi ze czekow nie wysylaja tylko mniejszy podatek pobieraja w ciagu roku:baffled:no to ja juz nic niewiem:crazy:

Megan ja sie pisze na to pepkowe.... tylko ze nie bedzie mnie od jutra w irl wiec na mnie czekajcie.... bo ja nie moge przegapic :tak: wracam za 10 dni hihiiihihhiihhi:-D

Megan ja sie pisze na to pepkowe.... tylko ze nie bedzie mnie od jutra w irl wiec na mnie czekajcie.... bo ja nie moge przegapic :tak: wracam za 10 dni hihiiihihhiihhi:-D

Eeee, to niedługo :-p!!!!!!!! No i szerokiej i bezpiecznej podróży życzę, wracaj do nas szybko :tak:!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ZAPRASZAM WSZYSTKIE FORUMOWICZKI NA PĘPKOWE!!!!!date,kiedy będzie wszystkim pasowało ustalimy razem!!!ale tylko w gronie pań i dzieci!!!panowie niech zostaną w domach przed tv hihi!!!
także proszę o propozycje kiedy Wam pasuje???

o ile to nie problem, to chętnie się wproszę :zawstydzona/y:co do terminu to się dostosuję:tak:

nasz Bąbel dzisiaj skończył 3 miesiące :tak: ale ten czas leci :eek:

Mayaosa ja się dowiedziałam o płci w 22tyg a i wtedy lekarka powiedziała że na 75% ale ja widziałam siusiaka na usg hehehe:tak:

Ostatnia edycja:
wroce wroce.... a na forum i tak codziennie bede zagladac.... Krycha dzwonilam do Ciebie wczoraj..... Twoja wiadomosc na priv dopiero wczoraj odczytalam hehehe a Ty wyslalas ja sto lat temu.... sorki :zawstydzona/y:

wroce wroce.... a na forum i tak codziennie bede zagladac.... Krycha dzwonilam do Ciebie wczoraj..... Twoja wiadomosc na priv dopiero wczoraj odczytalam hehehe a Ty wyslalas ja sto lat temu.... sorki :zawstydzona/y:

No tak się właśnie zastanawiałam kto to dzwonił, hehe... Nie odebrałam, bo fon w drugim pokoju miałam - ale zapiszę sobie Twój numer :-)

Hejka
A ja dzisiaj coś dołuje ale to zawdzięczam pewnie też mężowi bo on warczy:crazy:
a jak powiedziałam żeby wyluzował i odmulił to powiedział że to nie zależy od niego i
że zależy to min od pogody?? Super co?? i chyba teraz mi się udziela bo jak tu się starać wyglądać ładnie i organizować aby wszystko grało i dzieciaczki dopilnować i być pełnym życia jak ci najbliższa osoba takie teksty wali:-(. A a poza tym to ja lubię jeździć do miasta a mój luby nie za bardzo i pewnie to też może się przyczepić o to bo on czasu nie ma???<ale fakt że ja to codziennie do miasta mogę jeździć bo to kocham a tak to sie w chacie duszę a nie moja wina że tutaj na wiosce nie ma gdzie i nawet jak wyjść z dzieckiem tym bardziej wózkiem>
Poza tym myślę nad tym czy nie zacząć odciągać mleka i małemu np w gościach czy w mieście dawać z butli a w domu z cycusia?? Poza tym nie wiem czy podawać mu też herbatki np z kopru na brzuszek. No bo z córką to było inaczej bo się uczyłam to po tygodniu była już na butli ale mleczko moje a po ok 4mc mleczko zaczęło zanikać < mimo usilnych prób przywrócenia laktacji> ale to weszło sztuczne no i kaszki i takie tam. Fakt że tu chodzi min o wygodę < chociaż jak nie wprowadziła bym tej butli z odciąganym mlekiem to nie umrę;) i też dam radę> Tylko boję się że jak podam bulę to mały załapie że mu będzie wygodniej niż z piersi i nie będzie chciał z niej jeść <nocą czy w ogóle w domku> i w konsekwencji mleczko też szybko zaniknie i będę musiała sztuczne mu podawać a chociaż z te 4-5 mc chciała bym swoim karmić. No i jeszcze jedno za butlą przemawia to że lecimy na Wielkanoc do Polski bo Michaś z kuzynką będą mieli chrzest no i będziemy szli na wesele, wiec małego zostawię pod opieka babci, czyli chciała bym butle i moje odciagnięte mleczko jej zostawić. Aj sama nie wiem co robić < mama z siostrą odradzają a mąż?? niby rozumie o co mi chodzi ale nie wypowiada się na temat dalej- świetna pomoc no nie??>
Oj kurka ale się rozpisałam, ale się chociaż ciut wyżaliłam:sorry2:

oj a ja też do Polski jadę:( na tydzień ale dopiero za tydzień... więc jak tak będziemy musiały czekać na każdego to pewnie żaden termin nie wypali, możecie robić party beze mnie w takim razie ale pod warunkiem że dużo bardzo dużo zdjęć będzie:)) jak ja uwielbiam takie babskie wieczory, albo piżdżama party i karaoke do tego:)
Położyłam sie spać dzisiaj dopiero o 8mej rano bo mój jak zawsze choćy rok wcześniej wiedział ze ma prezentację to i ta będzie się zabierał do pracy na 5 godzin przed-jak ja tego nie znosze a wtedy wszystko na szybko, nic nie wychodzi, a ja mam być jak wróżka która pewnie odczyta te bazgrały... i za każdym razem obiecuję ze ostatni raz to robię w środku nocy,,,, i co rok czasu mija a ja jestem niekonsekwentna... Więc odsypiałam na raty w dzień bo to zakupki spanko, śniadanko , spanko , ale jestem jeszcze dalej zdrzemięta... Odezwę się jak już dojdę do siebie:)

reklama
Hejka
A ja dzisiaj coś dołuje ale to zawdzięczam pewnie też mężowi bo on warczy:crazy:
a jak powiedziałam żeby wyluzował i odmulił to powiedział że to nie zależy od niego i
że zależy to min od pogody?? Super co?? i chyba teraz mi się udziela bo jak tu się starać wyglądać ładnie i organizować aby wszystko grało i dzieciaczki dopilnować i być pełnym życia jak ci najbliższa osoba takie teksty wali:-(. A a poza tym to ja lubię jeździć do miasta a mój luby nie za bardzo i pewnie to też może się przyczepić o to bo on czasu nie ma???<ale fakt że ja to codziennie do miasta mogę jeździć bo to kocham a tak to sie w chacie duszę a nie moja wina że tutaj na wiosce nie ma gdzie i nawet jak wyjść z dzieckiem tym bardziej wózkiem>
Poza tym myślę nad tym czy nie zacząć odciągać mleka i małemu np w gościach czy w mieście dawać z butli a w domu z cycusia?? Poza tym nie wiem czy podawać mu też herbatki np z kopru na brzuszek. No bo z córką to było inaczej bo się uczyłam to po tygodniu była już na butli ale mleczko moje a po ok 4mc mleczko zaczęło zanikać < mimo usilnych prób przywrócenia laktacji> ale to weszło sztuczne no i kaszki i takie tam. Fakt że tu chodzi min o wygodę < chociaż jak nie wprowadziła bym tej butli z odciąganym mlekiem to nie umrę;) i też dam radę> Tylko boję się że jak podam bulę to mały załapie że mu będzie wygodniej niż z piersi i nie będzie chciał z niej jeść <nocą czy w ogóle w domku> i w konsekwencji mleczko też szybko zaniknie i będę musiała sztuczne mu podawać a chociaż z te 4-5 mc chciała bym swoim karmić. No i jeszcze jedno za butlą przemawia to że lecimy na Wielkanoc do Polski bo Michaś z kuzynką będą mieli chrzest no i będziemy szli na wesele, wiec małego zostawię pod opieka babci, czyli chciała bym butle i moje odciagnięte mleczko jej zostawić. Aj sama nie wiem co robić < mama z siostrą odradzają a mąż?? niby rozumie o co mi chodzi ale nie wypowiada się na temat dalej- świetna pomoc no nie??>
Oj kurka ale się rozpisałam, ale się chociaż ciut wyżaliłam:sorry2:
Kaja RELAX!!!Po pierwsze:z facetami tak juz jest ze po sklepach nie lubia latac...no moze wyjatkiem jest moj szwagier;-)
Po drugie: mysle ze maly nie powinien sie odzwyczaic od cycusia jak raz na jakis czas podasz mu butle,ja mojej Julci podawalam mleko odciagniete z cyca butelka gdy musialam cos zalatwic w miescie lub bylismy w gosciach,
Po trzecie: z ta herbatka ja bym sie wstrzymala do momentu az Twoj synus skonczy miesiac,oczywiscie niczego Ci nie narzucam;-).
Po czwarte: zal sie kiedy tylko chcesz wkoncu tez po to jestesmy:tak:.
No i po piate:dlaczego ja cie niemam na NK???

Ostatnia edycja:
Do góry