reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mala_Mi - kochana napisze Ci z mojego punktu widzenia co ja by zrobila
majac nabyte juz doswiadczenie tutaj.
-nie czekalabym na otatnia chwile!!
-termin porodu to delikatna sprawa - porod moze nastapic tydzien po lub 3 tyg przed terminem
-na wizyte u GP musisz poczekac ok tygodnia
-zanim umowisz sie na wizyte u GP musisz sie zarjestrowac to moze potrwac tez tydzien
niestey moja droga musisz to zrobic osobiscie;(
-kochana i tak w kolko Macieja - potem GP (czyli Toj lekarz) kieruje Cie do poloznej i wskazuje
ktory szpital sie Toba zajmie podczas porodu

juz mam taka nature ze sie martwie o Ciebie grubasku - w ktorym jestes tygodniu???
ja mam we czwartek wizyte u poloznej a jutro u GP
zapytam ich grzecznie co  takim przypadku si dzieje gdy kobieta pojawia sie na 4 tyg przed planownym porodem - co z badaniami itp - bo tu lekarz moze zakwestionowac Twoje badania z Polski i hciec przeporwadzic chocby usg itp krew trala la la

podaj swoj nr stacjonarny - zadzwonie do Ciebie ktoregos spokojnego wieczoru
moje gg 9172776 posz nawet jak sie nie swieci
pozdrawiam wszystkie laseczki papatki

reklama
czesc dziewczyny!!!

ja dzis troche nie w sosie, bo spadlam ze schodow i boje sie ze cos moglam niuni zrobic ale narazie bola mnie tylko plecy i kark a niunia sie rusz i fika wiec chyba jest wszystko ok - mowie wam jak sie przestraszylam ach

maxin- swietne zdjecia, twoja mama wyglada swietnie ;D ;D ;D, (wyjscie bylo bez stanika z mojej wczorajszej opowiesci ;D ;D ;D)

mala mi- witam cie serdecznie, i zgadzam sie z evosko to wszystko troche trwa rejestracja w GP wizyta kolejny tydzien (chodzby sie palilo), a szpital ktory ci przyznaja tez trzeba czekac ale moze jesli bedziesz tak blisko porodu moze maja szybsza procedure normalnie czeka sie 2 tyg na odpowiedz ale w praktyce czasem trzeba czekac dluzej, zycze powodzenia

pandorka- nie boj sie mowic na naszym watku o sobie tu sa najmilsze i najfajniejsze dziewczyny ;D ;D ;D, zycze wszelkiej pomyslnosci w starankach i pisz jak najwiecej ;D ;D ;D

maggusia-gruszka i jabuszko hmmmm ale ma smakolyki brianek a jak reaguje na nowe jedzonko, wszystko z brzuszkiem ok :), dzieki za rady napewno sie przydadza ;D ;D ;D

pozdrawiam wszystkie laski i skarbeczka pa pa

Witam Mamusie!
Dzis jest tak upalnie ze Brian ciagle mi sie budzi.Otworzylam wszytskie okna w domu zeby byl lekki przewiew ale to niewiele daje bo wiatru u nas nie ma.
Nasza Kruszynka spala cala noc nad ranem sie obudzil kolo 8:00 na jedzonko i teraz znow usnol drzemka kolo 14:30 sie zaczela dlatego mam chwile wytchnienia.
Sterta prania mnie czeka hehe ::)wiec zaraz pomykam.

Maja33 jeju nic ci nie jest???????? dzidzia wszytsko ok???????jak to sie stalo ze spadlas ze schodow??????Malenka uwazaj na siebie!!

Maxin dziekujemy za zyczonka ;)

Mala Mi witaj wsrod nas :) tak jak opisaly dziewczyny ja tez uwazm ze powinnas wczesniej przyjechac.Ja czekalam na wizyte u GP prawie miesiac(nie wiem jak to jest w Londynie bo ja jestem z Birmingham) pozniej na wizyte do szpitala ponad tydzien.Zycze aby wszystko sie udalo!

Pandorka na tym forum dziewczyny sa THE BEST!

Zuzia24 a ty skad do nas klikasz? :)

Dziewczyny jakimi zabawkami bawia sie wasze dzieciaczki?uzywacie juz maty do zabawy?ja uzywam narazie grzechotek i gryzaczkow oraz lezaczka.I gdzie takie zabawki najlepiej kupic?Slyszalam ze w Malatanie sa fajne rzeczy dla dzieci bylyscie tam?ok wracam do porzadkow pozniej jeszcze tutaj zagladne ;)

POZDRAWIAMY I SLEMY CIUMASKI.

witam, sorki ale sie nie przedstawilam :) potrrzebuje chyba lepszego wychowania ;D
podgladam Was juz od dluzszego czasu ale jakos nie mialam odwagi zagadac ;) strachliwa chyba jestem :) . jestem w Anglii od wrzesnia 2005 a mieszkam w Manchesterze. pomimo slabej znajomosci jezyka postanowilismy z mezem ze tutaj bedziemy rodzic i tak 31 marca pojawila sie na swieceie nasza mala kruszynka Zuzia.
a wygladamy tak:
dsc08705sg0.jpg

Mala_Mi chyba sie spoznilam z odpowiedzia bo dziewczyny juz mnie uprzedzily. tak wiec jak chcesz tutaj urodzic to lepiej przylec wczesniej :)

Witam serdecznie, mam na imie Agnieszka i od roku jestem w Anglii. Mieszkam z mężem i córeczką niedaleko Nottingham. Mam do Was ważne pytanie, otóż we wrześniu chcielibysmy jechać do Polski, ale mała nie ma jeszcze paszportu. Dzwonię codziennie do ambasady, ale nie mogę się dodzwonić  :-[ czy jest jakis inny sposób zeby skontaktować się z amasadą, do Londynu mamy ponad 200 kilometrów a słyszałam,że ciężko się tam dostać jeżeli nie ma się umówionego spotkania i jeszcze jedno jak długo czeka się na wpis do paszportu lub paszport tymczasowy.Dziękuję bardzo za wszelkie informacje i pozdrawiam :)

Maja kochana uwazja na siebie,mam nadziej,ze nic sie tobie powaznego nie stalo,jak Marusia sie rusza to dobrze,uffff.Dla mnie schody zawsze byly przerazajace jak chodzilam z brzuszkiem,zawsze sie obwialam tego,ze sie potkne i spadne,uffff.....
Evoska tys to zlota dziewczyna wiesz,kazdemu poradzisz nawet jak bys miala sie 1000razy powtarzac,jak znak zodiaku jestes???Jeszcze pare dni i wolne,co......... huraaa.....
Maggusia te upaly sa wykanczajace,wlasnie wrocilsmy ze spacerku,uff stokrotka troche plakusiala w parku,a teraz spi.Ja sie ciesze,ze nocki przesypia,a w ciagu dnia robi sobie pare drzemek po pol godzinki,wiec nie jest zle.Co do zabawek,moja wciaz nie jest zainetesowana,probuje jej wlozyc w raczek,ale nie trzyma,pewnie jeszcze nie jest gotowa,a mate chce zakupic,ale w argosie wlasnie zabraklo,a upolowalam fajna skladana,no coz musze poczekac.
Zusia milo zobaczyc twoja twarz i coreczke,ktora jest sliczniutka i do mamusi podobna,nie badz wstydliwa tu naparwde wiele rzeczy mozesz sie dowiedziec,poplotkowac,wyzalic jest tu bardzo milo i laski sa babowe ;D ;D ;D
Agnes a na pewno masz dobry numer???Podam ci i sobie sprawdz czy to ten: 08707742832 i nalezy dzwonic miedzy 14.00-16.00,ja probowalm juz punkt 14.00 i co chwilke wykrecalam az do bolu,probuj bo to najlepszy sposb,szczegolnie dla tych ktorzy mieszaja daleko,po co masz stac w kolejkach.Na tymczasowy trzeba czekac do miesiaca.Wiesz jakie dokumentu musisz miec i najlepiej jak byc z mezem przyjechala ;)
Izusia jak pakowanie,Oskarek lepiej znosi te upaly,napisala do ciebie Miska T????

Jejku cale sie lepie,chyba wskocze po prysznic z mala jak sie obudzi.
ok uciekm cos gotowac #pozdrowionka pa

Hejka
zaraz pakuje zabawki do domku

Maja - widze ze zachwiania rownowagi juz lapiesz uwazaj na siebie na wszelki
zadzwon do poloznej i powied co sie stalo abys sie nie martwila
i zwolnij troszke kiciusiu!!!!

Maxinka - widzimy sie juz w sobote nareeeeeszcie
fajne maty maja w early learing centre sprawdz na www maja fajne za 30£ moja
kumpela mowi ze jej synus do 6go m-ca przelezal na niej bawiac sie przednio
tylko zmieniaa mu zabawki co jakis czas te wiszace
jestem Rybka;)

Maggusia - uwazaj na przeciagi skarbie - bo maly przy tym upale moze sobie zawiac zwlaszcza w nocy
uciekam papatki
przy otwartym oknie uszka;)

Agnes - witam - tu jest watek pt ustawodawstwa - tam znajdziesz mnostwo informcji nt paszportow, wszystkie nowe powinny tam zajrzec ;)))

Zuzia - piekne z was dziewczyki - pokaz tatusia;)))

Dzięki wielkie, zwłaszcza za ten numer, oczywiście miałam inny (ze strony konsulatu). Jutro zaczynam dzwonić na ten numer, moze się w koncu uda :) o potrzebne dokumenty zapytam w ambasadzie.wniosek mozna wypełnic na miejscu czy przysyłają do domu? I jeszcze jedno pytanko jakie dokumenty potrzebne mi są z Polski czy wystarczy tylko polski akt urodzenia czy coś jeszcze ???

reklama
Hello dziewuszki,
ja poprostu nie wyrabiam ::)
Witam wszystkie nowe kobietki, mamusie i przyszle mamusie.
Dziewczyny ja tak ni z gruszki ni z pietruszki
Jedzimey do Polski w sierpniu i zapomnialam totalnie jak nazywa sie to ubezpiecznienie zdrowotne darmowe przyslugujace wszystkim z karjow UE, dzieki ktoremu bede mogla isc do lekarza w Polsce i nie bede sie musiala zastanawiac czy m ikaza placic czynie. I jeszcze na ile jest ono wazne?
Gdzie mam sie o to starac? jak sie nazywa?

Bede ogromnie wdzieczna za info.

Do góry