reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mala_MI mysle ze jak przyjedziesz to bedziesz musiala sie zarejestrowac do przychodni i spotka c sie z polozna, ale szczerze mowiac nie wiem czy miesiac przed terminem starczy i nie jestesm pewna czy wpuszcza cie do samolotu?????

reklama
Zuzia24 pisze:
Mala_MI mysle ze jak przyjedziesz to bedziesz musiala sie zarejestrowac do przychodni i spotka c sie z polozna, ale szczerze mowiac nie wiem czy miesiac przed terminem starczy i nie jestesm pewna czy wpuszcza cie do samolotu?????

Witam!
Oto, co znalazlam
(wyciag z regulaminu Ryanair, ale niestety podobnie jest ze wszystkimi liniami) :(

Wymagania specjalne:

Na jakich zasadach liniami lotniczymi Ryanair mogą podróżować kobiety w ciąży?

Ze względu na bezpieczeństwo i wygodę wszystkich kobiet w ciąży podróżujących samolotami linie Ryanair wprowadziły następujące przepisy:

Do 28. tygodnia ciąży
Linie Ryanair przewożą kobiety w ciąży bez zaświadczenia lekarskiego. Personel obsługowy linii Ryanair może wymagać od poszczególnych kobiet podpisania oświadczenia, że są one przed 28. tygodniem ciąży.

od 28. do 36. tygodnia ciąży
Linie Ryanair wymagają zaświadczenia lekarskiego o dobrym stanie zdrowia i ze spodziewanym terminem urodzenia dziecka. Gdy kobieta między 28. i 36. tygodniem ciąży zgłosi się do odprawy bez wymaganego zaświadczenia lekarskiego, będzie musiała je uzyskać, aby wejść na pokład samolotu. Jeśli nie uda się uzyskać zaświadczenia do terminu końcowego odprawy, bilet może zostać przepisany na podróż następnym możliwym przelotem, po uzyskaniu wymaganego zaświadczenia.

od 36. tygodnia ciąży
Linie Ryanair nie przewożą kobiet w tym okresie ciąży w żadnych okolicznościach.

Każda kobieta w ciąży ma obowiązek poinformować linie Ryanair o swoim stanie w momencie dokonywania rezerwacji.

Wpuszczą bo juz sie dowiadywałam. Będe leciec w 35 tc a Ryanair zezwala na lot cięzarnym do 36 tc, więc sie jeszcze załapie. Rozmawiałam już z lekarzem i powiedział, ze zaswiadczenie od niego dostane bez problemu.

Zuzia24 pisze:

Zuziu a dlaczego miesiąc moze nie wystarczyć ?? Tak długo trwa oczekiwanie na te wizyty ??
Czy np mój mąż nie mógły zarejestrować mnie wcześniej do przychodni, a ja jak przylece to po prostu pójde na umóioną już wcześniej wizyte.
Moze te moje pytania są głupie, ale po prostu nie wiem jak wygląda służba zdrowia w UK.

Moim zdaniem powinnas przyleciec przynajmniej ze 2 miesiace przed planowanym terminem porodu. Mimo ze mozesz korzystac z ubezpieczenia meza, to wartoby bylo gdybys jednak wyrobila sobie wlasny NIN a to czasami troszke trwa. Poza tym warto wybrac dobrego GP a nie takiego pierwszego z brzegu. Byc moze jestem w bledzie ale to jest moje zdanie. Buzka :-*

Mała_Mi poczytaj tutaj,juz ostatnio pare babeczek o to sie pytalo,wiem,ze trudno przeczytac wszystkie strony,troche tego jest,podaje stronke jak kadej nowej ciezarowce tu mozna sie wile dowiedziec: http://www.goniec.com/dziecko2/

Wogole ostatnio nie przywitalm nowych laske,wiem robie to teraz,hejka Pandorka, Zuzia24,Mała_Mi wszytkie wybieracie sie do Angli,czy moze juz tu jestescie,napiszcie cos wiecewj o sobie!!!!!!

Witam jesli chodzi o mnie to jestem na razie"staraczka" o fasolke. W Anglii dokladniej w Manchesterze jestem od listopada zeszlego roku i nie zamierzam wracac:p

Nie dziekuje ;)
W Manchester jest rewelka.
Jesli chodzi o prace to napisze dosc moze "tajemniczo"- w sluzbie zdrowia.
Sa niestety tacy na babyboom, ktorzy nie moga wiedziec zbyt wiele, bo potem afery kreca, takze niestey trzeba uwazac. Buziaczki. :-*

reklama
Do góry