reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Tamarunia pisze:
aha: jaka moze byc przyczyna "zepsutego" gg???caly czas wyswietla ze mam status"niedostepna"juz ze 2tyg nie moge wyslac ani odebrac wiadomosci :mad:

Tamarunia jesli pamietasz swoj numer gg oraz haslo do serwera, to odinstaluj program i sciagnij go jeszcze raz. Powinno zadzialac. Pozdrawiam.

reklama
Ojej, ile mam zaleglosci ::)
Na samym poczatku witam serdecznie wszystkie nowe forumowiczki!
Evoska- masz racje, moja nieobecnosc na BB jest spowodowana ciaglym zabieganiem. Oczywiscie wokol mojego synka. Uwierzcie dziewczyny, ze Josh jest tak energicznym dzieckiem, ze po calym dniu spedzonym z nim jestem wypompowana. Skad to dziecko bierze sily... Bog jeden wie ;-) Ale nawet dzis siedzielismy na plazy (tzn. ja probowalam usiedziec, bo Josh NIE!) a jego wszedzie pelno, zainteresowany kazda mewa, ktora przylatywala poskubac jedzonko, tu fajnie kolo od wozka podotykac, super do kosza od wozka wejsc, a czemu by nie zdjac skarpet i nie wlozyc do buzi, wlasciwie kamyki na plazy lepiej smakuja, a tyle ich jest, ze wszystkie wezme w garsc, pocraczkuje do sasiadki i zabiore jej zabawke, bo takiej nie mam... Sto pomyslow na minute normalnie. Kiedy mama tylko prosi o chwile wytchnienia :-) 15-sto miesieczna dziewczynka, ktora siedziala kolo nas na plazy, spokojniutka, ulozona, grzecznie siedziala, rozgladala sie wokol, a moj szkrab jest jakis nadpobudliwy ;-) Az matka tej dziewczynki nie mogla uwierzyc, ze on ma 7 miechow. Tak ,maxin- masz racje, Josh wyprzedza rowiesnikow. Potrafi juz sie poruszac przy stole- i sam pieknie stawia kroczki. Uwielbia jak sie go oprowadza. Raczkowanie to juz dla niego nuda, teraz odkryl, ze moze stawiac stopki i najlepiej prowadzic go za raczki caly dzien. Jesli chodzi o kupno domu to niedaleko pobliskiego parku buduja wlasnie nowe mieszkania i jestesmy zainteresowani oferta- jeszcze nie wiemy dokladnie jak apartamenty beda wygladac, ale maja byc bardzo nowoczesne, przestrzenne, no i lokalizacja swietna. Jezeli nam sie spodobaja to na pewno kupimy! Nie moge sie doczekac.
Musze konczyc dziewczynki, bo od tygodnia obiecuje sobie, ze zasiade przed tv i obejrze zalegle dvd, wiec czas na "Crash".
Buziaki i pozdrowienia dla Was wszystkich!

Mamusie!
Dziekuje za tyle linkow wooooooooooow ;D wlasnie chodzilo mi nie tylko o argosa poniewaz mam katalog i ciagle tam zagladam ale na zadna mate nie moge sie zdecydowac bo jakos tak mysle ze kazda jest taka normalna i nie bedzie mial Brian innej zabawy poniewaz na tym lezaczku "fisher price" ma tez popszywieszane zabawki i czasami go interesuja a czasami nie i ja musze do nich gadac.Oczywiscie zadowolona jestem z lezaczka bo ma wibracje migaja swiatelka wisza zabaweczki no i nie musze go tak czesto nosic bo Kruszynka widzi gdzie jest mama.
I tak zastanawiam sie czy ta mata to potrzebna z wiszacymi zabawkami czy nie a moze kupic ta w argosie
Beanstalk Jungle Activity Quilt bo dziecko moze polozyc sie na niej na brzuszku i ma popszyszywane zabawki moze na nie popatrzec w takiej pozycji i uczyc sie raczkowac poprzez chec dotkniecia pluszowego noska uszka czy innej czesci no ale czy dlugo sie tym zainteresuje???????
Podoba mi sie ta mata z tunelkiem tez ale Brian chyba jest na nia jeszcze za maly
Ocean Wonders Kick 'N' Crawl Aquarium Gym. no i sama nie wiem???????lub ta more details on Cotoons Baby Cocoon ale tez w niej dziecko siedzi dziewczyny doradzcie cosik plis!!podba mi sie tez ta co Evosce sie podoba i szok totalnie tylko ze tam chyba tych szczebelkow nie mozna odczepic i po za tym chyba tego sklepu u nas nie ma bede musiala poszukac.
Znow tez pomyslalam ze jesli kupie wiszace zabawki z melodyjkami do lozeczka(kreciolek ja to tak nazywam hehe) to bedzie podobnie jak na macie tylko ze Brian bedzie mial ograniczone pole raczkowania no i nadal nie wiem czym tu go zainteresowac???????

Maxin na spacerku jednak nie bylismy Brian znow usnol a ja poszlam szorowac wozek(rezcnie bo pralki brak jeszcze) a co do pan przyczepiajacych sie i mowiacych co powinnas robic z dzieckeim jedna odpowiedz:OLEJ TO!
Ja tez tak czasami tutaj mam ale sie usmiecham i nic nie gadam albo czasami odpowiem ze dziecko jest zmeczone wtedy pani poglaszcze maluszka usmiechnie sie i pojdzie ;)

Tamarunia z tym gg to zrob tak jak pandorka napisala.

Evoska zdjecie mojego wozka przesle ci na forum zakupki zobacz.Jeju kochana to juz za 12 tyg bedziesz miec swoja Kruszyneczke!chyba nie mozesz sie doczekac cio?Wreszcie odpoczniesz od pracy nalezy ci sie Malenka ;)

Anya narezscie do nas zagladnelas.O jej Josh to naprawde energiczny chlopak.Ja sama wiem jak latam kolo Briana i jestem wykonczona a on jeszcze nawet nie raczkuje!(ciagle chce zebym sie z nim bawila albo wymianiala mu zabawki) a ty kochana pewnie musisz miec oczy na okolo glowy.Normalnie to nie do uwierzenia ze Josh ma siedem miesiecy i juz stawia kroczki rozwija sie naprawde szybko ;)
Anyu zycze ci wytrwalosci i cierpliwosci ja ciagle tlumacze sie tym ze jak nasze dzieciaki zaczna sie same bawic(przynajmniej tak aby nie zrobily sobie krzywdy)to dopiero wtedy odsapniemy.Lecz cieszmy sie ze nam sie zdrowo rozwijaja!Ucaluj Malenkiego rozrabiake od nas i czekamy na zdjecia.

SCIASKAM MOCNO I POZDRAWIAM.
Dobranoc :)

Izusia mam pytanko,dostalas juz paszport???I przyszedl co do daty???????Bo moj ma byc 8,9 sierp.,ale przesla do domu wiec zajmie kilka kolejnych dni,tylko mam nadziej,ze sie nic nie opozni bo chcemy zabukowac wakacjie ok 20sierp.mam nadziej,ze do tej pory dojdzie ::) ::) ::)

Anya nie moge uwierzyc w Jossha,jest niesamowity,chyba po mamusi ma ruchliwosc,hi,hi,hi.Mam nadziej,ze miszkanko sie spodoba i bedziecie juz na wlasnym,trzymam kciuki!!!!!!!!

Tamarunia bedziesz na sotkaniu????Mama do kiedy zostaje.Myslisz,ze paszport przyjdzie na czas,kiedy w koncu wybierasz sie do karju????

Maggusia powiem ci,ze mi samej ciezko sie na cos zdecydowac,aby malensto bylo zainteresowane,najlepeij szukac takiej maty ,aby latwo doczepic rozne zabawki i je wymieniac,byla kolorowa,bobasy i tak pewnie dlugo sie w niej nie pobawia na daje moze z 3-4miechy,a potem nowa zabawka czyli chodzik ;)

Pogoda dziwna,chyba bedzie padac,ja za wybieram sie na lanch z kolezanka,niedawno poznalam w parku,urodzila coreczke tydzien po mnie,mila Angielka ;D Fajnie pogadamy i wymienimy sie matczynymi poradami ;)Mam tylko nadziej,ze mnie nie zmoczy,bo biore mala w nosidelku ::)

do uslyszenia pozniej ;D ;D ;D

Pozdrawiam reszte nie wymienionych kobietek
Lato przyszlo i u nas cisza sie zrobila ::)

ja zaraz mykam o poloznej
Anya - fajnie ze sie odezwalas;)
maly ladowal do tej pory akumulatorki bo byl aki spokojny a teraz he he he
chyba trzeba mu pilke kupic;))))

Maxinka - milego luncha;))

Maggusia - co do zabawek
z tego co slyszalam od doswiadczonej mamy - mojej znajomej : mata, hustaweczka - to dla niej podstawa byla do 6go m-ca - teraz jest chodzik;))) a te oponki na macie sa ptrzebne na zabawki;)))

Tamarunia - wypoczywaj z mamunia ile sie da!!!

Majeczka - sciskam Cie perelko bardzo mocno;))

dozo lece do poloznej;)))

witam mamuski i przyszle mamuski
witam tez nowe dziewczyny

przez te upaly to nie moge sie zebrac zeby siasc do komputera,zaczynam juz wymiekac jedyne co mi pomaga to woda i lezenie na lozku w przeciagu,pozatym mam niskie cisnienie(100/50)wiec ciagle chce mi sie spac,ale usnac nie moge bo za goraco i tak w kolko :(

zakupki sie udaly,ale i tak jeszcze nie wszystko kupione ,w sobote albo w niedziele znowu jedziemy i mam nadzieje ze ostatni raz bo mimo ze lubie zakupy to teraz strasznie mi ciezko

evoska -super watek zalozylas,tez mialam pytac o torbe do szpitala bo chyba juz czas sie przygotowac

mam jeszcze pytanie do mamusiek-czy jest cos co warto przywiezc z polski do pielegnacji dzidzi kiedys dziewczyny pisaly o jakiejs masci na sucha skore, mama niedlugo przyjezdza toby kupila

pozdrawiam was mocno i przepraszam ze nie odpisuje wszystkim osobno

papa

dorcia pisze:
mam jeszcze pytanie do mamusiek-czy jest cos co warto przywiezc z polski do pielegnacji dzidzi kiedys dziewczyny pisaly o jakiejs masci na sucha skore, mama niedlugo przyjezdza toby kupila

dorcia zlociutka. Popros moze mamusie o make ziemniaczana tak na wszelki wypadek- moze sie przydac na odparzona pupcie. Tutaj ciezko ja dostac nawet w polskich sklepach czasem sa braki. Jak mi sie jescze cosik przypomni to napewno napisze. ;)

tak, maka ziemniaczana sie przyadje nawet kiedy dzidzia dostanie potowek to dobrze jest wykapac w krochmalu.

a ja mam pytanko do mam ktore dokarmiaja lub kiedykolwiek podawaly sztuczne mleczko dla swoich pociech. jakie jest najlepsze???? skanczyl mi sie zapas NAN-a z PL a mojego mleczka nie wystarcza wiec musze podac raz dziennie mleczko z butelki

reklama
W koncu się dodzwoniłam do tego konsulatu, zadzwoniłam około 50 razy i jak juz całkowicie straciłam nadzieje, ze ktos odbierze to odebrała pani i z tego wszystkiego zapomniałam o co miałam zapytac :)
ale na spotkanie się umówiłam. W związku z tym czy któras z Was orientuje się na jak długo wydawany jest ten paszport tymczasowy i czy w ogóle warto go wyrabiac czy od razu ten 10-cio letni? I jakie dokumenty potrzebne do tego tymczsowego? Dzięki i przepraszam,że as tak zamęczam tymi pytaniami, ale strasznie mi zależy żeby jak najszybciej to załatwic

Do góry