O
olis
Gość
maja1980 stronka ta jest w przbudowie i nie dziala akurat zapisy paszportowe... normalnie szok nie macie numeru wiem ze sie dlugo czeka ale to jedyne w tym momencie rozwiazanie????
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Obrazil sie na mnie, ze go zostawilam i sobie poszlam
a od tego jeszcze trzeba czekac z miesiac na wyrobienie paszportu, wiec mysle, ze lepiej jak pojedziesz do PL i tam na spokojnie wyrobisz Briankowi paszport
aha bylismy w tym Clarks jak poradzila Anya, zmierzyli Patiemu nozke no i sie okazalo, ze powinien nosic juz 4.5 wiec zakupilismy nowe buciki, a maja tam wlasnie takie z usztywniona pietka i odpowiednia podeszwa, wiec polecam ten sklep :-) kasuelf witaj na forum, dokladnie tak jak pisza dziewczyny teraz tak naprawde nie potrzebny nam paszport brytyjski bo jestesmy w UE

napiszcie co myslicie:-)Hej!!!
kasuelf- maja 1980 ma rację po roku mozesz dostac rezydenta a wlasciwie wszystko trwa najkrocej 5 lat
1 wrs musisz pracowac legalnie rok czasu i byc zarejestrowanym w HO
2 skladasz o rezydenta dostajesz taka jakby legitymacje i 3lata pelne musza minac to razem juz 4lata
3dostajesz pobyt staly musi inac kolejny rok
4trzeba zaliczyc ang na poziomie FC
5 zdajesz egz ze znajomosci angli jest specjalna ksiazeczka wg ktorej piszesz test
oczywiscie dotyczy to osob ktore oboje sa polakami :-)
i juz mozesz skladac o paszport ang
ale jestesmy w UE i juz nie jest tak potrzebny jak kiedys;-)
. Ola rosnie jak na drozdzach i nie stety odrzucila mnie
kiedy posmakowala kaszek i teraz je mleczko z butelki farley's-a, budzi sie w nocy raz na mleczko i przesypia blisko 13 godz. Jeszcze zabkow nie posiada ale jak slucham kolezanek jak ich dzieci zabkuja to sie ciesze ze jeszcze nie ma, do roku mamy czas a potem bedziemy sie martwidz;-). Lukasz radzi sobie w nowej szkole
i chodzi do sobotniej w Slough, i tak czas leci ze jak sie dobrze zakrece to juz wieczor i koniec dnia.