reklama

mamy z norwegii

Hejka
Kamila siwtnei ze wsyztko ok, no i pewnie pieknie tam, co? napisz cos wiecej gdzie jestes.
Agata znam to bo u mnie juz zaczynaja tez swirgotac ptaszki, teraz mnie to cieszy ale latem jak mi kos i 4 rano kolo okna spiewa to ma ochote go zwalic z drzewa :-D
no my po zakupkach, mam nadzieje ze wszystko kupilam,ale jak co zawsze sobota zostaje .
milego popoludnia :-)

reklama
...a ja dzisiaj obudzilam sie i pomyslalam sobie to samo.. bo na zewnåtrz spiewaly ptaszki.. tutaj dom rodzicøw J. otoczony jest lasem i rzeka plynie po drugiej stronie.. i pomyslalam ze to piekne bedzie budzic sie lub siedziec na tarasie i ze Emmie bedzie dane sluchac tego spiewu.. tutaj rowniez jest wiecej "zapachu" w powietrzu bo wiecej drzew lisciastych.. wysokogorskie Hovden niestety wydaje sie byc gluche i bezwonne... to niesamowite ze tak sie zlozylo i pomyslalysmy o tym w tym samym czasie... to chyba znak ze naprawde przyszla juz WIOSNA!!! :rolleyes:
a jeszcze musze Wam powiedziec ze wogole w tym czasie Ulvik pieknie pachnie - bo to kraina kwitnåcych jabloni i czeresni jest...

Kamila ciesze sie ze jestescie cali i zdrowi choc przykro ze w takim uroczystym czasie wiele ludzi przechodzi tam ogromnå tragedie..:-(mam nadzieje ze juz te trzesienia ustaly...
Marta podobajå mi sie Twoje kurczaczki!! bardzo swiåtecznie sie zrobilo.. tez sprøbuje moze sobie cos wynalezc..:-D

tymczasem dobranoc...

qqwhef.gif

Kasiu no Ulvik dziala na Ciebie jak lekarstwo :tak::-)
no siwatecznie sie zrobilo, musze sobierobic klimacik powoli ...dzisaj w kuchni i przy zelazku jak zdaze bo na 4 do znajomych...
ja robie pierogi na swieta :-D wiem ze to malo wielkanocne ale moj mezus sobie zarzyczyl wiec bede lepic :-)., noi orbie jeszcze krokiety i jajka nadziewane i wsio :tak:. a z ciast robie torta czekoladowego [ ]Przepisy kulinarne - Wyśmienity i bardzo łatwy tort czekoladowy - Ciasta, desery, sałatki mam nadzieje ze wyjdzie , tylko robie calego czekoladowego bez bialego kremu .
a jak u Was przygotowania do Wielkanocy?
do pozniej :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
dziekuje za zyczonka na NK :tak::tak:

Marta my jest miesiaczkow wiec buziaczki dla niej od emy 20 km od Rzymu w miasteczku Mentana (tu mieszka moja siostra i mama). Cudownie tu jest. W dzien temperatura ponad 20 stopni i piekne sloneczko i wszystko zazielenione. Pelne tu na ulicach drzewek, gdzie rosna mandarynki i cytryny:tak: A co do trzesienia ziemi to niestety jeszcze trzesie od czasu do czasu ale w naszym rejonie jest bezpiecznie. Dzis w nocy trzy razy zatrzeslo tak porzadnie ale ja nic nie czulam;-)
Adusia zasnela a jak sie obudzi to mkniemy na spacer, bo szkoda w domku siedziec a i pozwiedzac jest co.

Wy juz pewnie swietujecie w Norge. Wiec zycze wesolego jajeczka:-)
Emma konczy dzis 9 miesiaczkow wiec buziaczki dla Niej :-)

Witam,
przepraszam że tak późno, ale wiecie jak to jest, podróż długa i męcząca ale i tak w domu miałam ochotę podłogę ze szczęścia całować.

Idziemy zaraz z Alim do lekarza, bo przez 2 miesiąca prawie cały czas miał chrypę, musze sprawdzić jaka jest przyczyna, no i od wczoraj goraczkuje, żadnych innych objawów, więc nie wiem co to, ale na szczęście w Polsce jesteśmy :-)

Od przyjazdu cały czas jem, jesssu jakie tu wszystko pyszne, a dzisiaj wielki post i co ja poczne, chyba kłótka na lodówkę.

Przepraszam że nie nadrobiłam zaległości i nie wiem co u was, w wolnej chwili się poprawie.

JUŻ WIELKANOC BLISKO I WIOSNA NA ŚWIECIE,
WIĘC ŻÓŁCIUTKI KURCZACZEK ŻYCZENIA WAM NIESIE.
ZDROWIA,SZCZĘŚCI ,POMYŚLNOŚCI,
W PIERWSZE ŚWIĘTO DUŻO GOŚCI,
W DRUGIE ŚWIĘTO DUŻO WODY,
TO DLA ZDROWIA I URODY.
DUŻO JAJEK KOLOROWYCH,
ŚWIĄT POGODNYCH,MIŁYCH,ZDROWYCH.
- ŻYCZY ANIA I CZARUCHNA:)
2eg6uch.jpg

reklama
witam wieczorowo:tak:
widzę , że światecznie[ kurczaczki królują:laugh2:]i pustki królują:happy:
ja pojechałam na zjazd rodzinny na wioseczke(Darika -skorzewo:) , w samym lesie kolo jeziorka , ale wypocznę, Czarusiek szalał cały dzień na dworzu , ale żeby zasnac w nowym miejscu to tragedia walczył jak lew ...:eek:. jutro idziemy dwa kilosy do kościoła poświecic jaja :tak:i potem sielanka, ale tu pieknie , a ja za malolata jak zbuntowana nastolatka:angry: stroniłam od tego miejsca , 10 lat tu nie byłam ,a teraz żałuje:sorry:cisza ,spokój, życ nie umierac:-p.
dobranoc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry