hejka!
witam przyszle, nowe i "nowo-stare" mamy - ktore o nas zapomnialy, ale jak jak to sie mowi lepiej pozno niz wcale:-);-)
olisska82 - ja moge Ci duzo powiedziec bo przez wszystko tutaj przeszlam..badania..sa tylko dwa USG: na poczatku - czy wszystko jest dobrze i ok. 21 tyg kiedy to okresla sie m.in plec. i pozniej juz nic!!tragedia

, ale co poradzic. no chyba ze sa problemy i nie takie ulozenie plodu..ale tego nie zycze jak nie wiem co!!

polecam chodzenie na rozne zajecia dla mam w ciazy, duzo sie dowiesz, oswoisz sie:-) i poznasz inne panie z wielkimi brzucholami:-), dostaniesz tez wiele ciekawych materialow (jakies probki itd).
ciazy tutaj bac sie nie musisz, po prostu samemu sie trzeba pilnowac: diety itd.. nikt nad Toba nie stoi i nie mowi co jest dobre a co nie..
a w szpitalu po urodzeniu powiedza Ci: to Twoje dziecko - rob co chcesz..(przynajmniej mi tak powiedzieli...)i takie tu jest podejscie..

ginekologa nie zobaczysz ani razu

- tylko w razie problemow. a tak raz w miesiacu polozna zbada Ci cisnienie, krew raz na jakis czas (nie pokaze wynikow tylko powie ze jest ok

), mocz i brzuch jak bedzie wiekszy tez troche pomaca:-).
to wszystko..
ale ja generalnie jestem zadowolona z calej opieki, tej przed porodem w trakcie i po. dla mnie to byla prawdziwa szkola zycia, musialam stac sie odpowiedzialna kobieta w 9 miesiecy. Tobie tez sie uda.

jak cos to ja chetnie Ci podpowiem co i jak. jestem do dyspozycji:-)
anka1234 - to therion utwor "o fortuna", ja juz sciagnelam z soulseeka bo tez mi sie strasznie spodobal! a w drugim filmiku jest coldplay.
wszystkim dziewczynom zycze poprawy nastroju!!:-)
(zebyscie nie myslaly ze u mnie jest tak kolorowo sprzeczki z "moim" srednio co 5 min

).a do tego chory i marudzi..

.
ZYCIE!!!
pozdrowka!!