reklama

Mamy z Manchesteru

Anika - synus piekniusi!!
qrcze obiecuje wkleic fotki inny razem - niestety korzystam w tej chwili z kompa siostry- a tu nie mam moich ani klaudkowych fotek. Jak podlacz swój do netu- obiecuje- kilka tu powrzucam - buuziole!!

ps- mam pytanko- jak tu w uk jest z porodami- tan - jezeli dziecko ulozone jest posladkowo to cc obowiazkowo>??

i jeszcze mam pytnko - do mam ktore tu urodzily swoje dzieciaczki- jak jeeest??????????:-D

reklama
:-D
i

ja mimo iz rodziłam - jestem mega panikara i ufam tylko swojemu ginowi(a rodzilm w prywatnej klinice i cackano sie ze mna(tak bardzo bałam sie w wojewodzikim w moim miescie w Pl rdzic:/...ech..(zebym nie została żle zrozumiana- jaaa baaardzzoooo boooje siiieeee leeekarzyyy!!!!:-D :-D -
myslimy z mezem o braciszku dla Klaudusi:):) no i czas tu sie rozejrzec;-)

nie wiem czy mnie zrozumiałyscie:laugh2: :laugh2: :laugh2:

istny chaos mysli:confused:

Dzieki dziewczyny za porady z serii "co zabrac do szpitala" :-) kazda wskazowka dla mnie cenna...
R.usalka, moje malenstwo jest ulozone posladkowo (jakos upodobalo sobie te wlasnie pozycje i jak dotad nie mysli o zmianie...) a zostalo mi do porodu 7 tygodni. Byc moze jeszcze sie przekreci, troche czasu zostalo no ale jesli nie to bede mogla odpowiedziec na twoje pytanie ;-)
Ale ja raczej wole porod naturalny, jakos obawiam sie powiklan po cesarce, dosc dlugiego dochodzenia do siebie po, a poza tym operacja bez znieczulenia ogolnego nie przemawia do mnie za bardzo:no:

:-D
i

ja mimo iz rodziłam - jestem mega panikara i ufam tylko swojemu ginowi(a rodzilm w prywatnej klinice i cackano sie ze mna(tak bardzo bałam sie w wojewodzikim w moim miescie w Pl rdzic:/...ech..(zebym nie została żle zrozumiana- jaaa baaardzzoooo boooje siiieeee leeekarzyyy!!!!:-D :-D -
myslimy z mezem o braciszku dla Klaudusi:):) no i czas tu sie rozejrzec;-)

nie wiem czy mnie zrozumiałyscie:laugh2: :laugh2: :laugh2:

istny chaos mysli:confused:

przyznaje sie rodzilam tutaj w Man w szpitalu Wythenshawe i jestem bardzo zadowolona. panie polozne super przyjazne i pomocne, zadnych powiklan nie mialam poporodowych, bardzo dobrze mnie zszyly (1. nic nie czulam jak mnie zszywala; 2. po trzech dniach juz normalnie chodzilam i sedzialam przed kompem ;-) :tak: ), po porodzie bardzo dobrze sie opiekowali w szpitalu mna i Zuzia. wiec ja jakbysmy sie zdecydowali na drugiego bobaska to napewno bede chciala rodzic tutaj a nie w PL!!!!
aaa jeszcze pani polozna ktora odbierala moj porod przez prawie miesiac odwiedzala mnie w domku i uczyla mnie karmic (bo mialam problemy)

ja sie przyznam bez bicia w 7 miesiacu ciazy zwialam do polski zeby tam urodzic. bylam w prywatnej klinice i na zyczenie mialam cesarke. i to byla najlepsza decyzja w moim zyciu :-D juz na drugi dzien rano (nie minely nawet 24godz) chodzilam, ze szpitala wyszlam w 2 dobie zycia malego - wczesniej nawet niz dziewczyny ktore rodzily normalnie. nie wiem moze mialam szczescie bo naprawde nic mnie nie bolalo, odrazu sama zajmowalam sie malym bez pomocy, chodzilam, biegalam, nosilam go a nawet tydzien po porodzie sie juz sexilam :zawstydzona/y: bo moj chlopek przylecial i tak jakos mi sie chcialo- ale wiecie mi to wszyscy mowia ze jestem inna .... chyba maja racje :confused:
dobra nie nudze juz - zostawiam moj nr koma to piszcie jak cos ustalicie
07925532434
czekam ;-)

Witam:-)

No dzien zisiaj mamy calkiem przyjemny:tak:Az jkos lepiej sie czlowiek czuje, hihi.

Sluchajcie dziewczyny, od jakiegos czasu siedze i szukam jakiegos miejsca w centrum na spotkanie, ale albo mam pecha albo normalne nie ma takiego miejsca. Nigdy wczsniej nie zwracalam uwagi na takie miejsca i kompletnie nie mam pojecia co to moze byc. W Arndale najprawdopodobniej nie ma zadnego miejsca do zabawy dla dzieci. Wiem ze widzialam gdzies cos a'la kawiarnie ale z roznymi bajerami dla dzieci do zabawy - ale gdzie dokladnie to bylo to niestety nie pamietam:zawstydzona/y:. W ostatecznosci myslalam o jakims fast food;) ale jakos nie uczeszczam do nich w miescie i nie wiem ktory ma najfajniej zrobione miejsce dla dzieci.
Czyli nic nie znalazlam. Moze Wy macie jakis pomysl????

R.usalka, super ze myslicie o kolejnym maluszku. Ale czemu od razu taka czarna wersja o posladkowym ulozeniu i cesarce? Na pewno wszystko bedzie dobrze. I bedziesz miala swietna opieke.

Ja poki co jestem zadowolona z opieki i mam nadzieje ze bede ja chwalic do konca tak jak Zuzia 24. Bo w smie najwazniejsze to sie pozytywnie nastawic.

pozdrawiam wszystkich goraco

powiem Wam, ze ja po cc i znieczuleniu zew op. czułam sie rewelacyjnie!! po 4 dniach sama jexdzilam samohodem i to na uczelie oddalona o jakies 80 km ode mnie.. i tak tez chciałabym urodzic rugie dziecko
nie miałam problemow z karieniem - ba- na 3-cia dobe mialam nawal pokarmu..

a powiem wam, ze jak w 8-mym miesiacu doktor powiedial mi cc - plakalam jak bobtyle wspolych przygotowan do produ rodzinnego..- gzie teraz inaczej sobie tego nie wyobrazam...Moj orod opisalam w dzieciach czerwic 2006 - porod..
pozdrawiam - mykam bo mala mnie wola:)

Zuzia24 napisalas:
"panie polozne super przyjazne i pomocne, zadnych powiklan nie mialam poporodowych, bardzo dobrze mnie zszyly (1. nic nie czulam jak mnie zszywala;"
.....czy to znaczy ze tu w UK cesarke przeprowadzaja polozne????????? a nie lekarze????????????????????????????????????:szok:

ja cesarki nie mialam tylko porod naturalny ale i tak peklam a nie bylam nacinana (chyba to oczywiste rodzac) wiec o to mi chodzilo ze tak dobrze zadzialalo znieczulenie ze nie wiem nawet kiedy ona mnie zszyla (bo doslownie nic nie czulam ) i tutaj lekarz przychodzi do porodu tylko wtedy kiedy jest jakies zagrozenie a jak nie ma to tylko polozna odbiera porod- a w drugiej fazie jest ich dwie. sala byla pojedyncza i przystosowana do porodow rodzinnych i w niej bylo doslownie wszystko-od WC do wygodnego fotela dla meza :).
a co do ulozenia posladkowego to na ktorejs z wizyt u poloznej w osmym miesiacu polozna stwierdzila ze Zuzia jest ulozona posladkowo i tak jakos "pogniotla " mi brzuszek ze w tydzien Zuzia sie obrocila ( bardzo nawet ja to wyczuwalam) i wszystko na szczescie bylo ok.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry